maritbet girişmaritbet
Arazi bulamayan yatırımcılardan ilginç konut tasarımları geliyor!

Arazi bulamayan yatırımcılardan ilginç konut tasarımları geliyor!

ABD'den Çin'e kadar dünyanın değişik yerlerinden arazi bulma sıkıntısı çeken yatırımcılar mimarlarla kafa kafaya verip ilginç projeler geliştirdi

 

Mimarlar yer kaygısından dolayı Paris'te 5 bloklu projeyi dikey hale getirdi, Hong Kong'da ise mezarlığı suyun üstüne taşıdılar
 
3D - ÇİN
Üç boyutlu moda merkezi
 
Bugüne kadar sadece filmler ya da tasarımlarda görmeye alıştığımız üç boyut teknolojisi artık inşaat sektörüne de yansıdı. Kubik bir formla hayata geçirilen bu proje de üç boyutlu olarak tasarlanan nadir projelerden biri. Çin'in Nancing eyaletinde yapılması hedeflenen, şu anda tasarım aşamasında bulunan proje bir moda merkezi olarak tasarlandı. Ülkedeki lüks markaların merkez ofislerinin taşınması hedeflenen Üç Boyut projesi, aynı zamanda defilelere ve Çin'deki moda aktivitelerine de ev sahipliği yapacak bir proje olacak. Toplam 25 bin metrekarelik merkez ofisine sahip olacak projede 3 bin metrekarelik bir defile alanı planlanıyor. Proje birbirini tamamlayan üç boyutlu iki küp tasarımdan meydana gelecek. Projeye ne zaman başlanacağı ise henüz belli değil. 
 
Watercube - ÇİN
% 55 tasarruflu su küpü
 
Su küpü anlamına gelen Water Cube Pekin'de şehrin en büyük havuz ve su oyunları merkezi olan proje dış tasarımıyla dikkat çekiyor. SCEC + PTW + CCDI ve ARUP Mimarlık ortaklığıyla gerçekleştirilen projede diğer spor tesislerine göre yüzde 40 enerji tasarrufu yüzde 55 oranında ise su tasarrufu sağlanıyor. 
 
Kırmızı Ev - ABD
Doğanın içinde sanatçı evi
 
D Gallery tarafından yapılan ve doğanın içinde kırmızı rengi vurgulayan bu proje ticari bir kaygı taşınıyor. 'Sanat sanat içindir' felsefesinden hareketle proje bir sanat galeri sahibi adı açıklanmayan bir zenginin evi olarak tasarlandı. ABD'nin Philadelphia eyaletindeki Pennsylvania bölgesinde yapılan proje çıkış noktasını doğaya fark edilen dinamik bir tasarımdan alıyor. Bu nedenle de kırmızı renge burgu yapılıyor. Evin bir betonun üstündeki keskin köşeli ilginç şekli ise dikkat çekiyor. . 
 
The Dongjiang - ÇİN
Sahile paralel dev proje
 
Çin'in güneyindeki Tianhjin şehri bugünlerde bölgenin e büyük projesine hazırlanıyor. The Dongjiang projesi olarak adlandırılan proje şehrin merkezine 60 kilometre uzaklıktaki Binhai bölgesinde yapılıyor. 280 bin metrekaresi rezidanslardan oluşacak bu dev proje ülkedeki dikey projelerin aksine yatay olarak çizildi. Projenin 40 bin metrekaresi ise ofis ve perakende alanları olarak konumlandırılmış. Sahile paralel The Dongjiang projesi bir mimari ürünü değil de doğanın bir parçası olarak tasarlandı. Çin merkezli HAO mimarlık ofisi tarafından çizilen ve 2014'te tamamlanacak olan proje hem ülkenin hem de bölgenin en hareketli projelerinden biri olacak.
 
Floating Eternity - HONG KONG
Su üstü mezarlığı
 
Hong Kong merkezli mimarlık ofisi BRAD Studio suyun üzerinde bir proje geliştirdi. Adı Yüzen Sonsuzluk (Floating Eternity) anlamına gelen proje her ne kadar sosyal bir tesis gibi görünse de aslında bir su üstü mezarlığı. Ülkedeki arazi probleminden yola çıkan mimarlar giderek yanşana ve ölüm oranlarının arttığı ülkede bu sorunu suyun üstünde bir mezarlıkla çözmüş. Proje ülkede büyük ses getirirken sadece mimari bir çözüm değil sosyal bir değişimin de öncü projesi olarak algılandı. 
 
Le Cinq - FRANSA
Beş bloklu dikey yapı
 
Paris, son dönemin en ilginç gökdelen projelerinden birine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Genellikle Çin gibi gelişmekte olan ülkelerde ortaya çıkan ilginç gökdelenler için arazi problemine rağmen Paris bu fırsatı kaçırmayarak projeyi kaptı. Le Cinq adını taşıyan proje 180 metre yüksekliğiyle dikkat çekiyor. Her biri altı kattan oluşan dikey olarak yapılanan beş bloktan oluşan bu nedenle de Fransızcada beş anlamına gelen Le Cinq adını alan proje bu anlamda da bir ilke ev sahipliği yapıyor. Genellikle yatay olarak görmeye alıştığımız bloklar bu projede dikey olarak konumlandırılıyor. Bloklar birbirinden yüksek tavan ve yeşil alanlarla ayrılıyor. Projenin giriş katı otel, bir üst bloğu alışveriş merkezi en üst bloklar ise rezidans olarak konumlandırıldı. 
 
Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Bolat: "Türk müteahhitleri artık bir dünya markası haline gelmiştir"
  • 04.01.2024 12:01

Bakan Bolat: "Türk müteahhitleri artık bir dünya markası haline gelmiştir"

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yurt dışı müteahhitlik sektörünün 2023 yılını 27,4 mi ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sizlerden ülkemizi ve kendinizi sektörün zirvesine çıkarmanızı bekliyorum"
  • 23.08.2023 11:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sizlerden ülkemizi ve kendinizi sektörün zirvesine çıkarmanızı bekliyorum"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Müteahhitler Birliği Yurtdışı Müteah ...

Bakan Muş: "Müteahhitlerimizin yurt dışı iş hacmi yaklaşık 460 milyar dolara çıkmıştır"
  • 26.08.2022 11:18

Bakan Muş: "Müteahhitlerimizin yurt dışı iş hacmi yaklaşık 460 milyar dolara çıkmıştır"

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ankara'da Türkiye Müteahhitler Birliği ev sahipliğind ...

Ticaret Bakanı Muş: "Yurtdışında üstlenilen inşaat projelerinin değeri 451.5 milyar dolar oldu"
  • 04.01.2022 13:35

Ticaret Bakanı Muş: "Yurtdışında üstlenilen inşaat projelerinin değeri 451.5 milyar dolar oldu"

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetler ...

"Türk müteahhitler 127 ülkede 400 milyar dolarlık proje üstlendi"
  • 23.06.2020 16:47

"Türk müteahhitler 127 ülkede 400 milyar dolarlık proje üstlendi"

Bakan Pekcan Türk müteahhitlik sektörünün toplam yurtdışı iş hacminin yüzde 3.1' ...

Türk müteahhitler Afrika'ya açılıyor
  • 15.11.2018 11:57

Türk müteahhitler Afrika'ya açılıyor

İngiltere'de Eximbank’ından sorumlu bakan Türk iş dünyasıyla birlikte Afrika paz ...