maritbet girişmaritbet
Yatırımcı 'Validebağ Konakları'nı sabırsızlıkla bekliyor

Yatırımcı 'Validebağ Konakları'nı sabırsızlıkla bekliyor

DAP Yapı tarafından Üsküdar’ın en değerli arsalarından birinde Koşuyolu’nda inşa edilen Validebağ Konakları emlak editörlerine tanıtıldı.

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, emlak editörleri ile basın toplantısında buluştu. Ziya Yılmaz, 1 hafta gibi kısa sürede büyük ilgi gören Validebağ Konakları projesi ile ilgili merak edilenleri anlattı. 

MÜŞTERİLER 'NE ZAMAN ÇIKACAKSINIZ?' DİYE BASKI YAPIYOR

Yılmaz "İstanbul'da birçok lüks konut projesi oldu. Biz tamamen lüks konut segmentine hitap ediyoruz. Yoğunluklu olarak Anadolu Yakası'ndayız. Taksim'de ve Çağlayan'da da projelerimiz var. Anadolu Yakası'nda otel, ofis, AVM, konut yatırımlarımız var. Lüks konutta, konut arzının birçoğunu karşılıyoruz. Validebağ Konakları 9 günde çok ciddi bir talep ile karşılaştı. Müşterilerimiz özellikle 'Ne zaman çıkacaksınız?' diye baskı yapıyor" açıklamasında bulundu. 

Satışa mayıs ayında başlayacaklarını, ancak gördükleri talep karşısında hızlı bir şekilde çadır kurma kararı verdiklerini açıklayan Ziya Yılmaz, "5-6 günde çadırı kurduk. Mobilyalarını indirdik. Projelerimizin dizaynını yaptık. Cuma günü parkeleri tamamlamadan müşteriler gelmeye başladı. Cumartesi satış ofisi kilitlenmişti. Pazar günü hakikatten stadyum gibiydi. İnanılmaz bir yoğunluk vardı. Talepleri karşılayabilmek için gece 1-2'ye kadar ben dahil buradaydık. Diğer ofisleri kapattık. Arkadaşları buraya çağırdık. Bu da bu kadar lüks bir konut projesinde Türiye'de daha önce yaşanmamış bir şey" dedi.

GÜÇLÜ TÜRKİYE EKONOMİSİNİN GÖSTERGESİ

Bu projenin 2016 yılında yaşanan sıkıntılı sürecin ardından gördükleri bu talebin ekonominin ne kadar canlı olduğunu, konuta arzın ve talebin devam ettiğinin en büyük göstergesi olduğunu belirtti.

Ziya Yılmaz, "Projenin bu kadar ilgi görmesinde en büyük etkenlerden biri de DAP markası. Yaptığımız projelerin asıl değeri 20-10 yıl sonra anlaşılacak" dedi. 

Validebağ Konakları projesinde Emlak Konut, kendi ihale bedelinden fedakarlıkta bulunduğunu, DAP Holding olarak kar bedelinden fedakarlık ettiklerini, bankaların da kendi faizlerinden fedakarlıkta bulunduklarını ifade etti.

"Bölgede 20-25 bin TL ortalama fiyat varken biz 9-10-11 bin bandında satışa (ön talebe) çıktık. Fırsat burada inanılmaz şekilde devam ediyor. Böyle bir yer bir daha gelmez. Validebağ Korusu'nun tam karşısında. Hababam Sınıfı ile komşuyuz burada. Proje Avrasya Tüneli'ne, köprüye yürüyüş mesafesinde. Kız Kulesi'ne ise 1.200 metre" diyerek Validebağ Konakları'nın lokasyonu hakkında da bilgiler verdi.

Projede peşin fiyata daire alanlara yüzde 10 iskonto uyguladıklarını da söyledi.

1 MİLYAR TL CİRO HEDEFİ 

Projenin ciro beklentisini de açıklayan Yılmaz, KDV hariç 950 milyon-1 milyar TL'lik bir ciro hedeflediklerini belirtti. "KDV ile de 1 milyar 100 milyon TL ciro bekliyoruz" dedi.

Hükümetin son zamanlarda çok ciddi ekonomi paketleri açıkladığını söyleyen Ziya Yılmaz, bu paketlerin piyasaları rahatlattığını belirtti. "Özellikle inşaat ve konut sektörü anlamında Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı KDV indirimi sayesinde ev alanlar öncelikle yüzde 10 KDV'den kazanacak. Büyük bir fırsat. Konut sektörü rahatlatıldı. Amacımız piyasayı hareketlendirmekti. Bizim kampanyadan sonra yaklaşık 32 firmada kampanya başlamış" açıklamasında bulundu. Şu anda proejden ev alanların yüzde 50 avantajlı olduğunun bilgisini verdi.

"Herkesin taşın altına elini koyması gerektiği bir dönemde biz kafamızı soktuk. Çok da doğru yaptığımızı görüyorum" değerlendirmesinde bulunarak pronin gördüğü ilgiden memnuniyetini dile getirdi.

Haber Müdür Yrd. Uğurcan Tokay basın toplantısından aktardı 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi
  • 18.05.2022 17:18

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berek ...

Borsa İstanbul'da gong Dap Gayrimenkul için çaldı
  • 25.02.2022 08:52

Borsa İstanbul'da gong Dap Gayrimenkul için çaldı

Dap Gayrimenkul Geliştirme hisseleri, Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmeye baş ...

DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz ediliyor!
  • 14.02.2022 17:07

DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz ediliyor!

Pandemi döneminde geliştirdiği ‘Sağlıklı Ev’ konseptini gayrimenkul sektörüne ka ...

Ziya Yılmaz ''Enflasyona karşı koruyacak en güvenli liman konut''
  • 14.01.2022 15:23

Ziya Yılmaz ''Enflasyona karşı koruyacak en güvenli liman konut''

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Küresel Konut Fiyat Endeksi'nin ...

DAP Nişantaşı Koru projesi Emlak Konut hasılat şampiyonu oldu!
  • 20.10.2021 11:25

DAP Nişantaşı Koru projesi Emlak Konut hasılat şampiyonu oldu!

DAP Yapı’nın Nişantaşı Koru projesi, Emlak Konut’un “Yıl Bazlı Satış Raporu”na g ...