maritbet girişmaritbet
Varyap Meridian ödül canavarı oldu!

Varyap Meridian ödül canavarı oldu!

Varyap Meridian, dünyadaki emlak gurularının seçildiği 2010 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri Yarışması'nda "En iyi yüksek bina mimarisi'' ve "En iyi mimari'' kategorilerinde ödüle değer görüldü

 

Varyap Meridian, dünyadaki emlak gurularının seçildiği 2010 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri Yarışması'nda "En iyi yüksek bina mimarisi'' ve "En iyi mimari'' kategorilerinde ödüle değer görüldü.

Ödüller 24 Eylül 2010 tarihinde Londra'daki Mayfair'de, Park Lane Hotel'de yapılacak gala yemeği ile sahiplerini bulacak. İlk yarışmayı kazananlar arasında en yüksek puanı alanların tekrar yarışacağı "Dünyanın En İyi" emlak projelerinin belirleneceği yarışmada ödüller ise 27 Kasım günü Londra Hyde Park'taki Royal Lancaster Hotel'de düzenlenecek gala yemeğinde ilan edilecek.

Proje son olarak geçen ay da Milano'da yapılan "Gayrimenkul Ödülleri'inde "Avrupa'nın En İyi Akıllı Şehir Projesi' ödülünü almıştı.

Projenin yüzde 90'ı yeşil alan
İstanbul Batı Ataşehir'de inşa edilen Varyap Meridian projesi kapsamında 5 kulede 20 ile 60 katlı 1500 konut, 50 bin metrekare kiralık alana sahip bir iş merkezi, 20 bin metrekare ofis binası, işletmesi uluslararası bir markaya verilecek 5 yıldızlı otel, kongre ve iş merkezi, ticaret alanları olmak üzere toplam altı kule ve üç adet alçak katlı ticari blok yer alıyor.
Türkiye'nin ilk büyük ekolojik karma projesi olan ve toplam 107 bin metrekarelik alana yayılı projenin yaklaşık yüzde 90'ı yeşil alandan 13 bin metrekare'lik alanı ise binalardan oluşuyor.
Projenin mimarlığını düzenlenen yarışma sonucunda dünyanın dört bir yanında farklı tasarımları ve yeşil binaları ile tanınan iddialı projelere imza atan dünyanın sayılı mimarlık bürolarından İngiliz RMJM (New York) şirketi yapıyor. Projenin tüm mühendislik danışmanlığını ise yine dünyaca ünlü
yüksek bina uzmanı İngiliz kökenli Buro Hoppold firması gerçekleştiriyor.
 


 
  • Etiketler:

Yorum Yaz