maritbet girişmaritbet
"YOO" PROJESİ İSTANBUL'DA

"YOO" PROJESİ İSTANBUL'DA

Tasarım dünyasının dehası olarak kabul edilen Philippe Starck’ın Say Yapı ile hayata geçirdiği Türkiye’deki ilk rezidans projesi yooistanbul konut koleksiyoncularının da gözdesi oldu.

Say Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit, dünyadaki konut koleksiyoncularından 7 tanesinin yooistanbul projesinden daire satın aldığını belirterek, “ABD, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerden gelen koleksiyonerler Philippe Starck'ı takip ediyor. Tablo ve mücevher koleksiyoncuları gibi hareket eden bu zenginler yoo imzalı projelere akın ediyor” dedi.

Türkiye'de konut koleksiyoneri olmadığını fakat yurtdışında yaşayan Türkler'in projeye ilgi gösterdiğini anlatan Yiğit, yaptıkları işbirliği çerçevesinde konutların bir bölümünün yoo'nun Londra'da bulunan merkezinin satacağını vurguladı. Sabri Yiğit, şimdiye kadar konutların yüzde 55'inin satıldığını açıklayarak, projedeki 700 metrekarelik penthouse dairelerinse 8 milyon dolardan alıcı bulduğunu söyledi.

YOOİSTANBUL FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN!

YÜZDE 50 PRİM

Sabri Yiğit, projede az sayıdaki penthose daireler dışında metrekare fiyatlarının 7-9 bin dolar arasında olduğunu belirterek, “Bu fiyatlar proje ve bölgeye göre çok avantajlı diyebiliriz. Yoo'nun projeleri inşaat tamamlanana kadar en az yüzde 50 prim yapıyor” dedi. 23 bin metrekare arsa üzerinde 132 konuttan oluşan projede 100 metrekare ile 700 metrekare arasında 35 farklı tipte konut olduğunu ifade eden Yiğit, stüdyodan 4+1'e kadar değişik tipteki dairelerde fiyatlarının 750 bin dolardan başlayıp, 3 milyon 500 bin dolara kadar çıktığını dile getirdi.

Sabri Yiğit, yoo ile ilk projeleri olması nedeniyle bazı zorluklar yaşadıklarını fakat planladıkları gibi inşaatı başladıklarını dile getirerek, projenin 2013 yılının ilk yarısında teslim edileceğini kaydetti. Yoo ile işbirliklerinin bundan sonra da devam edeceğine vurgu yapan Yiğit, “Toplamda Türkiye'de 4-5 proje yapmayı planlıyoruz. 2012'nin ikinci yarısında yeni bir projeye daha başlayacağız. Otel ve rezidanstan oluşacak proje şehrin çok merkezi bir lokasyonunda yüksek katlı olarak planladı. Lüks konutta yeni bir yoo projesini daha İstanbul'a kazandıracağız” diye konuştu.

"1 GÜNDE SATARDIK"

Sabri Yiğit, projeye ciddi oranda yabancı talebi olduğunu fakat, mütekabiliyet yasası nedeniyle yabancılara satışlarda sıkıntı yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:

Yasanın çıkmasını bekliyoruz. O zaman bunları satışa çevireceğiz. Yabancıya gayrimenkul ihracı yapabiliriz. Şimdiye kadar ucuz gayrimenkul sattık ama çok daha lüks gayrimenkulleri satarak büyük girdi sağlayabiliriz.” Yiğit, körfez ülkelerinin yanı sıra birçok ülkeden talep olduğunun altını çizerek, “Yabancıya satışta yaşanan sıkıntılar ve mütekabiliyet ilkesi olmasaydı 1 günde bile satışlarımızı tamamlayabilirdik. Satışları sorunsuz yapabilirsek Türkiye'ye yılda 5-10 milyar dolar akış sağlanabilir” görüşlerini dile getirdi.

5.5 kattan oluşan 11 bloğu ve 132 dairesi bulunan yooistanbul projesinde 101 - 125 metrekare arasında değişen geniş stüdyolar, 169 metrekarelik bahçeli 2+1 daireler, 242 metrekarelik 3+1 ve 4+1 alternatiflerindeki yarım kat bahçe daireleri ile 321 ila 680 metrekarelik townhouse, penthouse ve tam kat daireler olmak farklı daire seçenekleri sunuluyor.

Rezidans girişlerinde bulunan lobby alanlarında, özel resepsiyon noktası ile ev sahiplerine eksiksiz concierge hizmetleri sunulacak olan projede, peyzaj ve ortak yaşam alanların her metrekaresi Philippe Starck dokunuşlarıyla hayat buluyor. Ortak yaşam alanlarının dehası olarak bilinen Philippe Starck imzası taşıyan yooistanbul, sadeliği sanata, görkemi seçeneğe, hayatın renklerini de özgün stil paletine dönüştürüyor.

yooistanbul, club house'dan açık hava şöminelerine kadar pek çok ilkle de dikkat çekiyor. Toplam 1.600 metrekare kapalı alanda, kütüphanesi ve barı ile Club House, gym, Spa ve VIP Spa Suite, özel Kids' Club, kapalı havuzu, 534 metrekarelik açık havuzu, 750 metrekarelik güneşlenme terası, yaşayanların kullanımına özel dizayn havuz etrafı kabanaları, açık hava şöminesi, barbekü, Dining Pavillion'u ve site içi özel yürüyüş alanları ile lüksü, rahatlığı, sporu ve eğlenceyi yooistanbul sakinleri için bir araya getiriyor.

Yooİstanbul İletişim Bilgileri

Web adresi: http://www.yooistanbul.com

Telefon: 212 444 17 13

Fax: 212 275 44 23

Mai: [email protected]

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Axor'dan şeffaf batarya!
  • 28.04.2021 11:09

Axor'dan şeffaf batarya!

Philippe Starck tarafından tasarlanan Axor Starck bataryalar suyu tam görünür ol ...

Philippe Starck, G YOO'yu anlattı!
  • 01.06.2015 12:24

Philippe Starck, G YOO'yu anlattı!

G YOO Güneşli'nin tasarımcısı Philippe Starck, projenin tasarımını açıkladı. ...

G - YOO Inspired by Starck basın lansmanı
  • 26.11.2014 17:05

G - YOO Inspired by Starck basın lansmanı

Mar Yapı, Philippe Starck ile işbirliği yaptığı G - YOO Inspired by Starck proje ...

Tülay Gümüşdere Yooistanbul'u anlatıyor
  • 07.04.2012 20:04

Tülay Gümüşdere Yooistanbul'u anlatıyor

Ortaköy’de hayat bulan Yooİstanbul Tasarım Direktörü Tülay Gümüşdere soruları ce ...

Mar Yapı G Yoo Güneşli foto galerisi
  • 24.11.2014 14:23

Mar Yapı G Yoo Güneşli foto galerisi

Dünyanın en ünlü tasarımcıları arasında yer alan Philippe Starck imzalı G Yoo pr ...

YOOİSTANBUL göz alıcı şıklığıyla hayran bırakıyor!
  • 08.10.2011 08:50

YOOİSTANBUL göz alıcı şıklığıyla hayran bırakıyor!

Türkiye’deki ilk rezidans projesi yooistanbul konut koleksiyoncularının da gözde ...