maritbet girişmaritbet
Autodesk Revit ile mimari tasarımda 3 boyutlu algı!

Autodesk Revit ile mimari tasarımda 3 boyutlu algı!

Yapı Bilgi Modellemesi (Building Information Modeling - BIM) için özel olarak geliştirilmiş Autodesk® Revit® yazılımı, mimari tasarım aşamasından inşaat uygulamasına kadar süren çalışmalar için üç boyutlu modelleme imkanı sunuyor

Yapı Bilgi Modellemesi (Building Information Modeling - BIM) için özel olarak geliştirilmiş Autodesk® Revit® yazılımı, mimari tasarım aşamasından inşaat uygulamasına kadar süren çalışmalar için üç boyutlu modelleme imkanı sunuyor. Model tabanlı olan bu çalışma biçimi birden fazla kullanıcının aynı anda projede yer almasına olanak sağlıyor.

Proje çalışma sürecini önemli ölçüde kolaylaştıran akıllı bir altyapı sunan Autodesk® Revit®, mimari tasarımda üç boyutlu tasarım imkanı sunarak, gerçeğe en yakın modellemeyi elde etmeye olanak sağlıyor. Autodesk® Revit® yazılımı proje sırasında yapılan herhangi bir değişikliğin modelin tamamına otomatik olarak yansıtılması, birden fazla kullanıcının aynı anda aynı akıllı bina modeli üzerinde eş zamanlı çalışabilmesi gibi birçok önemli avantajı bir arada sunuyor.

Ortak tasarım algısı

ERA Şehircilik, Mimarlık ve Müşavirlik'in iki boyutlu çalışma biçiminden üç boyutlu modellemeye geçişini Yüksek Mimar Ali Hızıroğlu, “AutoCAD ile çalışmak mimari çizim öğretisiyle uyumlu işleyiş mantığı sayesinde pek çok avantaj sağladı. Ancak ERA Şehircilik, Mimarlık ve Müşavirlik olarak üç boyutlu tasarım özelliği ve projenin uygulama aşamasında ortaya çıkan çok önemli artıları nedeniyle Revit® Architecture yazılımının kullanılmasını gündeme getirdik” şeklinde yorumluyor. Yüksel Mimar Ali Hızıroğlu yazılımın getirdiği diğer avantajları ise şöyle anlatıyor,“Revit® Architecture 2013, kullanıcı deneyimi arttıkça hız kazanılan ve giderek verimliliğimizi artıran, yaratıcılığa daha fazla alan açmamızı sağlayan bir yazılım. Farklı disiplinlerde çalışan kişilerin, projeyi çok daha anlaşılır biçimde görmesi ve kavramasını mümkün kılarak; mimar ve mühendisleri ortak bir tasarım algısında buluşturabilmek için de iyi bir ortam yaratıyor.”

Hız ve verimlilik

Yazılımın avantajlarını her geçen gün daha fazla yaşadıklarını dile getiren Hızıroğlu, gelecekle ilgili olarak ise şunları söylüyor: “Revit® Architecture'ı, kullanıcı deneyimi arttıkça hız ve verimliliği artıracak, yaratıcılığa daha fazla alan açmamızı sağlayacak bir yazılım olarak görüyoruz. Bugünün ve geleceğin mekanları için dijital dünyanın getirdiği imkanlardan çok iyi faydalanabilmek ve geçmiş deneyimlerle de iyi harmanlayabilmek önemli. Ancak tabii ki bu sadece bir yazılımın çok ötesinde öncelikle esnek bir düşünce yapısı gerektiriyor. Farklı disiplinlerde çalışanların projeyi çok daha iyi kavramasını, mimar ve mühendisleri ortak bir tasarım algısında buluşturan bir platform haline gelmesini hedefliyoruz. Bu noktadan hareketle, mekanik ve elektrik gruplarımız da daha etkin yapı sistemleri tasarlayabilen, analiz eden ve doküman üreten Revit MEP yazılımını aktif olarak kullanmak üzere eğitimlerini sürdürüyorlar. Mimar Ekim Orhan İsmi ise Revit'in getirdiği artıları, “Revit® Architecture 2013, üzerinde çalıştığınız proje ile ilgili aklınıza takılan tüm detayları en ince ayrıntısına kadar size sunuyor ve bu detaylarla ilgili yapmayı düşündüğünüz değişiklikleri en kısa sürede yapmanızı ve sonucu üç boyutlu görebilmenizi sağlıyor.” şeklinde yorumluyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut sektörü 3 boyutlu teknoloji ile değişimi yakalayacak!
  • 19.12.2014 13:25

Konut sektörü 3 boyutlu teknoloji ile değişimi yakalayacak!

3D baskı teknolojisi; mimari, inşaat ve mühendislik sektörlerini baştan aşağı de ...

Autodesk University Extension, 10 Aralık'ta gerçekleşiyor!
  • 08.12.2014 10:06

Autodesk University Extension, 10 Aralık'ta gerçekleşiyor!

Üç boyutlu tasarım şirketi olan Autodesk'in hazırladığı Autodesk University etki ...

Autodesk ve İTÜ, BIM Uzmanlık Sertifikası'nda buluştu
  • 26.11.2014 14:54

Autodesk ve İTÜ, BIM Uzmanlık Sertifikası'nda buluştu

Autodesk ve İTÜ, BIM Uzmanlık Sertifika Programı ile inşaat sektöründe önemli bi ...

İşte trafik sorununu çözecek önlemler!
  • 20.11.2014 14:22

İşte trafik sorununu çözecek önlemler!

Autodesk, dünyanın çeşitli ülkelerinde kullanılan trafik için alternatif çözümle ...

Autodesk üniversitelere sürdürülebilir katkı sağlamayı hedefliyor
  • 04.03.2014 12:50

Autodesk üniversitelere sürdürülebilir katkı sağlamayı hedefliyor

Autodesk, dünya çapındaki ileri teknolojisini ve kapsamlı eğitim programlarını T ...

Autodesk’in 3’üncü BIM semineri İzmir’de gerçekleşti
  • 20.02.2014 12:00

Autodesk’in 3’üncü BIM semineri İzmir’de gerçekleşti

Autodesk’in BIM kullanımına yönelik faklı illerde gerçekleştirdiği seminerlerin ...