maritbet girişmaritbet
Yalçınlar Grup, Gölmahal Villaları'na Suudi Arabistan'dan alıcı buldu!

Yalçınlar Grup, Gölmahal Villaları'na Suudi Arabistan'dan alıcı buldu!

Fotoğrafçılık alanında uzun yıllardan bu yana hizmet veren Yalçınlar Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yalçın, bugüne kadar oturduğu villalardan memnun kalmayınca Gölmahal Villaları projesi ile inşaatçı oldu. Yalçın, 12 villayı sattıklarını, alıcılardan birinin Suudi Arabistanlı olduğunu söyledi

Fotoğrafçılık alanında çalışan Yalçınlar Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yalçın, oturduğu villalarından memnun kalmayınca Büyükçekmece Gölü kıyısında 38 villadan oluşan Gölmahal Villaları'nı hayata geçirdi. Yalçınlar Group, bu projeyle markalı konut pazarına adım atarken, proje aşamasında itibaren ekolojik özelliklere sahip olarak tasarlanan Gölmahal Villaları, çevreci özellikleri ile dikkat çekiyor. Doğalgaz yerine ısı pompalan ısınmanın, rüzgar tribünleri ile elektrik, güneş kolektörleri ile sıcak su ihtiyacını karşılayan villalar Mart 2013'de teslim edilecek. Gölmahal Villaları'nda, fiyatlar villaların büyüklüklerine göre 1 milyon 295 bin dolar ile 1 milyon 495 bin dolar arasında değişiyor.

Yalçınların inşaata girişinin önce kendi grupları için yaptıkları dükkanlar ve evlerle gerçekleştiğini aktaran Yalçın süreci ise şöyle anlattı: "30 yıla yakın bir süredir villalarda yaşıyorum. Ancak benim için villada olması gereken bazı idealler vardı. Bunları yaşadığım yerlerde pek bulamadım. Arsamızda olunca bu işi mükemmel bir şekilde yapmak için çalışmaya başladık. 2010 yılında proje çizdirdim. Projeyi beğenirsem başlayabilirim diye düşündüm. Türkiye'nin ödüllü mimarları Dara Kırmızıtoprak ve Gökhan Avcıoğlu'nun çizdiği projeyi beğenince sektöre girmeye karar verdim." Yalçın, kendisine ve ailesine 3 tane villa aldığını söyledi.
 
3 AYDA 12 VİLLA SATILDI
 
Projede 38 villa ve bir sosyal tesis ve yönetim binası yer aldığını aktaran Yalçın, 6 standart odanın bulunduğu her villada ayrıca 90 metrekarelik hobi odası sunulduğunu kaydederek, "Eğer burası hobi odası olarak kullanılmak istenmezse 4-5 oda daha yapılabiliyor" dedi. Mayıs ayının ikinci yarısında satışa çıkan Gölmahal Villaları'ndan 12'sinin satıldığını belirten Yalçın, özellikle pahalı villaların daha fazla satıldığını, alanlar arasında Suudi Arabistanlı bir alıcının da bulunduğunu kaydetti. Yalçın, bu yıl içinde projedeki tüm villaları satmayı amaçladıklarını anlattı. İçi tamamlanmamış bir ev alındığında maliyetlerin çok yükselebileceğine dikkat çeken Yalçın, "Dekorasyon maliyetleri de içine dahil edildiğinde rakamlar 2-2.5 milyon dolan bulabiliyor ve 2-3 yıl gibi bir sürede bitiyor. Biz ise her şeyi ile 1 milyon 295 dolar ile 1 milyon 495 bin dolar arasındaki fiyatlarla satıyoruz" diye konuştu.
 
KANAL İSTANBUL FİYATLARI ARTIRACAK
 
2.5 dönümün içinde bir villa verdikleri halde fiyatlarının nerdeyse bir rezidans dairesinin altında olduğunu aktaran Yalçın, özellikle sanayiciler tarafından tercih edilen Büyükçekmece bölgesinden Kanal İstanbul'un geçme ihtimalinin çok yüksek olduğunu ifade etti. Yalçın şu değerlendirmeyi yaptı: "Normalde böyle bir projede fiyatlar 2.5milyon dolar olur. Ancak bizim ilk prestij projemiz olduğu için daha uygun fiyata satıyoruz. Bölgenin gelişmesi ile 1-2 yıl içerisinde bu fiyatlar zaten çok değişecek." Yalçın, "Bu bölgede de yaklaşık 3 bine yakın villa var. Buradaki villalar hem yazlık hem de kışlık olarak kullanılabiliyor" dedi. Projede "eski evini getir, peşinata sayalım" kampanyası ile satışların yarısı takasla yapılmış durumda. Yeşilköy ve Bahçeşehir bölgesinden takasa verilen evler de dikkat çekiyor. Yüzde 20 peşin ödeme yapana 24 aya kadar vade farksız vade, yüzde 30 peşin ödeyene 36 aya kadar vade farksız vade yapılırken, 120 aya kadar mortgage imkanı sunuluyor.
 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Suudi Arabistan dev enerji projesini rafa kaldırdı
  • 02.10.2018 17:40

Suudi Arabistan dev enerji projesini rafa kaldırdı

Dünyanın en büyük güneş enerjisi projesine imza atacağını duyuran Suudi Arabista ...

İŞKUR ağırlıklı olarak inşaat sektöründe iş imkanı sağladı!
  • 29.08.2018 16:44

İŞKUR ağırlıklı olarak inşaat sektöründe iş imkanı sağladı!

İŞKUR, bu yılın Ocak-Temmuz döneminde 12 bin 851 kişinin yurt dışında istihdamın ...

Dünyanın yaşanabilir illeri listesinde Türkiye’de yerini aldı!
  • 10.08.2018 17:02

Dünyanın yaşanabilir illeri listesinde Türkiye’de yerini aldı!

Araştırma sitesi Numbeo dünyanın yaşanabilir illerini araştırdı. O iller içerisi ...

Suudi Arabistan'ın yeni projesi Qiddiya'nın temeli atıldı
  • 30.04.2018 16:35

Suudi Arabistan'ın yeni projesi Qiddiya'nın temeli atıldı

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad yakınlarında dünyanın en büyük eğlence kentler ...

Suudi Arabistan, Katar'ı kanal projesi ile ayıracak!
  • 08.04.2018 00:52

Suudi Arabistan, Katar'ı kanal projesi ile ayıracak!

Suudi Arabistan’ın Katar ile olan 60 kilometrelik kara sınırına kanal açma proje ...