maritbet girişmaritbet
Varyap Meridian’da her daire yüzde 40 su tasarrufu sağlıyor!

Varyap Meridian’da her daire yüzde 40 su tasarrufu sağlıyor!

Varyap Meridian sahip olduğu 11 uluslararası ödül başarısını dünyaya kanıtlamış bir proje. İlk yatırım maliyeti yüksek olan enerji etkin yapı özellikleri sadece çevre koruma amaçlı değil aynı zamanda konut sahipleri için bütçe dostu

Varyap Meridian sahip olduğu 11 uluslararası ödül başarısını dünyaya kanıtlamış bir proje. İlk yatırım maliyeti yüksek olan enerji etkin yapı özellikleri sadece çevre koruma amaçlı değil aynı zamanda konut sahipleri için bütçe dostu. Meridian, ülkemizde görmeyi istediğimiz yapı örneklerinden biri Varyap Meridian, yapı sektörü için pek çok ilki gerçekleştirdi.

Hemen hepsi çok büyük bütçelerle ilerleyen inşaatlar içinde yatırımcı olarak "kalite ve maliyet anlayışının", "metrekare" değerlendirilme kriterlerinden öteye geçmesi gerektiğini söyleyen ilk projeyi gezdik nihayet.

İnsan eli ile yapılan her şey, yaparken doğal çevreyi yiyen birer canlı mekanizmadır. Tüketen, kirleten...

Yatırım yapacağınız ev çok güzel, çok büyük ve ferah, çok lüks bir semtte en ünlü tasarımcıların imzası ile dekore edilmiş olabilir, en pahalı ankastreler satışta veriliyor olabilir hatta ihtiyacınız olduğunu sandığınızdan daha fazla banyo, WC vb de olabilir ama sağlıklı değilse, çevreyi yemeye, doğayı yok etmeye devam ediyorsa fiyatı ne olursa olsun; bir gün mum ışığında suların gelmesini bekler halde bulacaksınız kendinizi. Su deposu ve jeneratörlere de güvenmeyin!

METREKAREYİ DEĞİL BUNLARI SORGULAYIN

Konut almak isteyen, yatırım yapmak isteyen insanların "ebeveyn banyosu ve giyinme odasından önce sorgulamak zorunda oldukları kriterler bu projede var. Dünyamızda tükettiğimizi yerine koymayalı yıllar oldu. Bu yüzden yiyen bitiren değil, üreten, yeniden kullanan, az tüketime olanak sağlayan teknolojileri, doğal enerji kaynaklarını kullanan binaları yapı stokumuz olarak görme vakti geldi geçiyor. Yeşil bina, enerji ve çevre katkıları ile sürdürülebilir bir yaşam için tasarlanan, ciddi mühendislik altyapısı isteyen binalardır. Yatırım yapmadan önce sorgulanması gereken de budur.

14 FARKLI ULUSTAN 150 KİŞİLİK TASARIM EKİBİ

Projenin çevreci-enerji etkin kriterleri, topografik yapı, rüzgâr, manzara yönleri, güneş ışığıyla ilgili detaylı analizler ve enerji modellemesi ciddi bir mühendislik sürecini tanımlıyor, özel çözümler gerektiren elektrik mekanik-statik projelerin, mimari proje ile birlikte geliştirildiği süreç yaklaşık bir yıl sürmüş.

Projeye yenilenebilir enerji kaynakları entegre edilmiş

Genel banyonun içinde çamaşır ve kurutma makinelerinin yerleşimi, duş teknesinin yanında aynı duşa kabin detayları ile şeffaflaştırılarak çözülmüş.

Su tasarruflu mutfak ve banyo bataryaları ve çift basmalı rezervuar sistemi ile LEED Yeşil Bina Değerlendirme Sistemine göre eşdeğer bir daireye oranla her dairede yüzde 40 su tasarrufu sağlanmış. Öte yandan tüm blokların çatı katında blok başına 15 KW elektrik enerjisi sağlayacak "Güneş Panelleri" ve her blok için kurulan, türbin başına 15 KW elektrik üreten yedi adet "rüzgâr türbininin sağladığı enerji ile asansörler, merkezi sistem havalandırma, çevre-bina aydınlatması vb. ortak kullanılan enerji ihtiyacının bir kısmı karşılanarak yüzde 40 enerji tasarrufu sağlanmış. Aidat maliyetleri böylelikle düşürülmüş.

Gökyüzünün rengini alan cephe tasarımı

 Cephe kaplamalarının rengi, gün batınımda gökyüzünün aldığı renkten, blokların birbiri ile görece yükseklik ilişkisi ve yerleşimiyse İstanbul'un yedi tepesinden esinlenerek tasarlanmış. Her blok için 15 KW'lık rüzgâr türbini doğal enerji kullanımını desteklemekte.

Kimi zaman tek, kimi zaman iki yönlü teraslanarak yükselen bloklar, doğal havalandırılmayı destekleyen geometrik formda.

Çatılara yerleştirilen güneş panelleri blok başına 15 KW'lık doğal enerji sağlamakta.

Rakamlarla Meridian

Proje toplamda 800 milyon TL yatırımla hayata geçiyor. Projede 450 farklı konut tipi, toplam 1500 konut, 1+1 ve 2+1 için 1 adet, 3+1 ve 4+1 için 2 adet kapalı otopark, 3 yatay ofis bloku, 5 yıldızlı otel, ofis ve kongre merkezi içeren Meridian Business Kulesi yer alıyor.

Satışa dahil

Soğutma yapılabilen sistemde oda bazında ısı ayarlayıcı termostatlar mevcut. Her dairede bir adet jakuzi, buzdolabı hariç ankastre ürünler, tasarruflu armatürler, antre-koridor asma tavanı ve spotlar, antre dolabı satış rakamına dahil.

Aidat ne kadar

Proje genelinde 5 açık, 3 kapalı havuz, çevre-bina güvenliği ve temizliği, asansör bakımları ve bina-çevre aydınlatması, sulaması, kapalı otopark, binaların en üst kotunda yer alan sosyal tesislerin kullanımı dahil aidat daire bazında 250-550 TL arasında değişiyor.

Esin Tümer/Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

 Varyap, Bodrum’u fethedecek!
  • 21.12.2015 15:14

Varyap, Bodrum’u fethedecek!

Türkiye’nin en büyük projelerinden biri Varyap Metropol İstanbul projesini 2016’ ...

Bu röportaj başka yerde yok!
  • 25.09.2014 15:42

Bu röportaj başka yerde yok!

Varyap Meridian projesinin mimarlık ofisi RMJM'nin direktörü Neil van der Veen, ...

Varyap Meridian'ın helikopter görüntüsü için tıklayın!
  • 27.02.2013 17:29

Varyap Meridian'ın helikopter görüntüsü için tıklayın!

Varyap Meridian projesinin helikopter görüntüleri emlaktasondakika.com farkıyla ...

Metin Gürşen, Varyap Meridian'ı anlatıyor!
  • 17.12.2012 17:11

Metin Gürşen, Varyap Meridian'ı anlatıyor!

Varyap Meridian Tesis Yönetim Müdürü Metin Gürşen, projenin yönetim detaylarını ...

Havadan Varyap Meridian projesine bakın!
  • 14.11.2012 16:52

Havadan Varyap Meridian projesine bakın!

Varyap tarafından hayata geçirilen Varyap Meridian projesi farklı mimarisi ve üz ...

Varyap Meridian Ataşehir'de son durum ne?
  • 18.09.2012 12:47

Varyap Meridian Ataşehir'de son durum ne?

Ataşehir'de hayata geçirilen Varyap Meridian projesinde son durumu emlaktasondak ...