maritbet girişmaritbet
Topkapı, yeni merkez olmaya aday! Bölgedeki son projeler!

Topkapı, yeni merkez olmaya aday! Bölgedeki son projeler!

Topkapı, Cevizlibağ, Merter üçgeni 1/25.0000 ölçekli Nazım İmar Plan Taslağı’nda İstanbul’un yeni merkezi iş alanlarından biri olarak planlanıyor. Bölgede projeler şimdiden başladı

Kaynak: Bülent YOLDAŞ/ Sabah Emlak&Mortgage

 Eski imalathane ve fabrika binalarının yoğun olduğu Topkapı, Cevizlibağ, Merter üçgeni 1/25.0000 ölçekli Nazım İmar Plan Taslağı'nda İstanbul'un yeni merkezi iş alanlarından biri olarak planlanıyor. Bölgede projeler şimdiden başladı.
 
Kentsel dönüşüm kavramının dillerden düşmediği İstanbul'un merkezi yerlerinden biri olan Topkapı, Cevizlibağ, Merter üçgeni, yakın gelecekte eski imalat ve sanayi alanlarının dönüşümüne ev sahipliği yapacak. Tahmini olarak 10 binin üzerinde imalathane ve işyeri ile İstanbul'un önemli şirketlerini de içinde barındıran bu bölgede değişim ve dönüşüm ilk sinyalleri de görülmeye başlandı.
 
İstanbul Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Boğaziçi İnşaat Müşavirlik AŞ (BİMTAŞ) tarafından hazırlanan “İstanbul 1/25.000 Ölçekli Nazım İmar Planı” taslağında da Bayrampaşa ve Maltepe ile birlikte Topkapı da “Özel Planlama ve Proje Alanı” olarak tanımlanıyor. Tasarı'da Bayrampaşa, Topkapı ve Maltepe'yi içine alan yaklaşık 663 hektarlık alan Merkezi İş Alanı (MİA) Gelişme Özel Bölgesi olarak tanımlanıyor.
 
Mevcut durumda düşük yoğunluklu büyük çoğunluğu özel mülkiyete ait alanda yeni planlama tasarısında öncelikli olarak ticari birimler, ofis alanları, konut alanları ve kültür alanları oluşturularak buna uygun bir yapılaşma öneriliyor. Yeni planlamada mevcut düşük yoğunluk yerine de yüksek katlı ve yüksek yoğunluklu bir yağılaşma öngörülüyor. Henüz çalışmaları devam eden 1/25 binlik Nazım İmar Planlında ayrıca bölge için önerilen MİA gelişimine uygun olarak bölgede raylı sistem, karayolu ve denizyolu ulaşım sistemlerinin entegrasyonu da sağlanıyor.
 
Topkapı, Cevizlibağ ve Merter bölgesinde bugün itibariyle inşaat aşamasında olan ve planlama aşamasında olan projelerin toplam yatırım değerinin 1 milyar dolar seviyelerine yaklaştığı ifade ediliyor. Topkapı ve Cevizlibağ'da Türkiye'nin köklü sanayi şirketlerinin yavaş yavaş fabrika ve imalat yerlerini kapatarak şehir dışına taşımalarına ve yerlerine ofis, konut, ticari alan projeleri geliştirdiklerine tanıklık ediyoruz. Bu şirketlerinin başında Yeşil İnşaat, Kale Kilit, Sinpaş, Garage İnşaat, Beyaz İnşaat, Ofton İnşaat Türköz İnşaat geliyor.
 
Real İstanbul/Türköz-İttifak-Oliv
Merter'de dönüşüme öncülük yaptı

Türköz İnşaat, İttifak İnşaat ve Oliv Yapı ortaklığında 2009 yılında başlayan Realİstanbul projesi, 6 blok 410 daireden oluşuyor. 5 blok 295 daire olarak yapımına başlanan proje, bölgedeki konutlara gelen talep ve bölgedeki AVM yoğunluğu doğrultusunda büyütüldü. 15 bin metrakarelik AVM için ayrılan alana lüks rezidans alanına dönüştürüldü. Bakırköy-Bahçelievler-Topkapı üçgeninde, E-5'e sıfır, tramvay ve metroya yürüme mesafesinde, Atatürk Havalimanı'nın yanıbaşındaki projede, satışa çıkan bağımsız bölümlerin yüzde 70'i sahiplerini buldu.
 
Sinpaş Topkapı İş Merkezi
Sinpaş ,Topkapı İş Merkezi'ni tamamlıyor

Topkapı'daki Ülker Fabrikası'nın yanında, Topkapı İş Merkezi projesine devam eden Sinpaş projeyi tamamlamak üzere. Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik, projenin alt katlarında perakende mağazalarının, üst katlarında ise ofislerin yer alacağını ifade ediyor. Çelik, 24 bin metrekate kiralanabilir alana sahip Topkapı'daki ticari gayrimenkul projeninin yaklaşık 20 milyon dolara mal olacağını kaydederek, projenin çok kısa süre içinde tamamlanacağını kaydetti.
 
İstanbul'un ‘merkez'inde Park Yel Evleri'nde son daireler...
Topkapı Cevizlibağ'da toplam 176 bağımsız bölümden yüzde 70'i sahipleriyle buluşan Merkez Park Yel Evleri'nde son daireler sahibini bekliyor. Bayrak İnşaat, Alkan İnşaat ve Atamer İnşaat ortak girişimindeki projede, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri bulunuyor. Proje konsorsiyumu adına konuşan Alkan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Akyüz, Merkez Park Yel Evleri'nin İstanbul'un içinde son markalı projelerden olduğuna dikkat çekiyor.
 
Kale Yapı/Topkapı Projesi
MAN arazisine karma proje

Kale Özgür Evler ile konut sektörüne adım atan Kale Kilit Grubu, Topkapı'da bulunan eski MAN fabrikasının olduğu araziye ofis, alışveriş merkezi ve otel inşa etmeyi planlıyor. Projenin yatırım maliyetinin 100 milyon doların üstünde olması bekleniyor.
 
Ofton İnşaat/Residence Projesi
Ofton, 32 katlı plaza yapacak

Ofton İnşaatEkmel Beton'a ait arazi üzerine 32 katlı plaza yapmayı planlıyor. 6 bin 500 metrekare arsaya 30 bin metrekarelik bir inşaat alanına sahip bir proje planlayan grup, 200 civarında rezidence yapmayı hedefliyor.
 
Yeşil İnşaat/Rezidence-Otel Projesi
Yeşil, Cevizlibağ'a ikinci plazayı yapacak

Yeşil İnşaat, Cevizlibağ'da E-5 üzerinde yer alan plazasının bitişiğinde yer alan araziye 270 metrelik bir gökdelen yapmayı planlıyor. Proje için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden izin izin bekleniyor. Yaklaşık 30 milyon dolarlık yatırım yapılması hedeflenen projedeki rezidans bölümünde 200 dairenin yer alacağı ve aynı kulede bir de otelin bulunacağı ifade ediliyor.
 
Mira Rezidence/Beyaz İnşaat
Mira Residence 4 etaptan oluşuyor

Topkapı-Cevizlibağ'da Eylül 2009'da Mira Residence projesine başlayan Beyaz İnşaat 2010 başında da satışlara başladı. Beyaz İnşaat Mira Rezidans ile bölgedeki nitelikli konut ve iş yeri ihtiyacını karşılamak istiyor. Toplamda dört etaptan oluşacak Mira Rezidans projesinde 400'e yakın daire yer alacak.
 
Garage Tower/Garage İnşaat
Garage Tower bir kaç ay içinde başlayacak

Avea'nın Türkiye'ki iki büyük distribütöründen biri olan Garage İnşaat kısa bir süre içinde Merter İş Merkezi ile Adidas Mağazası'nın arasında kalan arazi üzerine Garage Towers isimli bir rezidence kulesi yapmayı pklanlıyor. Proje çalışmaları tamamlanan projede inşaat çalışmasının birkaç ay içinde başlayacağı belirtiliyor. Garage Grubu Yönetim Kurulu Danışmanı Suat Öztorun, “1.5 yıldır uğraştığımız imar süreciyle ilgili sona geldik. 11 bin metrekare arsa üzerinde 70 milyon dolar yatırımla başlayacağımız projeyi 3 ay içinde satışa çıkaracağız” diyor. 281 rezidans ve 41 işyerinden oluşacak proje, zeminden itibaren 32 kat ve 130 metre yükseklikle olacak.
  • Etiketler:

Yorum Yaz