maritbet girişmaritbet
Vadi Koru'nun satış ofisi hazır, ön talep süreci başlıyor!

Vadi Koru'nun satış ofisi hazır, ön talep süreci başlıyor!

İnvest İnşaat, Vadi Koru projesinin satış ofisini bitirdi, önümüzdeki hafta ön talep toplayacak. Projede metrekare fiyatları 8 bin liradan başlayacak.

Gayrimenkul sektörünün en büyük yatırımları arasında yer alan Vadistanbul'un ortağı İnvest İnşaat, önümüzdeki yıllarda önemli yatırımların altına imzasını atacak. Vadi Koru projesinin satış ofisini tamamladıklarını ve önümüzdeki hafta ön talep toplamaya başlayacaklarını ifade eden İnvest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar “Bu bölgede 12 yıl daha proje üreteceğiz. İstanbul'un gizli kalmış cevherini ortaya çıkardık” diye konuştu.

Vadi Koru'da metrekare satış fiyatlarının 8 bin lira civarından başlayacağını ifade eden Uçar “Bu fiyatlardan alan yatırımcılar kazanacak çünkü kısa süre içerisinde bölgenin metrekare rayici 16 bin lira seviyelerine ulaşacak ifadelerini kullandı.

Emlaktasondakika.com'a verdiği özel röportajda çarpıcı açıklamalarda bulunan Bahattin Uçar, yeni projeleri anlattı, gayrimenkul sektörünü değerlendirdi. İşte o röportaj…

“Biz satış ofisini tasarlarken, ormanın, korunun ve Sadabad Deresi'nin yanında olduğumuz için dikkatli davrandık. İçin tamamen ahşapla döşedik, altına bir havuz planı çizdik. Klasik satış ofislerinin dışına çıktık. Bunun hikayesi de müşterinin geldiği zaman daire alacağı projeyi görmesiydi. İnsanlar ev alacağı projeyi mutlaka görmeli, bu nedenle özel bir tasarım yaptık”

Vadi Koru nasıl bir proje olacak?

“Vadi Koru'yu 2,5 yıldır geliştiriyoruz, İki Design'la tasraımı züerinde çalışıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız projelerin üzerinde olması için çok özen gösterdik. Cepheler, ortak alanlar, sosyal alanlar gibi bölümleri mümkün olduğunca üst segmente taşıdık. Projemizin 3 tarafı da orman, bu da doğayla iç içe bir yaşama fırsatı sunacak. Ofis ve ticari alanları da talep doğrultusunda yola cepheli olarak inşa edeceğiz. Satış ofisimiz açıldı, maketimizi bitirdik. Uzun bir yolculuktan bahsediyoruz, ancak bittiğinde Vadi Koru bittiğinde enleri bir araya getirecek”

Projenin lokasyonu nasıl?

“Vadistanbul projesinin yapımcı firmalarından birisi de biziz. 5-6 yıl önce bu bölge sanayi alanlarının olduğu bir lokasyondu. Biz Vadistanbul'la birlikte bu bölgeye bir renk kattık, yaşanabilir alanlar inşa ettik. Şehrin merkezinde olup, nitelikli yapıların olmadığı bir bölgeydi burası. Belki de burayı keşfedemedik. Birçok insan bizden sonra buraya gelip yatırım yapmaya başladı. Kemerburgaz-Kağıthane-Maslak hattının tam ortasındayız, Boğaz'a sadece 5 kilometrelik uzaklıktayız. Biz de Vadi Koru'dan sonra Göktürk-Kemerburgaz'a kadar olan bölgede yeni projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Mevcut yapıların dışında alan olarak yapmamaya özen gösterdik, arsaların ise yaklaşık yüzde 45'ini belediyeye terk ettik. Vadi Koru'da da 35 bin metrekare alana sahibiz ancak bunun 20 bin metrekaresini kullanacağız”

Vadi Koru'da fiyatlar nasıl olacak, prim yapacak mı?

“Vadistanbul'da ilk satışa çıktığımızda metrekaresi 4 bin 800 lira civarındaydı. Yani 150 metrekare bir yer aldığınızda rakamlar 750 bin liralar civarındaydı. Bugün ilk etapta aynı dairelerin metrekaresi 4 bin 800'lerden 12 bin liralara geldi. Bu bölgeyi takip eden müşterilerimiz için satışlarımızı 8 bin lira civarından başlatacağız. Proje bittiğinde ise rakamların 13 bin lira seviyelerine gelmesini bekliyoruz. Bu bölgede yüksek bir prim potansiyeli mevcut. Bölge ortalaması ise kısa sürede 16 bin lira civarına ulaşacak”

Ön talep süreci ne zaman başlayacak?

“Satış ofisini kısa sürede bitirdik, ön talep toplama sürecine 10 Temmuz Pazartesi günü başlamış olacağız. Vadi Koru projesinde ilk alanlar çok kazanacak. Bölge şu anda 12 bin lira bandında, biz 8 bin liradan başlayarak zaten konut alanlara bir kazanç sağlamış olacağız. Az kar, çok iş yapmamız gerekiyor”

Yeni projeler olacak mı?

“Biz bu bölgede 10-12 yıl daha olmaya daha devam edeceğiz. Şuanda inşa ettiğimiz projelerin neredeyse tamamı sanayiden dönüşüm. Bir yandan arsa alıyoruz, bir yandan arsa sahipleriyle anlaşmalar yapıyoruz. Vadistanbul'dan Göktürk'e kadar olan bantta 3-4 proje geliştireceğiz. Bu bölgede önemli projeler yapmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin ilk havarayını ilk olarak bu bölgede biz yapıyoruz”

Sektörün son durumunu nasıl görüyorsunuz?

“Geçtiğimiz günlerde yeni bir yönetmelik yaşandı, burada bir geçiş dönemine ihtiyaç vardı. Bakanlık bu noktada 3 aylık bir süreç sağladı. İnşaat sektörüne bakıldığında ise arz fazlası gibi konuşmalar oluyor. Ancak Türkiye'de talep, arzdan daha fazla. Dinamik bir Türkiye'de inşaat sektörü 30 yıl devam edecektir. Yakın zamanda 15 yıl boyunca çok hareketli bir süreç yaşanacaktır”

İnşaat dışında tekstilde işler nasıl gidiyor?

“Mimar olmakla birlikte 25 yıldır sanayicilik yapıyorum. Tekstil kökenli bir firmayız ancak sanayi kimliğimizi bırakmayacağız. Nitekim 2018'de modernizasyon, 2019'da da ilave iplik yatırımlarımız olacak. Biz nitelikli iplik üretimi yapıyoruz, yaklaşık 200 kişilik istihdamımız var. Yeni yatırımlarımızla birlikte istihdam sayımız 450'ye çıkacak. Bu yıl 80 milyon civarında ciromuz olacaki yeni yatırımlarla birlikte bu rakam 200 milyon liraya çıkacak. Ciro anlamında inşaat fazla olabilir ancak sanayi kimliğimiz olmaya devam edecek”

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Bu bölgenin gelişiminin önü çok açık'
  • 19.09.2017 15:23

'Bu bölgenin gelişiminin önü çok açık'

Vadikoru projesinin mimarı ve İki Design Group Kurucu Ortağı Yüksek Mimarı Murat ...

Merih Deligöz, Vadikoru'yu anlattı!
  • 19.09.2017 14:58

Merih Deligöz, Vadikoru'yu anlattı!

Vadikoru Satış Müdürü Merih Deligöz, Vadikoru lansmanında Emlaktasondakika.com'a ...

'Beklentilerimizin de üzerinde talep aldık'
  • 19.09.2017 14:31

'Beklentilerimizin de üzerinde talep aldık'

Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar, Vadikoru'nun lansmanında Eml ...

Vadi Koru Ayazağa projesinin temelleri atıldı!
  • 16.09.2017 13:22

Vadi Koru Ayazağa projesinin temelleri atıldı!

İnvest İnşaat tarafından hayata geçirilmekte olan Vadikoru projesinin temelleri ...

Vadi Koru projesi satılık daire fiyat listesi!
  • 01.01.2018 16:22

Vadi Koru projesi satılık daire fiyat listesi!

Ayazağa'da inşa edilen Vadi Koru Evleri'nin satılık daire fiyatları 422 bin lira ...

İnvest İnşaat’tan Vadi Koru projesi!
  • 08.11.2017 16:22

İnvest İnşaat’tan Vadi Koru projesi!

İnvest inşaat tarafından Ayazağa’da hayata geçirilen Vadi Koru projesi, 20 bin m ...