maritbet girişmaritbet
DuPont Corian ile Trampolines Suites Hotel için yeni bir kimlik ve yeni bir yaşam

DuPont Corian ile Trampolines Suites Hotel için yeni bir kimlik ve yeni bir yaşam

DuPont™ Corian® ile yapılmış mafsallı bir dış cephe ile işlevsel, teknolojik ve estetik devrim Trampolines Suites Hotel’de hayat buluyor

İtalya, Riccione'deki Romagnola Riviera sosyal yaşamının tarihi sembollerinden biri, Zürih merkezli Conceptual Devices stüdyosundan mimar Antonio Scarponi tarafından bütünüyle dönüştürüldü. Bu, orijinal ‘Trampolines' simgesini bir otel restorana dönüştürmesi itibariyle hem işlevsel bir devrim; hem de yolcu gemilerinden ilham alınan mimari yapısı ve Corian® yapımı eklemli görünümüyle teknolojik ve estetik bir devrim sunuyor. Burası dünyaca tanınmış, son teknoloji ürünü mimari ve tasarım malzemesi kullanılarak İtalya'da inşa edilen en büyük mimari yapı ve Udine merkezli Altha® şirketi tarafından inşa edildi.

Conceptual Devices stüdyosunun (Mimar Andrea Zausa ile ve yönetim aşamasında mimar Stefano Mass'nın işbirliği ile) kurucusu olan mimar Antonio Scarponi, iç tasarımda gelişmiş ve çok popüler bir malzeme olan ve şimdilerde dış cephe kaplamalarında da iddialı olmaya başlayan Corian®'ı kullanarak Trampolines'ın “makyajını yenilemeye” karar vermiş. 

Trampolines Suite Hotel, estetik, tasarım esnekliği ve işlevselliği birleştiren eşsiz özellikleriyle dikkat çeken Corian® ile imal edilmiş bin metrekarenin üzerindeki mimari terası ile öne çıkıyor. Mimar Antonio Scarponi kırk yıllık Trampolines tarihinin yeniden tasarlandığını, yenilendiğini ve yorumlandığını anlatarak yalnızca iki kış içinde gemi görünümünde bir mimari yapı oluşturulduğunu söylüyor ve ekliyor: “Fellini ruhu, minimalist kültür, Romagna kalbi” .

“Trampolines Suite otelin denize bakan on sekiz suiti ile jakuzileri olan güzel bir solaryumu mimari olarak klasik bir gemi tasarımı ile çevrili.  Dev bir yolcu gemisini anımsatan büyük teraslar ve balkonlar tamamen Corian® ile kaplanmış.  Corian®'ın tüm kalınlığı içindeki homojenlik ve tek renk, deniz tarzıyla binaya bembeyaz bir elbisenin zarafetini ve titizliğini katıyor. 

Trampolines, başarılı İtalyan girişimciliğinin mükemmel bir örneği olarak dikkat çekiyor.  Altmışlarda yapılan bu bina, ailede bir kaç neslin tutkusu ve vizyonu sayesinde, ilk başta tramplenlerin (Trampoline ismi buradan geliyor) de olduğu oyun alanından bir restorana ve en sonunda da bir otele dönüştürüldü.  2012 yılında, Trampolines Suite Hotel'e dönüşerek lüks resort görünümü ve inişlerle tamamen yeniden inşa edildi ve Romagnola Riviera'nın patlamaya hazır başka bir sezonuna mükemmel bir şekilde girdi.

“Trampolines bizim ailemizin öyküsü ve bence başarılı İtalyan ve Romagna girişimciliğinin iyi bir örneği.  Çıkış noktası, İtalya'nın altmışlı yıllardaki ekonomik patlamasıydı. Bu, birçok İtalyan neslinin hafızasındadır ve Riccione dâhil birçok bölgeyi önce ulusal sonra da uluslararası başarıya taşıyan bir patlamadır.  Trampolines şu anda en modern mimariye ve gerçekten özel görünümlü bir mimariye sahip olan, 360 derece yüksek kalite ve memnuniyet sunan mükemmel bir restoran ve otel. Riccione promenade kıyısının ve tüm Riviera Romagnola'nın incisi, kendisiyle gurur duyduğumuz bir devrim” diyor Trampolines Suite Hotel'in sahibi Orfeo Scarponi.

Conceptual Devices'tan mimar Antonio Scarponi, Sinvento stüdyosu işbirliği ile resepsiyon için minimalist tasarımlı mobilyalar gibi iç uygulamalarda, suitlerde ve restoran alanının masalarında, harika beyaz renkteki ve binanın dış cephesiyle zarif ve estetik bir uyum içindeki Corian® genellikle doğal ahşapla kombine ederek kullanılmış.

DuPont™ Corian® hakkında:
(www.corian.com, www.facebook.com/CorianDesign, www.pinterest.com/CorianDesign) - İlk kez banyo ve mutfak tezgâhları için yenilikçi, insan yapımı bir malzeme olarak pazarlanan ve akla gelebilecek her türlü tasarım için şekillendirilebilen gelişmiş bir yüzey çözümü olan DuPont™ Corian®; tasarım mimari ve döşemeler için üstün kaliteli yüzey kaplama malzemelerinde dünya çapında lider bir marka ve binlerce mimar, tasarımcı, şirket ve milyonlarca müşteri tarafından tüm dünyada tercih edilen bir çözümdür. DuPont'un araştırmalarda ve teknolojide sürekli devam eden yatırımı ve yaratıcılığı, ürün yenilikleri ve yeni uygulamaları , DuPont™ Corian® ‘ı eşsiz bir esneklik ve neredeyse limitsiz imkanlar sunan bir tasarım aracı haline getiriyor. Mutfaklardan lambalara, banyolardan bina yüzeylerine, radyatörlerden dokunmatik kontrol yüzeylerine, masalardan mobilyalara ve moda aksesuarlarına kadar DuPont™ Corian®'ın sihri oldukça geniş  obje, sistem ve ürün yelpazesinde bulunabilir.

DuPont™ Corian® (tüm çeşitleri ve belli türleri) çevresel performansı sayesinde önemli bağımsız sertifikalar aldı (GreenGuard®, NAHB North American Builders Association, U.S. Green Building Council's LEED® Green Building Rating System, Scientific Certification Systems, Ecospecifier). Hijyenik performansı da prestij sahibi kuruluşlar tarafından sertifikalandı (örneğin, NSF International, The Royal Institute of Public Health and LGA QualiTest tarafından). DuPont™ Corian® malzemesi üreten tüm DuPont işletmelerinin çevresel yönetim sistemleri ISO 14001 uyarınca sertifikalandı. Ayrıca, çok yıllık geliştirme programı sayesinde DuPont™ Corian® malzemesi üreten tüm DuPont işletmelerinde; yan ürünler ve atıklar işlenerek azaltıldı ve değerlendirildi, böylece atık sahası üzerindeki etkiler neredeyse sıfıra indirgendi.
 
DuPont Hakkında
DuPont, uluslararası bilim ve teknoloji firmasıdır. 1802 yılında kurulmuş olan DuPont bilim yoluyla insanların hayatını daha iyi, daha güvenli ve daha kolay hale getiren çözümler üretmeye ve sorunları çözmeye çalışmaktadır. 70'den fazla ülkede faaliyet gösteren DuPont, tarım, beslenme, elektronik, iletişim, güvenlik ve korunma, konut ve inşaat, taşıma ve tekstil konularını kapsayan sektörlere yönelik geniş bir ürün ve hizmet yelpazesi sunmaktadır. Daha fazla bilgi için lütfen www.dupont.com adresini ziyaret edin.

DuPont™ oval logo, DuPont™ ve Corian®; E. I. du Pont de Nemours and Company ve onun bağlı şirketlerinin ticari markaları ve tescilli ticari markalarıdır. Basın duyursunda geçen diğer logolar, ticari markalar ve tescilli ticari markalar söz konusu sahiplerine aittir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Milano Citylife projesi tamamlanıyor
  • 11.09.2021 12:15

Milano Citylife projesi tamamlanıyor

Bjarke Ingels Group, Milano'nun CityLife bölgesine açılan kapısı niteliğindeki p ...

Torino'da kullanılmayan tramvay yolu eğlence merkezine dönüştü!
  • 08.04.2021 14:16

Torino'da kullanılmayan tramvay yolu eğlence merkezine dönüştü!

İtalya'nın Torino şehrinde 800 metrelik uzunluğa sahip tramvay hattı iptal olunc ...

Flexiform'dan en konforlu koltuklar!
  • 17.02.2021 11:54

Flexiform'dan en konforlu koltuklar!

İtalyan mobilya firması Flexiform, her eve uygun mobilyaları ile dikkat çekiyor. ...

Zürih Hayvanat Bahçesi'nde filler için dev alan!
  • 05.01.2021 09:06

Zürih Hayvanat Bahçesi'nde filler için dev alan!

Zürih Hayvanat Bahçesi'nin filler için yapılan yaşama alanı, fillerin doğal yaşa ...

İşte dünyanın en pahalı şehirleri!
  • 23.11.2020 09:10

İşte dünyanın en pahalı şehirleri!

Dünyanın en pahalı şehirlerinin, sırasıyla Zürih, Paris ve Hong Kong olduğu bild ...