maritbet girişmaritbet
Ankara’yı Değiştiren Projeler 5/10’da konutun son 10 yılı konuşuldu!

Ankara’yı Değiştiren Projeler 5/10’da konutun son 10 yılı konuşuldu!

Seranit Yapı Grubu sponsorluğunda, TSMD (Türkiye Serbest Mimarlar Derneği) Mimarlık Merkezi tarafından düzenlenen ‘Ankara’yı Değiştiren Projeler - 10/10 Forumları’nın beşincisi, 17 Mayıs 2013, Cuma günü ‘Son 10 Yılda Konut' teması altında gerçekleştirildi

İnşaat sektörünün önde gelen şirketi Seranit Yapı Grubu sponsorluğunda hayata geçirilen “Ankara'yı Değiştiren Projeler - 10/10 Forumları” devam ediyor. TSMD (Türkiye Serbest Mimarlar Derneği) Mimarlık Merkezi'nde düzenlenen forumlarda her ay, yapımı devam eden yeni bir proje üzerinden kent, ana aksların dinamiği, gelişimi, değişimi, mevcut ve gelecek öngörüleri inceleniyor.

17 Mayıs 2013, Cuma günü ‘Son 10 Yılda Konut' teması altında düzenlenen beşinci oturumda, Mesa ve Aktürk Yapı ortaklığıyla hayata geçirilen ‘Park Oran Konutları & İş-Konut Kulesi' projesi konu edildi. Son dönemin gözde bölgelerinden Oran'da yer alan proje üzerinden, şehir içi ve şehir dışı büyük ölçekli konut tasarımları, konut yerleşimlerinin değişen ölçeği, yeri ve ölçeği içerisinde kendi bağlamını yaratma çabası ve konut kavramının değişkenleri tartışıldı. 

Prof. Dr. Nur Çağlar'ın moderatörlüğünü yaptığı oturum; TSMD Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Hatırlı, Seranit Serra Proje Satış Müdürü Aykut Ustaoğlu, ‘Park Oran Konutları & İş-Konut Kulesi' proje müellifleri A. Can Ersan, Orçun Ersan, Mesa Genel Müdürü Ahmet Can Aynagöz, Mesa Genel Müdür Yardımcısı Teoman Üstoğlu, Yüksek Şehir Plancısı Can Kubin ve Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nden Doç. Dr. Neşe Gürallar'ın  katılımıyla gerçekleşti.

10 ay boyunca düzenlenecek forumlar, mimar ve sektör paydaşlarını sağlıklı bir diyalog ve eleştiri ortamı çerçevesinde bir araya getirerek Ankara'nın mimari gelişimine ışık tutmayı hedefliyor. Mesleki üretim ve süreçlere dair tüm aşamaların, sorunların ve çözümlerin tatışıldığı birebir paylaşım ortamı sunan oturumlar, aynı zamanda mimarlık öğrencileri ve mesleğin yeni katılımcıları için de yol gösterici oluyor.

Kısaca Seranit 
Seranit Granit Seramik Sanayi Ticaret A.Ş. Türkiye'nin ilk Teknik Porselen üreten fabrikası olarak Bilecik Organize Sanayi Bölgesinde 1992 yılında kurulmuş, 1993 yılında üretim faaliyetine başlamıştır. 55 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 102 bin metrekarelik bir alanda faaliyetini sürdürmekte olan SERANİT'in kapasitesi 8,5 milyon metrekareye ulaşmıştır. Sahip olduğu üretim teknolojileri ile dünya teknik porselen üreticileri arasında saygın bir yer edinen SERANİT, bünyesinde gerçekleştirdiği AR-GE ve ÜR-GE çalışmaları sayesinde birçok ilk'e de imza atmıştır. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tema İstanbul 2 dev maketiyle dikkat çekiyor!
  • 13.04.2022 17:55

Tema İstanbul 2 dev maketiyle dikkat çekiyor!

Artaş-Mesa-Kantur&Akdaş ortaklığıyla hayata geçirilen Tema İstanbul 2 projes ...

Tema İstanbul 2'nin 2 ayda yüzde 50'si satıldı!
  • 21.02.2022 13:07

Tema İstanbul 2'nin 2 ayda yüzde 50'si satıldı!

Türk inşaat sektörünün önde gelen firmalarının oluşturduğu, Mesa, Artaş, Kantur& ...

MESA, gayrimenkul kategorisinde “Yılın İtibarlısı” seçildi
  • 21.01.2022 09:37

MESA, gayrimenkul kategorisinde “Yılın İtibarlısı” seçildi

MESA, Marketing Türkiye tarafından gerçekleştirilen “Marka Değeri ve Algı Araştı ...

Tema İstanbul 2 reklam filmi yayında!
  • 16.12.2021 17:38

Tema İstanbul 2 reklam filmi yayında!

Mesa, Artaş, Kantur&Akdaş ortaklığıyla hayata geçirilen Tema İstanbul 2 proj ...

Tema İstanbul 2 tanıtım filmi yayında!
  • 16.12.2021 17:36

Tema İstanbul 2 tanıtım filmi yayında!

Mesa, Artaş ve Kantur&Akdaş ortaklığıyla hayata geçirilen Tema İstanbul 2 ta ...

Tema World tanıtım filmi yayında!
  • 16.12.2021 17:35

Tema World tanıtım filmi yayında!

Mesa, Artaş ve Kantur&Akdaş ortaklığında hayata geçirilen Tema World projesi ...