maritbet girişmaritbet
Umut Durbakayım konuta olan talepleri anlattı!

Umut Durbakayım konuta olan talepleri anlattı!

Teknik Yapı Holding Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım "Sosyal tesislerin inşaat maliyetleri çok fazla değildir. Toplam inşaat maliyetinin yüzde 4'ü kadar bir maliyet oluşturur" dedi

 

KONUT sahibi olmak isteyenlerin sosyal alanlara önem vermeye başladığını dile getiren Teknik Yapı Holding Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım "Sosyal tesislerin inşaat maliyetleri çok fazla değildir. Toplam inşaat maliyetinin yüzde 4'ü kadar bir maliyet oluşturur. Fitness merkezi ve havuz gibi sosyal tesislerin maliyeti ise hem kuruluş hem de işletim açısından biraz daha yüksektir. Projelerimizi teslim ederken fitness merkezinde yer alan spor aletlerinin maliyetleri genelde söz konusu tesisin inşa maliyeti kadar bütçe tutar. Havuzlarda ise maliyet unsurunu suyun temizlenmesi ve bakım giderleri oluşturur. Bu kapsamda değerlendirildiğinde yaklaşık 100 milyon liralık bir projede yer alan sosyal tesislerin yatırım maliyeti yaklaşık 4 milyon lira kadardır. Teknik Yapı olarak bugüne kadar yaptığımız tüm projelerde bulunan sosyal tesislerin yatırım maliyeti ise 182 milyon lira civarındadır" diye konuştu. Güneş ve su sinerjisi Umut Durbakayım sosyal tesisler açısından konut sahiplerinin beklentilerini ise şöyle sıraladı: "En çok tercih edilen sosyal alanların başında açık havuzlar gelmektedir. Güneş ve suyun sinerjisinin vermiş olduğu rahatlık listenin ilk sırasında yer alır. Çocukların rahatlıkla oyun oynayabilecekleri park yeşil alanlar ise tercih sıralamasında ikinci sırada yer alır. Çocuksuz ailelerin tercih sıralamasında ise listenin ikinci sırasında fitness merkezi yer alır."

Yüzde 25'i ayrılıyor

Tesisler için ayrılan alanlar hakkında da bilgi veren Umut Durbakayım şunları anlattı: "Spor alanları süs havuzları açık/kapalı yüzme havuzları cafeler gibi sosyal tesislerin toplam inşaat alanı içindeki payı yüzde 25seviyesinde bulunmaktadır. Bunun yanı sıra sadece açık ve kapalı otoparkların toplam inşaat alanı içindeki payı ise yüzde 17 seviyelerinde yer almaktadır."

14 projede de var

Projelerde fitness merkezi bulunduğunu anlatan Umut Durbakayım "2004'den itibaren inşaatını tamamladığımız veya inşaatı devam eden toplam 14 ayrı projemizin hepsinde fitness merkezi yer almaktadır. Bunun dışında Tuzla'da yaptığımız 4 bin 704konutluk Evora İstanbul projesinde ise toplam 5 ayrı fitness merkezi bulunmaktadır" dedi.

Yeşil alan önemli

Konut sahibi olmak isteyenlerin doğayla beraber huzurlu bir yaşamaları tercih ettiğine dikkat çeken Umut Durbakayım "Müşterilerimizin genelinin ilk olarak baktıkları şey çocuklarının ve kendilerinin güven içinde ve doğa ile iç içe olacakları sosyal tesislerin olup olmadığıdır. Bunun yanı sıra boş zamanlarını değerlendirmek için açık ve kapalı spor alanlarının olması da müşterilerimizin tercihlerinde olumlu etki yapmaktadır. Müşterilerimiz için sosyal tesislerde olmazsa olmazlardan olan bir değeri ise açık havada piknik havasında vakit geçirebilecekleri yeşil alan ve aynı yerlerde kendilerine hizmet verecek kafeterya gibi sosyal tesislerin olmasıdır" diye konuştu.

Ceyhun Kuburlu-Hürriyet Emlak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'
  • 15.04.2022 11:47

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'

İNDER ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, TÜİK'in mart ayı k ...

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!
  • 26.09.2018 12:54

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Evora İzmir basına tanıtıldı
  • 25.09.2018 15:38

Evora İzmir basına tanıtıldı

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Umut Durbakayım ve Feyzullah Yetkin Evora İzmir'i anlatıyor
  • 25.09.2018 13:32

Umut Durbakayım ve Feyzullah Yetkin Evora İzmir'i anlatıyor

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım ve Halk GYO Genel M ...

"Tüm projelerimizle kampanyaya katılıyoruz"
  • 28.08.2018 15:32

"Tüm projelerimizle kampanyaya katılıyoruz"

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, tüm projelerinde T ...