maritbet girişmaritbet
Zorlu Center'ın yatırım değeri 2,5 milyar dolar!

Zorlu Center'ın yatırım değeri 2,5 milyar dolar!

Zorlu Gayrimenkul, Zorlu Center ile Asya ve Avrupa kıtalarının birleştiği bir noktaya, İstanbul’un tam kalbine yeni bir cazibe merkezi kuruyor

 

Zorlu Gayrimenkul, bu hedefi gerçekleştirme serüvenine, İstanbul'un ‘en değerli arazisi' olarak kabul edilen Zincirlikuyu'daki eski Karayolları arazisini, Mart 2007'de 800 milyon USD bedelle satın alarak başladı.
 
Zorlu Gayrimenkul'ün hedefine yakışır en doğru projeyi bulmak için Haziran-Kasım 2007 tarihleri arasında “Zorlu Center Mimarlık ve Kentsel Tasarım Yarışması” düzenlendi. Böyle bir organizasyon bu denli geniş katılımlı ve bağımsız jüriyle ilk defa gerçekleştirildi. Jüri üyeleri; Ömer Kanıpak, Fumihiko Maki, Charles Correa, Martin Filler, Haluk Pamir'di. Yerli ve yabancı toplam 117 firmanın başvurduğu organizasyonda, 13 uluslararası mimarlık ofisi yarışmaya katılmaya hak kazandı. Kazanan proje firmaları ise, Aga Han ödüllü ünlü Türk Mimar Emre Arolat (EAA) ve yine Ortadoğu nun en iyi mimarı seçilen Uluslararası RIBA ödülü sahibi Türk mimar Murat Tabanlıoğlu (Tabanlıoğlu Mimarlık) ortak girişimi oldu.
 
Türkiye'nin 5 fonksiyonlu "karma kullanım" projesi olan Zorlu Center'da, performans sanatları merkezi, otel, ofis, alışveriş merkezi ve rezidanslar yer alıyor. Proje 102.000 m²'lik arazide 615.885 m²'lik inşaat alanına sahip proje 2,5 milyar USD yatırım ile hayata geçiyor.
 
Zorlu Center ile İstanbul Metrosu Gayrettepe İstasyonu ve Zincirlikuyu Metrobüs Durağı arasında yaya ulaşımını sağlayacak ‘Zorlu Center Metro ve Metrobüs Yaya Bağlantı Tünelleri', toplam uzunluğu 770 metre olan delme tüneller ile üç noktayı birbirine bağlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yapılan anlaşma çerçevesinde, bölgedeki toplu taşıma ve bağlantı yollarının geliştirilmesi ve trafiğin rahatlamasına büyük katkı sağlayacak bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiriliyor.
 
Performans Sanatları Merkezi
 
Zorlu Center projesi geliştirilirken, İstanbul'un en çok ihtiyaç duyduğu konulardan birinin de kültür- sanat etkinliklerinin gerçekleştirilebileceği alanlar olduğunu gözlemlendi. Sanatın çeşitli dallarına ev sahipliği yapmak üzere çok amaçlı sanat merkezi olarak tasarlanan Performans Sanatları Merkezi'ne, Zorlu Center içerisinde önemli bir yer ayrıldı. 
 
Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi, biri 2.300 kişi kapasiteli, diğeri doğal akustik donanımla tasarlanan 770 kişi kapasiteli iki salon ile İstanbul'u dünyaca ünlü eserlerle buluşturacak. Büyük salonun 1.100 metrekarelik büyük bir sahnesi bulunacak. Toplamda 3 bin 70 kişilik kapasiteyle İstanbul'un en büyük gösteri sanatları merkezi olacak. Projenin en önemli ve güçlü fonksiyonlarından biri olan Performans Sanatları Merkezi, Zorlu Gayrimenkul'ün sosyal sorumluluk anlayışının da önemli bir göstergesi olacak.
 
300 milyon USD yatırım yapılan ve 50.000 m² alana sahip olan Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi dünyanın önde gelen müzikal, konser, dinleti, tiyatro ve dans gösterileri, resim sergisi ve müzayedeleri gibi birçok sanatsal faaliyete ev sahipliği yapacak. Böylece İstanbul, Avrupa'daki birçok şehirle bu konuda rekabet edebilecek. Aynı zamanda Londra – West End, New York - Broadway'de gösterimi gerçekleşen müzikallerin ve oyunların dünya prömiyerleri sergilenecek.
 
Zorlu Gayrimenkul, dünyanın en ünlü gösterilerine ev sahipliği yapmaya hazırlanan Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nin operatörü için Amerikalı Nederlander Worldwide Entertainment (NWE) ile anlaştı. Zorlu Gayrimenkul, 100. yaşını kutlayan ve birçok Broadway şovunun mimarı olan Nederlander ile yaptığı işbirliğiyle Zorlu Center'ın fonksiyonları için de “en iyiyi” sunma vizyonunu Performans Sanatları Merkezi için de göstermiş oldu.
 
Performans Sanatları Merkezi'nde ayrıca farklı katlarda her türlü ihtiyaca yönelik toplam 20.000 m² fuaye alanında sergi, kafe ve mağazalar da bu merkezin içinde yer alacak. Tüm katlardaki bağlantılar sayesinde rezidanslardan alışveriş merkezine hatta kompleksin diğer kısımlarına kolayca ulaşım sağlanacak. 
 
Raffles Istanbul Zorlu Center
 
Türkiye'nin 5 fonksiyonlu “Karma Kullanım” projesi Zorlu Center İstanbul kadar eşsiz, İstanbul kadar benzersiz bu projeyi hayata geçirirken, Zorlu Center içinde yer alacak otel için tercihini “premium luxury” otel markası Raffles Hotel & Resorts'dan yana kullandı.
 
Dünyanın en ünlü markalarına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Zorlu Center'da yer alacak olan Raffles, arazi dahil 250 milyon USD yatırımla hayata geçiyor.
 
Raffles'ın Zorlu Center'da kurgulanmakta olan yeni adresinde “Business & Leisure” konseptinde olması ve markanın diğer otellerinde olduğu gibi geleneksel özelliklerini koruyarak İstanbul'un tarihi ve karakteristik özelliklerini yansıtması hedefleniyor. Raffles İstanbul Zorlu Center'ın “premium luxury” hizmet anlayışında kişiye özel hizmet (butler) ile “imkânsız” kelimesi yer almayacak.
 
Raffles İstanbul Zorlu Center'da, toplam 184 odanın 136'sı standart, 47'si süit ve 1 tanesi de Presidential Suite olacak. İstanbul'un eşsiz güzelliğinin; rahat, konforlu ve lüks bir şekilde yaşanabilmesi için odaların büyüklüğü ortalamanın üzerinde tutularak standart odalar minimum 60 metrekare, süitler ise maksimum 33 metrekare olarak tasarlandı.  Standart oda 62 m²,  Tek yataklı suit 130 m², iki yataklı suit  250 m², Presidential suit 350 m².
 
Raffles İstanbul Zorlu Center'da seçkin etkinliklere ev sahipliği yapacak olan 1,200 kişilik balo salonu bulunacak ve salonun yüksekliği 11 metre olacak. Otelde 50 kişilik düzende ayrıca 7 salon daha bulunacak.
 
Raffles İstanbul Zorlu Center'ın bir başka özgün hizmeti ise yaklaşık 3 bin metrekarelik dünya çapındaki SPA'sı.  SPA konusunda Raffles son derece iddalı. Kişiye özel ve çiftler için özel masaj odaları, saunalar, buhar odaları, özel parti hamamı, buz çeşmeleri, fitness, bay-bayan kuaför bulunuyor.
 
Otelin iç dekorasyonunu Mandarin NY, Peninsula NY gibi dünyaca ünlü otellerin de iç dekorasyonunu tasarlayan Hirsch Bedner Associates (HBA) gerçekleştirecek. Dekorasyonda geçmişten gelen öğelerin günümüze uygun bir konseptle harmanlanmasına özen gösterilerek İstanbul'un renklerine uygun bir renk skalası oluşturulacak.
 
Alışveriş Merkezi
 
Sahip olduğu konseptle İstanbul'un yeni lezzet ve moda merkezi olacak alışveriş merkezi; bu güzel doku içerisinde yer alarak, mevcut alışveriş merkezlerinden ayrışacak. Kentin yeni meydanı Zorlu Center AVM, İstanbul'un kültür dokusuna uygun şekilde farklı ihtiyaçlar için farklı seçenekler sunacak. Yüzlerce dünya markasına ve dünyanın dört bir yanından gurme lezzetlere ev sahipliği yapacak olan Zorlu Center Avm, yeşil alanları ve zengin peyzajıyla da İstanbulluların yeni buluşma merkezi olacak.105.000 m²'lik toplam alana sahip AVM yaklaşık 60.000 m²'lik kiralanabilir alandan oluşacak. AVM'nin ana meydan büyüklüğü ise yaklaşık 10.000 m² dir. 
 
Rezidanslar
 
Zorlu Center Rezidansları, büyüklükleri 117 m2 ile 735 m2 arasında değişen 1+1'den 5+1'e kadar farklı tipte rezidanslarla İstanbul'un eşsiz eski İstanbul, Adalar ve Boğaziçi Köprüsü manzarasını seçkin ailelerle buluşturacak. Kule ve Teras rezidanslar, dünyanın en ünlü markalarına, elit restoranlara, İstanbul'un en büyük Performans Sanatları Merkezi'ne sadece birkaç adım mesafede konumlanıyor ve çok özel bir yaşam deneyimi sunuyor. Zorlu Center'da rezidansların metrekare fiyatları 9.500$ ile 18.000$ arasında değişiyor.
 
Modern Ofisler
 
Çalışanları yeşilin içinde daha rahat çalışma imkânı vermek üzere yatay kurulmuş bir sisteme sahip olacak ofis fonksiyonu 20 bin metrekare üzerine kurulu olacak. Ofis ve home ofis çözümleri yer alacak. Ofislere özel terasları, geniş ortak kullanım alanları, metro/metrobüs bağlantıları ve trafik sorununu ortadan kaldıran alt geçitleriyle Zorlu Center ofislerinde çalışmak bir ayrıcalık olacak.
 
ÖDÜLLER
 
Zorlu Center bu güne kadar dünyanın en prestijli gayrimenkul ödüllerine layık görüldü: 
• Cityscape Dubai Architectural Awards yarışmasında jüri özel ödüllerinden “En İyi Planlanmış Proje” ödülü – 2008
• International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) kapsamında düzenlenen, “Europe and Africa Property Awards 2009” (Avrupa ve Afrika Gayrimenkul Ödülleri 2009) yarışmasında ‘Ticari Mimarlık Ödülü' kategorisinde Avrupa birinciliği – 2009*
• 2011 yılında “Regeneration and Masterplanning” kategorisinde “MIPIM Architectural Review Future Project Awards 2011” ödülü - 2011
• Green Good Design ödüllerinde mimari kategori ödülü - 2011
• Euromoney Dergisi Real Estate Awards'ta Geliştirme / Karma Kullanım kategorisi ödülü – 2011
• Capital, Ekonomist ve Maison Française dergileri ve www.hurriyetemlak.com sitesinin işbirliğiyle düzenlenen 
“Türkiye'nin En Başarılı Emlak Yatırımları” yarışmasında, özel jüri değerlendirmesi ve halk oylamasında üç ayrı kategoride ödül alan Zorlu Center, Türkiye'nin En Başarılı Emlak Yatırımı kategorisinde büyük jüri ödülü, Mixed Use kategorisinde ise hem jüri hem de halk ödülüne layık bulundu.  - 2011
 
*‘International Property Awards'ta (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) yarışmanın bir üst kademesi olarak Zorlu Gayrimenkul kendi kategorisinin en iyisi olarak seçilerek ‘World's Best' ödülü için de yarıştı.
 
Zorlu Center İletişim Bilgileri;
 
Telefon: 444 94 96

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Togg, akıllı otomobilini Zorlu Center'da görücüye çıkardı!
  • 20.07.2022 16:37

Togg, akıllı otomobilini Zorlu Center'da görücüye çıkardı!

Zorlu Center Levazım Girişi’ndeki alanda sergilenmeye başlanan ve Togg’un gelece ...

Zorlu Center, Sıfır Atık Belgesi aldı
  • 14.12.2021 16:44

Zorlu Center, Sıfır Atık Belgesi aldı

Zorlu Center, kurduğu Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlı ...

Zorlu Center'daki Apple Store açıldı
  • 05.04.2014 15:35

Zorlu Center'daki Apple Store açıldı

Apple'ın Türkiye'deki ilk mağazası Zorlu Center'da açıldı. Açılıştan çok özel ka ...

Zorlu Center'ın helikopter görüntüsü yayında!
  • 19.11.2012 17:08

Zorlu Center'ın helikopter görüntüsü yayında!

Boğaz manzarasına sahip Zorlu Center'ın son durumunu emlaktasondakika.com olarak ...