maritbet girişmaritbet
West Blocks’un % 35’ini satarken, 100 milyon TL’ye ‘Bodrum Bodrum’ diyecek

West Blocks’un % 35’ini satarken, 100 milyon TL’ye ‘Bodrum Bodrum’ diyecek

Turizmdeki tecrübesini West Blocks ile gayrimenkule taşıyan Bilgili, şimdi de Bodrum’a el atıyor. Bilgili, West Blocks’un % 35’ini 1.5 ayda satarken, 100 milyon TL’ye ‘Bodrum Bodrum’ diyecek...

 


Kaynak: Nihal YUVACAN / VATAN

Bilgili Holding, Büyükçekmece'de zemin katından denizi görmesi ve 1+1'den penthouse'lara 120 bin liradan 1 milyon liraya kadar değişen farklı daire seçenekleri sunmasıyla dikkat çeken West Blocks projesinde 1.5 ayda yüzde 35'lik satış oranına ulaştı. Konut sektöründe büyüme kararı alan holding, şimdi de Bodrum'da 100 milyon TL yatırımla, içinde otelin de yükseleceği yeni bir projeye başlıyor. ‘Bodrum Bodrum' adındaki 70 konutluk projenin 2011 başında satışa çıkarılması planlanıyor.

Abdülhakim Bilgili'nin 55 yıl önce toptancılık, gıda ve mobilya gibi farklı sektörlerdeki birikimini ‘arsaya' yatırarak temelini attığı; bugün ise Serdar Bilgili'nin iki kardeşiyle birlikte W İstanbul, Akaretler Sıraevler, Ajia Hotel, Radisson Blu Hotel gibi inşaat ve restorasyon projeleri yürüttüğü Bilgili Holding, gayrimenkulde hedef büyüttü.

Otelcilikteki deneyimini konut projelerine aktarma kararı alan şirket, Abdülhakim Bilgili'nin 1960'lı yıllarda Büyükçekmece'de aldığı 22.5 dönüm arsa üzerinde geliştirdiği West Blocks projesinde 1.5 ay içinde yüzde 35'lik bir satış oranını yakaladı. İlçenin çarpık yapılaşmanın olmadığı ve az katlı konutlardan oluşan Alkent bölgesinde Mart 2010'da temeli atılan 288 dairelik projenin en dikkat çeken özelliği, zemin katından bile deniz ve göl manzarası sunacak şekilde tasarlanmasının yanı sıra 1+1'den penthouse'lara 120 bin liradan 1 milyon liraya kadar değişen farklı daire seçeneklerinin bulunması...

2012 yılında tamamlanacak

Projeyi Haziran 2012'de tamamlamayı planladıklarını söyleyen Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şerife Ercantürk, 80 milyon TL yatırımla başladıkları projede eğitim düzeyi yüksek, karı koca çalışan ailelerin yanı sıra, orta büyüklükte villalarda oturmayı seçen üst gelir grubuna giren yaşlı çiftleri ve yatırımcıları hedeflediklerini, gerçekleşen satışlarla da bu hedefe ulaşabildiklerini kaydetti.

Turizmdeki tecrübelerini konut sektörüne aktarmayı hedeflediklerini belirten Şerife Ercantürk, projesini geliştirdikleri yeni yatırımlarının ise Bodrum'da Tilkicik Koyu'nda başlayacağını açıkladı. 100 milyon TL yatırım yapacakları “Bodrum Bodrum” adındaki projeyi yılbaşından sonra satışa çıkarmayı planladıklarını kaydeden Ercantürk, “İçinde bir de otel barındıracak 70 konutluk butik proje, her bir bağımsız bölümün birbirinin manzarasını kesmeyeceği, koya hakim olan özel bir tasarıma sahip olacak. Proje, 2012 yılında tamamlanacak” diye konuştu.

‘Akaretler bizimle özdeşleşti'

Avrupa'nın ikinci büyük restorasyon projesi olan Akaretler'in holding için prestij olduğunu ve yeni projelerine aynı kaliteyi taşıyacaklarını kaydeden Ercantürk, şöyle devam etti: “Radisson'un bulunduğu oteli, 1996 yılında inşa ettiğimiz zaman İstanbul'da konferans-otel mantığında başka bir otel yoktu. Akaretler gibi 60 bin metrekarelik bir alanda 80 daire, 40 dükkan, 136 odalı butik otel gibi şehir merkezinde pek çok işin birarada yapıldığı kapsamlı bir projeyi 2 yılda bitirdik. Adeta bizimle özdeşleşti.”

West Blocks'ta sıfır peşinat ve 925 TL'den başlayan taksitle

SIFIR peşinatla 120 bin TL'den başlayan fiyatlar ve 925 TL'den başlayan taksit seçeneklerinin yer aldığı West Blocks projesinde ortalama satış fiyatı 1.900 TL. 2 farklı ödeme planı var. Sıfır peşinat modelinde müşteriler konut bedelinin yüzde 75'i için banka kredisi kullanıyor, kalanı ise Bilgili Holding'e Nisan 2011'de yüzde 5, Ekim 2011'de yüzde 10 ve konut teslim tarihi olan Haziran 2012'de yüzde 10 olarak ödüyor.

Bilgili Holding bünyesindeki finansman modeline göre ise daire fiyatının yüzde 25'i peşinat olarak alınıyor, kalan bakiye faiz uygulanmadan 24 ay eşit taksite bölünüyor.
14.5 dönümü yeşil alanı bulunan ve 3 blokta 15 katlı tasarlanan West Blocks'un inşaatının 10. katına kadar gelinmiş. Projede 82m2 1+1 dairelerden 395m2 5+1 loftlara uzanan 7 farklı daire seçeneği var. Bu kapsamda 1+1 daireler 82 ve 88, 2+1'ler 105 m2 düz, 160 m2 dubleks, 177 m2 düz ve dubleks; 3+1'ler 190 ve 206 m2, 4+1'ler 382 m2 penthouse, 5+1'ler 396 m2 loft seçenekleriyle yer alıyor.

‘FARKLI PROJELERE AÇIĞIZ'

Serdar Bilgili'nin kardeşi olan Şerife Ercantürk, holdingin inşaat projelerinin başındaki isim... Grubun finans bölümünün başında ise diğer kardeşleri olan Sevil Temo yer alıyor. Ercantürk, Serdar Bilgili'nin vizyonunun farklı projelere her daim açık olduğunu belirterek, sektörde farklı projeler geliştirebileceklerinin sinyalini veriyor.

West Blocks'ta ticaret merkezi ve ofis alanları yer alacak

İzgi Mimarlık tarafından tasarlanan West Blocks'un tüm dairelerinde ankastre beyaz eşya olarak fırın, ocak, aspiratör ve bulaşık makinesi bulunuyor. Daireler yerden ısıtma sistemi ile ısıtılıyor. Bünyesinde ticaret merkezi ve ofis alanlarının da yer alacağı projede fitness center, yüzme havuzu, tenis kortu, basketbol sahası, çocuk oyun alanı, yaklaşık 330 m'lik bisiklet, koşu ve yürüyüş parkuru, açık ve kapalı otopark imkanı ve cafeler bulunuyor.

 

West Blocks iletişim bilgileri

Web: www.westblocks.com

Tel: 0212 381 22 00

  • Etiketler:

Yorum Yaz