maritbet girişmaritbet
Tunel Residence'da ayda 3500 euro'ya 5 yıldızlı otel konforu

Tunel Residence'da ayda 3500 euro'ya 5 yıldızlı otel konforu

Şişhane’de 8 katta, 36 oda ve 1 kral dairesinden oluşan Tunel Residence, satılık değil uzun kalan misafirler için kiralık konutlardan oluşan bir proje

Kaynak: Demet CENGİZ BİLGİN / Hürriyet Emlak
 

Hitit tanrılarının adı oda oldu uzun kalacak konuklara göz dikti

ŞİŞHANE 'de 8 katta, 36 oda ve 1 kral dairesinden oluşan Tunel Residence, satılık değil uzun kalan misafirler için kiralık konutlardan oluşan bir proje. Dekorasyonunda Anadolu'daki en eski uygarlıklardan Hititler'in figürlerine yer verilen projede oda isimleri de Hitit tanrılarından geliyor. 16 milyon dolar büyüklüğündeki Tunel Residance, sosyal alanlarıyla da dikkat çekiyor.
 
HİTİTLERİN en büyük şehri Nesa, Hitit Gök Tanrısı Tarhu, koruma tanrısı Walwa, güç tanrısı Eku, akıl ve bilgelik tanrısı Aya, adlarını Tunel Residence'taki odalara vermişler... Sağlık sektöründe hizmet veren Bozlu Holding ve International Hospital Hastaneleri'nin sahiplerinin ortaklığında gerçekleştirilen proje, Şişhane'de 8 katta, 36 oda ve 1 kral dairesinden oluşuyor. Sekreter, tercüman, şoförlü araç ve aşçısı ile hizmet alınabilen rezidansta kiralar 3.500 avro artı KDV'den oluşuyor. Uzun dönem konaklamalar yapan iş insanlarına yönelik bir projeyi, Bozlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Doktor Şükrü Bozluolçay ile konuştuk.

* Tunel Residence projesini genel hatlarıyla anlatır mısınız?
Rezidans, sağlık sektöründe hizmet veren Bozlu Holding ve International Hospital Hastaneleri'nin kurucusu Said Haifawi'nin turizm sektöründeki ilk yatırımları Tunel Residence'dır. Tunel Residence, Şişhane'de 8 katta, 36 odası ve 1 kral dairesiyle hizmet vermektedir.
 
* Tunel ismini projenin bulunduğu semt nedeniyle mi tercih ettiniz?
Evet, rezidansın bulunduğu konum itibariyle bu isim tercih edildi.
 
TANRILARIN İSMİ VERİLDİ
* Konutların özellikleri?

Tunel Residence'ta 65-75 metrekarelik süit olarak tasarlanmış odalar bulunuyor. Tüm büro olanakları (faks, fotokopi, tarayıcı, vs.), salon, çalışma odaları, geniş yatak odaları, tam donanımlı ankastre mutfak (kurutma özellikli çamaşır makinesi, buzdolabı, su ısıtıcısı, bulaşık makinesi), sekreter, tercüman, şoförlü araç ve aşçısı ile hizmet veriyor.
 
* Odaların büyüklükleri nedir?
Beş farklı daire tipi var. Toplam oda sayısı 37, 28 odanın büyüklüğü 65-75 metrekare arasında, diğer yedisinin ise 20 metrekare. Bu odalara Hititlerin en büyük şehri Nesa, Hitit Gök Tanrısı Tarhu, koruma tanrısı Walwa, güç tanrısı Eku, akıl ve bilgelik tanrısı Aya'nın adı verildi.
 
* Mimarı kimdir?
Mimar Şefik Kabaş. Rezidansın iç dekorasyonunda Hitit figürlerini kullandı. Bu bir ilk. Hitit Uygarlığını seçmesinin en önemli nedenini ise MÖ 1660-1190 arası yaşamış, bütünleşmiş en önemli uygarlık olması. Rezidansın tasarımında bronz ve ahşabı karıştırarak, kapılardan gardroplara kadar birçok yerde Hitit figürleri kullanıldı.
 
3.500 AVRO KİRA
* Fiyatlar nasıl? Bunlar kiralık mı, satılık mı?

Dairenin büyüklüğüne ve konumuna göre değişiklik göstermekle birlikte, yaklaşık olarak aylık kira bedeli 3.500 avro (yak. 7.000 TL) ve buna ilaveten KDV. Daireler uzun dönemli konaklamayı tercih eden konuklar için kiralanıyor. Daireleri satmıyoruz. Geçtiğimiz yıl temmuz ayında hizmete açtık ve neredeyse yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet veriyor.
 
* Sosyal ve ortak alanlarda neler var?
Sağlık kulubü etkinlikleri, kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, Türk hamamı, sauna, buhar odası ve masaj odası bulunuyor. Ayrıca rezidansın giriş katında Big Chefs restoranı hizmet veriyor.
 
16 MİLYON DOLARLIK PROJE
* Kimlere yönelik bir proje bu? Gelir durumu açısından...

Uzun dönem konaklamalar yapan iş insanlarına yönelik bir proje. Genellikle şirketlerin yabancı yöneticileri görevli olarak İstanbul'a geldiklerinde burada konaklamayı tercih ediyorlar. Ancak bu kitlenin yanı sıra Beyoğlu ve Tünel'in kültür sanat çevresine ve İKSV'ye yakınlığı dolayısıyla sanat camiasından da konuklarımız oluyor. Çok sınırlı sayıda olmakla birlikte yine Ortadoğu'dan İstanbul'a gelen ve turistik amaçla seyahat eden konuklarımız da mevcut.
 
* Projenin büyüklüğü nedir?
16 milyon doların (25-26 milyon TL) üzerinde bir rakam.
Yıllarca doktorluk yaptı sonra girişimci oldu
 
* Projenin sahibi iki ortağı tanıyabilir miyiz?
International Hospital'in kurucusu Sait Haifawi ve ve ben Bozlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Doktor Şükrü Bozluolçay projeyi ortaklaşa gerçekleştiriyoruz. Yıllarca doktorluk yaptıktan sonra kendi işimi kurmaya karar verdim. Şu anda Türkiye'de çeşitli bölgelerde 41 nükleer tıp merkezi kurdum, işletiyorum, danışmanlık yapıyorum ve malzeme tedariki yapıyorum. Ayrıca sağlık ve teknoloji alanında faaliyet gösteren 10 şirket daha var. Seyahatlerim sırasında yaşadığım eksiklikten yola çıkarak “ev sıcaklığında” bir mekan inşa ettik. Temmuz 2009'da hizmete açılan rezidans, hâlâ İKSV'nin yabancı konuklarına da ev sahipliği yapıyor.
 
* Yeni konut projleriniz var mı?
Karaköy'de yeni bir rezidans projesiyle birlikte memleketim Samsun'da açmayı düşündüğüm bir otel bulunuyor.
 
 

Tunel Residence Beyoğlu iletişim bilgileri
Web: www.tunelresidence.com
E-posta: [email protected]
Tel: 0 212 377 15 55


 
  • Etiketler:

Yorum Yaz