maritbet girişmaritbet
Vadi İstanbul Cendere projesi 2 milyar dolar ciro hedefliyor!

Vadi İstanbul Cendere projesi 2 milyar dolar ciro hedefliyor!

Vadistanbul, Artaş Grup, Aydınlı Grup ve Invest İnşaat ortaklığıyla 1 milyar 500 milyon liralık yatırımla hayata geçiriliyor.

Vadistanbul'un içinden geçecek ve projeye özel olarak inşa edilecek olan metro, şehrin metro ağına bağlanacak. Metro projesinin hazır olduğunu belirten Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, projeyi Büyükşehir Belediyesi'nin onayına sunacaklarını söyledi.

Projenin tasarımı ve yerleşimi ile dönüşüme örnek bir proje olduğunu vurgulayan Çetinsaya, projenin ilk etabında bulunan 1111 konutun 440 tanesinin kesin satışının 1 buçuk ay gibi bir sürede gerçekleştiğini söyledi. “İstanbul'un Cendere Vadisi artık Vadİstanbul olarak anılacak” diyen Çetinsaya, “Bizim yatırım yaptığımız bölge imalatı abartmayan, yoğunluğu az olan bir bölge. Maslak'ın sorunlarını geride bırakacağız” diye konuştu.

Fransa yolcusu

Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı ise bu sene onur konuğu Türkiye'nin seçildiği her yıl Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen ve dünya gayrimenkul yatırımcılarının buluştuğu MIPIM Fuarı'nda projeyi tanıtacaklarını söyledi. Projede ticari alanların ve konutların sinerji oluşturduğundan bahseden Kavurmacı, “MIPIM için hazırlık yapıyoruz. Dünyanın buluşma noktasında yer alacağız. Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki vizyonunu anlatacağız” dedi. Projenin 1 milyon 100 bin metrekarelik alan üzerinde tasarlanmasının ve imar planlarının 4 yıl sürdüğünü belirten Süleyman Çetinsaya, şunları söyledi: “Projemizi konumlandırıp, tasarlarken Mimarlar Odası ve akademisyenler ile görüştük. Hiçbir kurala uymamazlık yapmadık. Bu tür büyük projelerde sivil toplum örgütleriyle hareket etmek lazım.”

Yüzde 40 prim sözü

Projenin 18 ayda tamamlanacağını ve Kasım 2014'te teslimlere başlanacağını ifade eden Ömer Faruk Kavurmacı, “Yüzde 40 prim sözümüzde duracağız. Teslimler başladığında konut alıcıları yüzde 40 fazlasıyla evlerini satabilecekler” diye konuştu. Projede daire fiyatları 394 bin liradan başlıyor, 1 milyon 882 bin liraya kadar çıkıyor” dedi.

‘Finansman yönetimine dikkat'

İflas erteleme alan firmalarla ilgili görüşlerini açıklayan Süleyman Çetinsaya, devamının gelmemesini temenni ederek, “Meslektaşlarımızın finansman yönetimini iyi yapması gerekiyor” dedi. Projelerin teslim edilememesinden dolayı vatandaşların yaşadığı mağduriyeti gidermek için yasal düzenlemelerin de yapılması gerektiğini vurgulayan Çetinsaya, “Vatandaş hayatında belki bir kere tüm varlığını koyarak bir eve sahip olmak istiyor ama buna kavuşamıyor. Sanıyorum önümüzdeki zamanlarda bununla ilgili bir yasa çıkacaktır” diye konuştu.

2 milyar dolar ciro beklentisi

Toplam konut sayısının 3 bin olacağı projede, teras evler, rezidanslar, ofisler, alışveriş caddeleri, kafeler, oteller ile alışveriş merkezlerinin yanı sıra eğlence alanlarına da sahip olacak. 1 milyar 500 milyon lira yatırım bedeliyle hayata geçirilen Vadİstanbul'da ilk etabın maliyeti 300 milyon lira olacak. Projede hedeflenen cironun ise 2 milyar dolar.

‘Faiz oranları çok uygun'

Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinden bu zamana kadar en çok konut kredisi kullanılan dönemde olduğunu söyleyen Çetinsaya, “2004-2005 yılından sonra enflasyon düştüğü için kredi kullanımı arttı. Şu anda faiz oranları çok uygun, daha da düşebilir. Konut alıcıları da bankanın olduğu projeleri tercih etsin, maceraya gerek yok” dedi.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz