maritbet girişmaritbet
Via/Port Venezia’nın gondolları yola çıktı

Via/Port Venezia’nın gondolları yola çıktı

İtalya'nın Venedik şehri konseptini 1.3 milyar liraya İstanbul Gaziosmanpaşa'ya taşıyacak olan Bayraktar&Gürsoy Yatırım Ortaklığı, kanallarda dolaşacak gondolları şimdiden İtalya'dan sipariş etti

İtalya'nın Venedik şehri konseptini 1.3 milyar liraya İstanbul Gaziosmanpaşa'ya taşıyacak olan Bayraktar&Gürsoy Yatırım Ortaklığı, kanallarda dolaşacak gondolları şimdiden İtalya'dan sipariş etti.

Marka olan projelerde fiyat bakımından istikrar olduğunu anlatan Döşkaya, özellikle marka olmayan ve müteahhit mantığıyla bu işi yapan firmaların satışlarında ani fiyat artışları yaşandığını anlattı. Kurumsal firmaların ani zamlar yapmadıklarını, ne kadar artış yapacaklarının projenin satışa çıkacağı zaman belli olduğunu kaydeden Döşkaya, "Bizim 30 aylık periyottaki artış oranlarımız belli. Çimentoya, demire zam geldi diye artış olmuyor" dedi.

İtalya'nın Venedik şehri konseptini 1.3 milyar liraya İstanbul Gaziosmanpaşa'ya taşıyacak olan Bayraktar&Gürsoy Yatırım Ortaklığı, kanallarda dolaşacak gondolları şimdiden İtalya'dan sipariş etti. İçinde 2 bin 500 konut, ofis ve alışveriş merkezinin bulunduğu projede yer alacak kanalda 10-15 dakikalık gondol turları olacağını söyleyen VIA Development&Management CEO'su Tayfun Döşkaya, "Bu projeyle Venedik rüyasını Türkiye'ye getirdik. Gondolları da sipariş etmeye başladık. Venedik'te yaptırıyoruz. 10-15 tane olacak. Gondollarla sokak aralarında genişliği 8-12 metreyi bulan su kanallarında turlar olacak" dedi. Şimdiden gondollarda çalışmak için Eskişehir'den kendilerine başvuru geldiğini kaydeden Döşkaya, projenin sadece ismiyle Venedik olmayacağını aynı zamanda proje bittiğinde burada sanatsal etkinliklere de yer vereceklerini belirterek, "Gerek İtalyan konsolosluğuyla konuşarak da gerek başka çalışmalar yaparak bu etkinlikleri koyacağız" diye konuştu.

Yüzde 20'sini lansmanda sattık

Venedik konseptini birebir yansıtan tek projenin Las Vegas'tan sonra kendilerinin olduğunu aktaran Döşkaya, "Orada AVM ve ticari merkezler var. Ama biz daha iddialıyız. Hedefimiz Las Vegas'takinin üzerine çıkmak. Çünkü burada daha fazla son teknoloji kullanılacak. Orada yapılan birtakım eksikler gördük. Daha başarılı bir proje olacak" dedi.

Viaport Venezia projesinin birbirini tekrar eden projelerden farklı olarak kendilerini ifade eden bir proje olduğunu söyleyen Tayfun De kaya, "Bize özgü, müşterilerimizin ilgisini çekecek, gerçekten pazarda farklı bir konun bir oturacak proje olmasına çok özen gösterdi Dolayısıyla lansman döneminde beklentilerimizin üzerinde bir geri dönüş aldık. Çünkü biz lansmanımızı yaptığımız dönemde projenin yaklaşık yüzde 20'sini satmıştık. Alışageldik bir dönemin dışında düşük sezon denilen sezonda satışa çıktığımız halde..." Projeye olan ilgilinin lansman sonrasında da artarak devam ettiğini aktaran Döşkaya, "Bu da bizi fazlasıyla mutlu etti ve cesaretlendirdi. Şu anda toplam projenin yüzde 35'ni sattık" diye konuştu.

Projenin inşaatına ise nisan ayında başlayacaklarını anlatan Döşkaya, "36 aylık bir süreçte projeyi bitirmeyi düşünüyoruz. Bu süreçte aynı zamanda projemizdeki 2 bin 500 konutun tamamının satışını sonuçlandırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Lansman dönemi ile şu andaki fiyalar arasında artış olduğunu aktaran Döşkaya, satış döneminin sonuna kadar bu sürecin devam edeceğini bu süreç tamamlandığında ise Venezia'dan daire alanların en az yüzde 45 oranında pirim yapacağını iddia etti. Türk halkının da Venedik konseptini sevdiğini aktaran Döşkaya, "Çünkü Akdeniz kültürü bize hiç yabancı bir kültür değil, o sıcaklığı o ambiyansı veriyor" dedi. Özelikle AVM ve Venedik cephesine bakan dairelerin çok fazla ilgi gördüğünü belirten Döşkaya, en fazla satılan dairelerin ise 1+1 olduğunu kaydederek, "Projenin yüzde 50'si 1+1, yüzde 22'si 2+1, yüzde 26'sı 3+1, yüzde 2'si 4+1. Daire tipleri 61 metrekareden 217 metrekareye kadar çeşitlilik gösteriyor. 5 kulenin yer alacağı Venezia'dan yatırım ve oturum amaçlı olarak iş adamları, üst yöneticiler ve beyaz yakalılar bizden daire alıyor" dedi.

AVM bölümünde ise 70 bin metrekare kiralanabilir alan olduğunu aktaran Tayfun Döşkaya, bunun yanı sıra 50 bin metrekarelikte bir ofis alam bulunduğunu söyledi. Projede ilk olarak konutların inşasına başlanacağını anlatan Döşkaya, AVM ve ofisleriyle birlikte 2014 yılı başı gibi bitirileceğini söyledi. Döşkaya, projeye birde otel ekleyebileceklerini de ifade etti.

Eyüp'teki proje mayısta tanıtılacak

Döşkaya, Bayraktar-Gürsoy ortaklığı olarak Eyüp'te 1 milyar 100 milyon TL'lik eğlence temalı Vialand projesini başlayacaklarını söyledi. 600 bin metrekare alan üzerine kurulacak projenin mayıs ayında tanıtımını yapacaklarını belirten Döşkaya, "Burada hem AVM hem de tema parkımız olacak. Çünkü tema parklar turizmin çeşitlenmesinde çok önemli bir unsur. Projeyle Türk turizmine alternatif getiriyoruz" diye konuştu. Artan konu kredi faiz oranlarının firmaların kendi finansman kaynaklarıyla kredi vermeyi Öne çıkardığını söyleyen Döşkaya, kendilerinin de 30 ay sıfır faizli ay vadeli kampanya yaptıklarını aktardı. Döşkaya Houses & Suites projesi için verdikleri kredi uygulamasını şimdi de Venezia projesi için hayata geçirdiklerini aktardı.

Viaport Venezia'nın yüzde 35'i satıldı

Gaziosmanpaşa'ya Venedik konseptli proje inşa etmeye hazırlanan Bayraktar&Gürsoy Yatırım Ortaklığı, Viaport Venezia'nın yüzde 35'ini şimdiden sattı, inşaatına nisanda başlanacak projede kanallarda tur yaptırılacak gondollar İtalya'dan sipariş edildi. Tayfun Döşkaya, gondollarda çalışmak için Eskişehir'den başvuru da aldıklarını anlattı.

10 KİŞİLİK BİR KADROYLA ANADOLU'DA KONUT SATIYOR

Halen Gaziosmanpaşa'da inşaatı suren 617 daireli Viaport Houses & Suites projesinin yüzde 60'ını sattıklarını dile getiren Döşkaya, Houses&Suites'deki dairelerin yüzde 12'si Anadolu illerindeki yatırımcılar tarafından alınınca satış ekibi ile Anadolu'ya gitmeye ve projelerini anlatmaya karar verdiklerini anlattı. Tayfun Döşkaya, "10 kişilik bir kadroyla hem kendilerini tanıtmak hem de konut satmak için Anadolu turuna çıktık. Bunun için Gaziantep'e gidildi. Ardından Kayseri, Adana, Konya, Mersin, Antalya, İzmir ve Bursa illeri ziyaret edilecek. Bu illerin merkezlerinde bulunan beş yıldızlı otellerin toplantı salonları Houses&Suıtes satış ofisine çevrilecek ve randevular doğrultusunda ev almak isteyenlerle bir araya gelinecek. Projenin tüm detayları birebir aktarılacak. Projeyi yerinde görmek isteyenler proje ile aynı kompleks içinde bulunan Crowne Plaza'da ağırlanacak. Özellikle LEED sertifikalı Houses & Suites projesini satacağız. Daha sonra Venezia'nın satışına başlayacağız. Gaziantep'te 2 günde 10 daire satıldı. Toplamda ise 100 daireyi satmayı düşünüyoruz. Asıl hedefimiz marka bilinirliğini artırmak" dedi.

26 bin metrekarelik arazi üzerinde yer alan projenin 9 katlı 4 bloktan meydana geldiğini kaydeden Döşkaya, "59 ile 106 metrekare arasındaki 1+1 konutlar, 84 ile 133 metrekarelik 2+1, 161 ile 205 metrekarelik, evler ise 3+1 olarak tasarlandı" dedi.

VIAPORT VENEZIA

1+1    208 bin-284 bin 441 TL arası

2+1    319 bin 200-490 bin 524 TL arası

3+1    428 bin 793-585 bin 316 TL  arası

4+1   522 bin-704 bin 289  TL arası

HOUSES&SUİTES

1+1    198 bin-307 bin TL arası

2+1    285 bin-601 bin TL arası

3+1    697 bin-780 bin TL arası

Dünya
Leyla İlhan

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Viaport Venezia ofisleri basın lansmanı yayında
  • 24.04.2014 17:00

Viaport Venezia ofisleri basın lansmanı yayında

Via Properties & Gürsoy Yatırım Ortaklığı tarafından İstanbul Gaziosmanpaşa’da h ...

Viaport Venezia nerede? Projenin yeni videosu yayında!
  • 04.03.2013 16:07

Viaport Venezia nerede? Projenin yeni videosu yayında!

Kiptaş arazisi üzerinde inşa edilen Viaport Venezia projesinde çalışmalar tüm hı ...

Viaport Venezia reklam filmi için tıklayın!
  • 22.12.2012 16:59

Viaport Venezia reklam filmi için tıklayın!

Farklı mimarisi ve İtalyan esintileriyle dikkat çeken Viaport Venezia projesinin ...

VENEDİK İSTANBUL'DA!
  • 24.12.2011 12:21

VENEDİK İSTANBUL'DA!

Gaziosmanpaşa'da gecekondular yerini yeni evli çiftlerin hayallerini süsleyen Ve ...

İsmet Yıldırım Via/Port Venezia projesini anlattı!
  • 20.12.2011 20:28

İsmet Yıldırım Via/Port Venezia projesini anlattı!

Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım Via/Port Venezia projesini anlatıyor ...

Viaport Venedik Sarayları görselleri
  • 15.01.2014 13:14

Viaport Venedik Sarayları görselleri

Viaport Venezia projesi dahilinde bulunan Venedik Sarayları'ndan kareler ...