maritbet girişmaritbet
Wanda Vista İstanbul ile Türkiye'yi moda yapacak

Wanda Vista İstanbul ile Türkiye'yi moda yapacak

Çinli Wanda ile işbirliği yapan Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, turizm ve e-ticaret alanında da çalışmalar yapacaklarını söylüyor.

Gayrimenkul sektörünün genç oyuncularından Mar Yapı, Çin'in en büyük şirketlerinden Wanda Group ile gerçekleştirdiği stratejik işbirliği ile dikkat çekti. G Plus, G Marin Managed by Divan, G Yoo Inspired by Starck ve G Rotana gibi projelere imza atan Mar Yapı'nın inşa ettiği, Wanda'nın ilk yurtdışı oteli Wanda Vista Otel İstanbul, Güneşli'de 2018 yılında faaliyete geçecek. Wanda, 150 odalı otelin yanı sıra yine otel binası içinde yer alan 300 rezidans dairesinin de işletmesini üstlenecek. 

Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, kuyumculuk sektöründen geldiklerini hatırlatarak, inşa ettikleri binalarda da estetik ve tasarıma önem verdiklerini vurguluyor. Bu farklılıklarının Wanda ile yollarının kesişmesini sağladığını belirten Özkök, otel ile başlayan işbirliklerinin turizm ve e-ticaret ile devam edeceğini söylüyor. 

münir özkök

Toplam 116 milyar dolar varlığa sahip Wanda Grup'un gayrimenkul, finans, turizm, eğlence, spor ve teknoloji alanlarında yatırımları bulunuyor. Çin'de 158 Wanda Plaza ve 104 oteli bulunan grup, FIFA'nın en büyük sponsoru ve Atletico Madrid'in de sahibi. Futbol kulübünün yeni stadının adı da Wanda Arena olacak. ABD'li film şirketi Legendary Entertainment'ı ve İngiliz yat üreticisi Sunseeker'ı satın alan Wanda, yurtdışında yatırım atağına geçmiş durumda. İstanbul'daki oteli Chicago, Los Angeles, Londra ve Sidney gibi şehirler izleyecek. 

Wanda Cultural Industry Group, aynı zamanda Çin'deki en büyük kültür kuruluşu ve dünyanın en büyük sinema işletmecisi. Grubun yaklaşık 10 tane turizm seyahat acentesi bulunuyor. Wanda, turizm acenteleri aracılığıyla her yıl 35 milyon Çinliyi tatile gönderiyor. 1,5 milyarlık nüfusa sahip Çin'de her yıl 120-150 milyon kişi yurtdışına tatile gidiyor. 2015 yılında Çin'den Türkiye'ye 300 bin turist gelirken, 2016 yılında bu rakam 160 bine gerilemiş. Münir Özkök'e göre, Türkiye Çinli turist pastasından yeterli pay alamıyor. Çinli bir markanın Türkiye'deki otelinin olmasının turizme de katkısı olacağını vurgulayan Özkök, Çinli bir dizi ya da filmde Türkiye'nin yer almasının gündeme gelebileceğini ifade ediyor. Bu konuda Wanda'nın film ve turizm şirketlerinin katkısının olacağını belirtiyor. Münir Özkök, "Amacımız Türkiye'yi Çin'de moda yapmak" diyor. Hatırlanacağı gibi Türk dizilerinin özellikle Körfez ülkelerinde ilgi görmesi, Türk turizmine de katkı yapmıştı. Özkök, Türkiye'yi Çin için iyi bir destinasyon haline getirmek istediklerini vurgularken, Wanda Vista Otel İstanbul ile de Türkiye'yi tanıtma fırsatlarının olduğunu belirtiyor. Özkök, ayrıca, İstanbul'un ardından kültür turizmine uygun bir başka ilde yeni bir oteli gündemlerine alabileceklerini kaydediyor.

İSTANBUL'UN EN İYİ ÇİN MUTFAĞI OLMA İDDİASINDA 

Münir Özkök, Wanda Vista Otel İstanbul'da özel bir Çin mutfağı kurulduğu bilgisini veriyor. Bunun için Çin'den bir ekip de geliyor. Çinli turistlerin seyahat ettikleri ülkelerde ilk bir-iki gün yerel lezzetlere ilgi gösterseler de daha sonra kendi yeme içme kültürlerini aradıklarını belirten Özkök, bu nedenle otelin lezzet anlamında da önemli bir destinasyon olmasını beklediklerini söylüyor.

Fortune

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Wanda Vista İstanbul, Çin basınında geniş yer buldu
  • 22.10.2021 10:36

Wanda Vista İstanbul, Çin basınında geniş yer buldu

Wanda Hotels & Resorts'un yurt dışında işlettiği ilk oteli Wanda Vista İstan ...

Wanda Vista İstanbul ile olağanüstü bir rezidans deneyimi!
  • 02.09.2021 09:42

Wanda Vista İstanbul ile olağanüstü bir rezidans deneyimi!

Çin'in önde gelen lüks otel varlık yönetimi grubu Wanda Hotels & Resorts, il ...

Wanda, Maryapı işbirliğiyle İstanbul'da!
  • 22.05.2017 16:02

Wanda, Maryapı işbirliğiyle İstanbul'da!

Maryapı'nın G-Yoo projesi için stratejik işbirliği anlaşması yapan Wanda Vista, ...

Münir Özkök, Wanda Vista İstanbul'u anlattı!
  • 22.05.2017 14:13

Münir Özkök, Wanda Vista İstanbul'u anlattı!

Maryapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, Basın Ekspres Yolu'ndaki Wanda Vista ...

Robert Varon: Wanda ile MIPIM'de Türkiye'yi temsil ediyoruz!
  • 15.03.2017 14:10

Robert Varon: Wanda ile MIPIM'de Türkiye'yi temsil ediyoruz!

MIPIM Fuarı 2017'de Emlaktasondakika.com'un canlı yayınına katılan Mar Yapı İcra ...