maritbet girişmaritbet
Açık Kapı Mimarlık Festivali başlıyor

Açık Kapı Mimarlık Festivali başlıyor

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından düzenlenen, İstanbul’da, olağan koşullarda ziyaret edilmesi mümkün olmayan tarihi ve mimari öneme sahip binaların, mekanların gezilebilmesini sağlayan Açık Kapı Mimarlık Festivali’nin ikincisi, VitrA’nın desteğiyle 1-9 Ekim arasında gerçekleştirilecek.

 Festival kapsamında; Fener Rum Patrikhanesi, Heybeliada Ruhban Okulu, Yenikapı Marmaray Kazıları, Avusturya Başkonsolosluğu, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi, Selimiye Kışlası, Ahrida Sinagogu, Cumhurbaşkanlığı Yazlık Köşkü, Huber Köşkü, İngiliz Hastanesi'nin de aralarında bulunduğu ve ziyaretçi olarak gezemeyeceğiniz yapılar keşfedilecek.

Açık Kapı 2011 Mimarlık Festivali süresince, İstanbul'da bulunan tarihi ya da yakın tarihte inşa edilmiş, ziyaret için özel izin alınması gereken bina ve mekanlara, Türkiye'nin önemli mimarlık ofislerine geziler düzenlenecek. Böylelikle mimarlık pratiğinin İstanbul'daki ofislerde ne şekilde işlediği de katılımcılar tarafından görülebilecek. Kentin kültürel ve mimari dokusunu daha yakından tanımak isteyenler, www.acikkapi.gen.tradresinden gezilere kayıt yaptırabilecek. Gezilerin ortalama ücreti 7 TL. Katılım için sınırlı sayıda kontenjanın bulunduğu geziler, gönüllü rehberler eşliğinde gerçekleştirilecek.

47 BİNA GEZİLEBİLECEK

Arkitera Mimarlık Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yılmaz, festival kapsamında bu yıl 47 binanın gezileceğini belirterek, “Bu sayıyı önümüzdeki yıl 100'e çıkaracağız. Serbest Mimarlar Derneği ile yapacağımız işbirliği kapsamında, Ankara'da da 100 binanın mevcut gezi kapsamına alınmasını planlıyoruz. Sadece mimarların değil, dileyen herkesin katılabileceği festivale, şu ana kadar 700 kişi kayıt yaptırdı. Binaları, Bülent Tanju, Murat Germen, Ömer Kanıpak ve Korhan Gümüş'ten oluşan 5 kişilik Değerlendirme Kurulu'yla birlikte belirledik. Amacımız, içine hemen hiç girilemeyen mekanların kapısını halka açmaktı. Listemizde sinagoglar, kiliseler, konsolosluklar gibi izin alınması zor binalar da yer alıyor” dedi.

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İntema, Kalamış'ta yeni satış noktasını hizmete açtı
  • 20.01.2026 14:17

İntema, Kalamış'ta yeni satış noktasını hizmete açtı

İntema, tasarım odaklı yaklaşımını ve fonksiyonelliği merkezine alan yaşam konse ...

The Water Studio İstanbul Maslak Square’e taşınıyor
  • 20.01.2026 14:08

The Water Studio İstanbul Maslak Square’e taşınıyor

Hansgrohe Group, İstanbul’daki The Water Studio İstanbul’u Maslak Square’e taşıy ...

Galataport İstanbul 2025'i rekorlarla geride bıraktı
  • 07.01.2026 17:11

Galataport İstanbul 2025'i rekorlarla geride bıraktı

2025’te geçtiğimiz yıla göre %48 artışla toplam 595 bin yolcu sayısına ulaşan Ga ...

Ege Yapı’dan tüm projelerde 60 Ay 0 faiz kampanyası
  • 24.12.2025 11:05

Ege Yapı’dan tüm projelerde 60 Ay 0 faiz kampanyası

Ege Yapı, yeni yıla girerken 60 ay 0 faizli ödeme kampanyasıyla konut ve arsa ya ...

Artaş Holding, 3 yeni projesinde satışlara başladı
  • 17.12.2025 12:16

Artaş Holding, 3 yeni projesinde satışlara başladı

Kurulduğu ilk günden itibaren “Kalite, Güven ve Memnuniyet” odaklı projeler üret ...

Hilton, Türkiye’de lifestyle otel portföyünü büyütüyor
  • 17.12.2025 11:03

Hilton, Türkiye’de lifestyle otel portföyünü büyütüyor

Hilton, Canopy by Hilton markasını İstanbul ve İzmir’de açacağı iki yeni tesisle ...