İMİB tasarım yarışmasında birinciye 12 bin TL ödül var!

İMİB tasarım yarışmasında birinciye 12 bin TL ödül var!

Doğal taş artıklarının kreatiflikle yeniden değerlendirilmesi, yeni ufukların gelişmesi ve sürdürülebilir ürünlerin tasarlanmasına katkı sağlamayı hedefleyen “Doğal Taş Kullanımında Ezberleri Bozmak” isimli öğrenci tasarım yarışması için geri sayım başladı

Doğal taş artıklarının kreatiflikle yeniden değerlendirilmesi, yeni ufukların gelişmesi ve sürdürülebilir ürünlerin tasarlanmasına katkı sağlamayı hedefleyen “Doğal Taş Kullanımında Ezberleri Bozmak” isimli öğrenci tasarım yarışması için geri sayım başladı.  İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) ve İstanbul Kalkınma Ajansı işbirliğinde “Yaratıcı Endüstrilerde Farklı Vizyonlar” adlı proje kapsamında gerçekleştirilen yarışmaya katılacak eserler için son teslim tarihi 11 Mayıs 2012. Yarışma sonunda birinciye 12 bin, ikinciye 8 bin, üçüncüye ise 4 bin TL para ödülü verilecek. Ayrıca 5 adet 2 bin TL'lik mansiyon ve 2 bin TL'lik toplam satın alma ödülü de sahiplerini bulacak.

Yarışma kapsamında genç tasarımcılardan; alışveriş merkezleri, havaalanları, dış cephe kaplama, banyo ve bahçe peyzajı gibi alanlardagünlük yaşamda kullanılabilecek, üretilebilir, özgün tasarımlar ve ürünleri doğal taşla tasarlamaları bekleniyor. Yarışmaya,Türkiye ve KKTC'deki üniversitelerin ilgili bölümlerinden lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile Meslek Yüksek Okullarından ön lisans öğrencileri başvurabiliyor.
 
İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özer, bu yarışma ile Türk doğal taşlarının daha yakından tanınmasını,geleceğin genç mimar, iç mimar ve tasarımcılarınınsektörle buluşturulmasını ve bu alandaki başarılı tasarımların ödüllendirilmesini amaçladıklarını ifade ediyor.
 
Yarışmaya bireysel katılım yapılabileceği gibi grup olarak da katılmak mümkün. Adayların öncelikle www.dogaltaslatasarliyorum.com sitesinden ön kayıt yaptırmaları gerekiyor. Yarışmaya katılacak projelerin; 70X100 ebadında fotoblok baskı, CD ve rapor olarak 11 Mayıs Cuma günü saat 17.00'ye kadar projenin internet sitesinde yer alan yarışma raportörlük adresine gönderilmesi gerekiyor. Tasarımlar; MSGSÜ öğretim üyeleri ve İMİB üyelerinden oluşan jüri tarafından değerlendirilecek. Değerlendirme sonucunda ödül almaya hak kazanan yarışmacıların isimleri, 8 Haziran'da gerçekleştirilecek ödül töreninde açıklanacak.
 
Yarışma şartnamesine www.dogaltaslatasarliyorum.com web sitesinden ve İMİB'e 0212 454 08 72 numaralı telefondan ulaşmak mümkün.

Yaratıcı Endüstrilerde Farklı Vizyonlar Projesi Hakkında:

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) ve İstanbul Kalkınma Ajansı işbirliği ile “Yaratıcı Endüstrilerde Farklı Vizyonlar” adlı projeyi hayata geçiriyor.Bir yıl sürecek proje kapsamında; genel düzeyde mimarlık, iç mimarlık ve endüstriyel tasarım bölümlerinde okuyan öğrenciler, bu meslek dalları ile ilgilenen kişiler ve doğal taş sektörü temsilcileri hedefleniyor. Proje özelde ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde mimarlık, iç mimarlık ve endüstriyel tasarım bölümlerinde öğrenim gören 30 öğrenciyi kapsıyor. Belirlenen 30 öğrenci için seminer, sempozyum, maden ocakları ve fabrika ziyareti, teorik eğitim ve çalıştay gibi etkinlikler düzenleniyor. Ayrıcaproje sonunda üniversitelerin ilgili bölümlerinden tüm öğrencilerin katılabileceği bir tasarım yarışmasıgerçekleştiriliyor. Bu proje ile öğrencilerin Türk doğal taşına ilişkin farkındalıklarının artırılarak gelecekte imza atacakları projelerde doğal taş kullanmalarının teşvik edilmesi ve farklı endüstrileri bir araya getirerek İstanbul'un rekabet gücünün artırılması hedefleniyor.
 
 
İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Hakkında:

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği'nin (İMİB) temel amacı; maden ürünlerinin mevcut ve hedef pazarlarda tanıtımın sağlanması, imajının geliştirilmesi ve ihracat potansiyelinin arttırılmasına yönelik faaliyetlerde bulunarak sektörün gelişimine katkı sağlamak, ihracatçı üye firmaların her çeşit problemleriyle ilgilenip bunlara çözüm bulmak ve bu firmalara rehberlik yapmak.Maden ve doğal taş ihracatı yapan tüm firmaların kayıtlı olduğuİMİB'de, 2011 yılı itibariyle çoğu üretici olmak üzere yaklaşık 3 bin 200 üye kuruluş bulunuyor.
 
İMİB, ülkemiz doğal taş sektörünün tanıtımı için dünyanın en önemli doğal taş fuarı olan, İtalya'nın Verona şehrinde düzenlenen MarmomaccFuarı ve ABD'de düzenlenen Kuzey Amerika'nın en önemli fuarlarından biri olan CoveringsFuarı'na mili katılım düzenliyor. İzmir MarbleFuarı ile İstanbul Natural Stone Fuarı da İMİB'inkatılım gösterdiğiönemli fuarlar arasında… Tasarım odaklı uluslararası etkinliklere düzenli katılım sağlamayı hedefleyen İMİB, önümüzdeki günlerde Milano'da düzenlenecek Tasarım Haftası'nda da ülkemizin ve dünyanın sayılı mimarlarının mermer kullanılarak yapılan eserlerinden oluşan bir sergi düzenleyecek.
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yarısı Bizden kararı Resmi Gazete’de yayımlandı
  • 20.10.2026 11:34

Yarısı Bizden kararı Resmi Gazete’de yayımlandı

İstanbul’da kentsel dönüşümü hızlandırmak için 22 Şubat 2024’te Cumhurbaşkanlığı ...

Bakan Kurum: “Hasar tespitleri hafta sonu itibariyle tamamlamayı hedefliyoruz”
  • 16.10.2026 11:54

Bakan Kurum: “Hasar tespitleri hafta sonu itibariyle tamamlamayı hedefliyoruz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sel felaketinin yaşan ...

Ege Yapı'dan Bahçeada’da finansman fırsatı
  • 15.10.2026 10:27

Ege Yapı'dan Bahçeada’da finansman fırsatı

Ege Yapı, 699 bin TL'den başlayan peşinat ve 69 bin TL'den başlayan aylık taksit ...

2 milyon 378 bin yapının dönüşümü tamamlandı
  • 13.10.2026 11:23

2 milyon 378 bin yapının dönüşümü tamamlandı

Bakan Kurum, Türkiye geneli ve İstanbul’daki kentsel dönüşüm rakamları hakkında ...

Maltepe’de çöken bina ve çevresine kentsel dönüşüm projesi geliyor
  • 12.10.2026 15:35

Maltepe’de çöken bina ve çevresine kentsel dönüşüm projesi geliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Ömer Bulut, Maltepe'de, ...

Atasay’dan İstanbul’a dört yeni mağaza
  • 08.10.2026 13:23

Atasay’dan İstanbul’a dört yeni mağaza

Mücevher perakendecisi Atasay, son bir ayda İstanbul’da dört yeni mağaza açtı. F ...