maritbet girişmaritbet
Varyap Meridian enerjisini güneş ve rüzgârdan alıyor

Varyap Meridian enerjisini güneş ve rüzgârdan alıyor

6 farklı alanda Avrupa'nın en iyisi seçilen Varyap Meridian, bu başarısıyla Türk inşaat sektörüne sınıf atlatacak

 

Kaynak: Bülent YOLDAŞ / Sabah
 

Proje Gezi-Yorum bu hafta Ataşehir'de inşaatı devam eden Türkiye'nin Çevre Dostu Binalar Konseyi LEED'e kayıtlı ilk ve tek karma projesi Varyap Meridian'a konuk oldu. Uluslararası alanda 6 ödül alan ve uluslararası medyanın da gündemine girmeyi başaran Varyap Meridian projesini Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş eşliğinde gezdim.

Televizyon ekranlarında ve gazete sayfalarında en beğendiğim reklamlar arasında "Birileri gelir, dünyayı değiştirir" başlıklı Varyap Meridian reklamları geliyor. Varyap'ın başkanı Süleyman Bey'le buluşmaya giderken aklımda hep bu reklam sloganı dönüyordu. Yazının sonunda söyleyeceğimi bu seferlik başında söyleyeyim. Evet gerçekten değişim sözcüğü Varyap Meridian'la özdeşleşiyor. Gelişen Ataşehir'de yükselen Varyap Meridian, mimarisi, tasarımı, yapım teknolojisi ve doğayla barışıklığı ile Türkiye'de değişime öncülük ediyor. Birçok ilki barındıran Varyap Meridian, inşaat sektöründe standartlarının yeniden tanımlanmasına neden olacak gibi görünüyor.

ANADOLU'NUN EN YÜKSEĞİ
Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Bey'le Varyap Meridian satış ofisinde buluştuk. Varyap Meridian'da toplam 6 kulede bin 500 konut, 5 yıldızlı otel, 50 bin metrekare kiralanabilir alana sahip iş merkezi ile 20 bin metrekare ofis binası ve ticaret alanlarının yer alacağını ifade eden Süleyman Bey, projenin 2012 yılında tamamlanacağını söyledi. Şantiye alanına baktığımda humalı bir çalışmanın devam ettiğini gördüm.
 
B ve D Bloklar ile E Blok'un hemen hemen kaba inşaatları biterken, C Blokta ise inşaat yükseliyor. Süleyman Bey, bu bölümlerde satışların devam ettiğini ve yüzde 80 satış rakamına ulaştıklarını belirterek, ilk 19 katında ofis, 20'nci kattan itibaren 60'ıncı kata kadar ise rezidansların yer alacağı A Blokta bayramdan sonra satışların başlayacağını açıkladı. Süleyman Bey, 60 katlı A Blok'un tamamlandığında Anadolu Yakası'nın en yüksek binası olacağının altını çizdi.
 
Proje alanında dolaşırken, kaba inşaatı bitmiş olan blokları dış cephelerinde deneme amaçlı kullanılan cephe kaplamalarına gözüm talıldı. Süleyman bey, bu cephe kaplamalarının özelliğini şöyle anlattı. "Binaların cephelerinde güneşin zararlı etkilerini ve sıcaklığını en aza indirmek için pastel ve yumuşak tonlarda seçilmiş
cephe elamanları kullanılıyor."
 
ELEKTRİĞİ YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINDAN
Ortak alanların elektriğinin bir kısmı rüzgâr türbini ve güneş panelleri ile sağlanırken, yağmur suyu ve atık su toplanıp yeniden kullanıma sunuluyor. Rüzgâr yönleri ve güneş ışınlarının detaylı analizleri incelenerek, binaların tasarımı ve konumu daha az enerji kullanacak şekilde planlanmış.
 
KAT BAHÇESİNDE PORTAKAL KOKUSU YAYILIYOR
PROJEDE toplam bin 500 dairenin, 450 farklı kat planına sahip olduğunu ifade eden Süleyman Bey'le örnek daireleri geziyoruz. Stüdyo daire brüt 39.31 metrekareden oluşuyor. İçerisinde açık mutfağın bulunduğu dairenin brüt büyüklüğü ise 26.20 metrekare. Gezdiğimiz 1+1 daire 20. katta yer alan dairenin örneği olarak yapılmış. 51.98 metrekare büyüklüğe sahip bu 1+1 dairenin farklı büyüklüklerde bahçe katlı olanları ve teraslı olanları da var. Gezdiğimiz 3+1 örnek daire içinde de kat bahçesi yer alıyor. Bu kat bahçesinde portakal ağaçları meyve vermiş ve daire içine güzel bir koku yayıyor. Portakal gezdiğimiz 3+1 dairenin büyüklüğü brüt 137.93 metrekare, kat bahçesi ise brüt 13.37 metrekare. Bu daire 1+1 ve 2+1'lerden farklı olarak iki adet banyo bulunuyor. 3+1 dairelerin de teraslı ve teraslı, kat bahçeli çeşitleri de bulunuyor.
 
BEĞENDİM
- Yenilikçi sistemler, teknoloji ve Leed kriterleri konut sahiplerine daha düşük aidat ve genel gider olarak geri dönecek.
- Her blok altında lobi ve sosyal alanlar bulunuyor. Bu alanda cafe,fitness, sauna, buhar odası, kapalı ve açık havuz var.
- Mayıs 2009'da satışa çıkan projede fiyatlar yüzde 45 prim yapmış, bu oranın yıl sonuna kadar yüzde 100'ü aşması bekleniyor.
 
BEĞENMEDİM
- Dairelerde oda büyüklükleri yeterli şekilde planlanmasına rağmen, banyo metrekareleri küçük kalmış. Banyoların artık yaşam alanının bir parçası olduğu dikkate alındığında daha büyük planlanabilirdi.
- İçinde bin 500 konut, 5 yıldızlı otel ve çok sayıda ofis ile ticari ünitenin yer aldığı Varyap Meridian'da yakındaki finans merkezi de dikkate alındığında en az bir heliport bulunmalıydı.
 
MUTFAK VE BANYOLARDA PROJEYE ÖZEL ÇÖZÜMLER
TÜM dairelerin ortak özellikleri dairelerin mutfak eşyalarıyla birlikte teslim ediliyor olması. Tüm mutfaklarda Miele marka, fırın, bulaşık makinesi, ocak, davlumbaz ve mutfak dolapları yer alıyor. Projede sıcak su merkezi sistem tarafından sağlanıyor. Belli yüksekten itibaren ise dairelerde doğal gaz kullanılmıyor, ocaklar elektrik ile çalışıyor.
 
Güvenlik amacıyla, elektrik ocağı açık kaldığında sistem iki saat sonra ocağın elektriğini kesiyor. Dairelerde ısıtma ve soğutmada merkezi olarak akıllı bina uygulamaları kapsamında gerçekleştiriliyor ve pay ölçerler sayesinde her daire ısındığı kadar para ödüyor. Mutfaklarda ve banyolarda kullanılan tüm armatürler ve klozetler Serel'in İdeal Standart tasarruflu ürünlerinden seçilmiş. Banyolarda küçük camekanlı bir bölüm çamaşır makinesi ve kurutma makinesi için ayrımış. Tüm mutfak ve banyo dolapları ise Varyap Meridian projesi için özel olarak üretilmiş.
 
 

Varyap Meridian iletişim bilgileri

Web: www.varyapmeridian.com

E-posta: [email protected]

Tel: 0 216 444 40 30

  • Etiketler:

Yorum Yaz