maritbet girişmaritbet
YDA Grup’tan hedefe The İstanbul ile dev adım

YDA Grup’tan hedefe The İstanbul ile dev adım

Ankara’da hayata geçirdiği konut projelerinin ardından İstanbul’a gelen YDA Grup, The İstanbul Veliefendi projesini satışa sundu. 5 bin konutluk hedefini kısa sürede tamamlayan firmanın yeni hedefi ise çok daha yüksek

Türkiye'nin önde gelen inşaat şirketlerinden biri olan YDA Grup, konut sektöründe çıtayı her geçen gün biraz daha yükseltiyor. Ankara'da yaptığı markalı konut yatırımlarının ardından soluğu İstanbul'da alan YDA, burada da çok önemli projelerin altına imza atıyor. Üstelik bu projeleri Ankaralı bir firma olarak İstanbul Belediyesi'nin konut şirketi olan KİPTAŞ ile birlikte yapıyor. Kentsel dönüşümde pilot bölge ilan edilen Zeytinburnu'nun dönüşümüne katkıda bulunan YDA Grup, The İstanbul Veliefendi projesini de bu kapsamda satışa çıkardı. 68 dönüm arsada yapılan projede Bozkurt Mensucat fabrikasının yerinde yükseliyor. HT Emlak Pazarı olarak YDA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan ile yeni projesi The İstanbul Veliefendi'nin ayrıntılarını konuştuk…

 

The İstanbul Veliefendi'de kaç konut yapacaksınız?

Hüseyin Arslan: Proje 14 katlı 15 konut bloğu ve 35 katlı adet rezidans bloğundan meydana geliyor. The İstanbul Veliefendi toplam 68.333 metrekare arsa üzerinde 486 konuttan oluşuyor. Projemizde satışa sunduğumuz 2+1, 3+1 ve 4+1 tipinde konutlar yer alıyor. Bu konutların dağılımına bakarsak; 60 tane 2+1, 96 tane 3+1 ve 104 tane 4+1 konut bulunduğunu söyleyebiliriz.

Projede nasıl bir ortaklık yapısı var?

Hüseyin Arslan: Projenin arsası bildiğiniz gibi Koç Grubuna ait. Projenin %40'ı arsa sahibi Koç Grubu'nun, %60'ı ise biz ve ortağımız Kuruluş İnşaat'a aittir.

Peki, projede kaç metrekare satılabilir alan bulunuyor?

Hüseyin Arslan: Toplam inşaat alanı 210.000 metrekare olan projemizde 12.500 metrekarelik 42 adet ticari ünite de bulunuyor.

Buradan konut almak isteyenler The İstanbul'a kaç liraya sahip olabilir?

Hüseyin Arslan: Projemiz hem bulunduğu bölge hem de kalite açısından özel bir proje. The İstanbul'da dairelerimizi metrekaresi ortalama 5 bin liradan satışa sunduk. Bölgenin de gelişimini düşündüğümüz zaman bu fiyatların çok daha yukarılara çıkacağını söyleyebiliriz.

Rezidans bloğunu şimdilik satışa sunmadınız

Hüseyin Arslan: Evet sunmadık. Rezidans Tower adındaki bu blokta tasarım çalışmalarımız sürüyor. Rezidans bloğunda kaç daire olacağı kesinleşmemekle birlikte, 160 ile 200 rezidansa yer vermeyi planlıyoruz. Orada ise ortalama metrekare fiyatının 6 bin liradan başlamasını planlıyoruz.

The İstanbul Veliefendi ile hangi kitleyi hedefliyorsunuz?

Hüseyin Arslan: Proje gerek konsepti gerekse mimarı özelliğiyle A Plus gelir seviyesine hitap ediyor. Çevrede adliye, hastane Atatürk Havaalanı gibi büyük kuruluşların ve ticari merkezlerin olması profilin kalitesini ve eğitim seviyesini arttıran önemli unsurlardan biri. Bakırköy, Ataköy, Florya, Yeşilköy ve Yeşilyurt semtlere olan yakınlığı sebebiyle de A Plus alıcı profili bekliyoruz.

The İstanbul'da ne tür donatılar yer alacak?

Hüseyin Arslan: 48 bin metrekarenin sadece peyzaj alanına ayrıldığı The İstanbul Veliefendi geniş sosyal yaşam alanlarıyla da öne çıkıyor. Açık ve kapalı yüzme havuzlarının yer aldığı projemizde, çeşitli spor alanları, sauna, hamam, kreş, kameralı güvenlik sistemi ve her daireye ayrılan kapalı otoparklar ve daha birçok donatı ile konforlu ve huzurlu bir hayat sunuluyor. Buradan daire alanlar için tüm ayrıntıların en ince ayrıntısına kadar düşündük ve onların rahat etmesi için her şeyi yaptık.

Adını Veliefendi'den alan The İstanbul tam olarak nerede bulunuyor?

Hüseyin Arslan: Projemiz Veliefendi Hipodrumu'nun bitişiğinde yer alıyor. Hatta birçok dairemiz de hipodrumu görüyor. Buradan daire alanlar rahatlıkla yarışları da izleyebilecek. Zaten TJK üyelerinden ve yarış atı sahiplerinden büyük ilgi geliyor. Ulaşım açısından da avantajlı bir konumda yer alan projemiz deniz otobüsü, metrobüs, otobüs, tramvay ve metro gibi toplu taşıma araçlarına birkaç dakikalık mesafede yer alıyor. E5 Otoyolu ve sahil yoluna olan yakınlığı da The İstanbul Veliefendi'yi ayrıcalıklı kılan bir diğer özelliği. The İstanbul Veliefendi; Atatürk Havalimanı'na 8 km, Merter'e 2 km, Bakırköy'e 1 km, Topkapı'ya 4 km ve sahil yoluna 1 km uzaklıkta bulunuyor.

Biraz projenin konseptinden bahseder misiniz?

Hüseyin Arslan: Proje, Veliefendi Hipodromu gibi doğal bir peyzaj ve site içinde yer alan su oyunlarının da yer aldığı büyük bir gölet manzarasına sahip. Burada özel bir peyzaj tasarımı yapıldı. Her türlü sosyal aktivitenin bulunduğu geniş bir sosyal tesise sahip. Birden fazla konut tipinin yer aldığı projede, tüm malzemeler ithal marka veya 1. sınıf yerli marka olarak kullanılacak. Ayrıca projede çarşı olarak kullanılacak dükkanların olması da projenin sakinleri için alışveriş ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte olmasını sağlayacak.

Daha önce 5 bin konut hedefiniz vardı, yeni hedefiniz nedir?

Hüseyin Arslan: Kazakistan, BAE, Suudi Arabistan, Afganistan'da konut ve havaalanları yaptık. Ankara'da 5 bin konut inşa ettik ve çok sayıda konut inşaatımız daha olacak. İstanbul'da da yeni yatırımlarımız söz konusu. YDA Grup bu konuda kendine büyük hedefler koydu ve 15 bin konut yapmak istiyoruz ve var gücümüzle bu hedefe ulaşmak için çalışıyoruz.

 

Projeye pastalı tanıtım yapıldı

Geçtiğimiz Cuma günü satışa sunulan The İstanbul Veliefendi projesi için tanıtım yapıldı. Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Zeytinburnu belediye Başkanı Murat Aydın, YDA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan ve Kuruluş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar'ın katıldığı basın toplantısında üzerinde The İstanbul Veliefendi'nin logosunun bulunduğu dev bir pasta kesildi.

Toplantıda konuşma yapan Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, projeden elde edilen gelirin dönüştürülen Sümer Mahallesi'ndeki yeni konutların finansmanında kullanılacağını belirterek, "Biz bu projeyle zenginden alıp fakire vereceğiz” dedi.
Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ise ilçenin yeni yeni değerini bulmaya başladığını belirterek, 10 yıl önce arsaların neredeyse bedavaya el değiştirdiği ilçenin bugün şehrin en pahalı yerlerinden biri olduğunu söyledi.  Aydın, Zeytinburnu'ndan konut alacakların karlı çıkacağını belirterek, "Bugün ilçede en düşük ortalama fiyat 2 bin lira. Metrekaresi 12 bin liraya konut satanlar da var. Bu fiyatlar daha da yukarı gidecek, burada mülkü olanlar satmasınlar" diye konuştu.

Kaynak: Habertürk Emlak Pazarı

The İstanbul Veliefendi iletişim bilgileri

Web: http://www.theistanbulveliefendi.com/

Tel: 0212 558 13 13

  • Etiketler:

Yorum Yaz