maritbet girişmaritbet
Arkimeet'13 toplantısının ana konuşmacıları belli oldu!

Arkimeet'13 toplantısının ana konuşmacıları belli oldu!

Arkitera tarafından düzenlenen ve 7-8 Ekim tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek olan Arkimeet'13 toplantısının konuşmacı isimleri belirlendi

Arkitera tarafından düzenlenen ve 7-8 Ekim tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek olan Arkimeet'13 toplantısının konuşmacı isimleri belirlendi.

Naci Koru

Dışişleri Bakanlığı'nın 2011 yılından itibaren yurtdışındaki temsilcilik binalarının, bulundukları ülkelerde kültürel, tarihi ve mimari yansımalarını göz önünde bulundurarak alanında uzman isimler tarafından hazırlanmış nitelikli projeler ile uygulanması kararı ile birçok Türk mimar yurt dışında bu projelerde çalışmaya başladı. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Müsteşar Naci Koru, temsilcilik binaları ile ilgili stratejilerini ve projeleri ARKIMEET 2013 kapsamında mimarlar ile paylaşacak.

Charles Landry

Bu yılki teması kentlere odaklanmak amacıyla "ByPass" olarak belirlenen ARKIMEET, kentsel tasarım alanındaki en önemli literatür kitaplardan olan 'The Creative City' ve 'The Art of City Making' kitaplarının yazarı Charles Landry'i ağırlayacak. Kentlerin geleceği ve yaratıcı bir şekilde yeniden keşfi için uluslararası bir otorite olan Charles Landry, yaratıcı şehirler geliştiriyor.

Julien De Smedt

Brüksel, Kopenhag, Belo Horizante ve Şangay'da şubeleri olan JDS Architects mimarlık ofisinin kurucusu ve direktörüdür. Dünyanın farklı köşelerinde muhtelif projelerle pek çok ödül kazanmıştır. Julien De Smedt günümüzde de dünyada pek çok kentte konferanslar vermekte ve sergilere katılmaktadır.

Manuelle Gautrand

Manuelle Gautrand 1985 yılından itibaren pek çok farklı mimari ofiste proje direktörü olarak çalıştıktan sonra 1991 yılında Paris'te Manuelle Gautrand Architects'i kurdu. Manuelle Gautrand'ın çalışmaları Fransa ve diğer ülkelerde pek çok ödüller ve nişanlar kazandı. Manuelle Gautrand düzenli olarak üniversitelerde ve kamusal enstitülerde dersler vermekte, seminer ve panellere katılmaktadır.

Josep Lluis Mateo 

Joseph Lluis Mateo, Barselona temelli Mateo Arquitectura'nın kurucusudur. Kariyerindeki önemli noktalardan biri olan A+ Ödülü'nü 2011 yılında kazanmıştır. Josep Lluis Mateo'nun çalışmaları son zamanlarda 2006'da New York'ta MoMA'da, 2009'da Paris'te Pavillon de l'Arsénal'de, 2010'da Atina'da the Glyptotheque'de ve 2013'te Paris'te La Galerie de l'Architecture'da sergilenmiş ve pek çok yerde yayınlanmıştır.

Yorum Yaz