maritbet girişmaritbet
Topkapı'ya 650 milyon yatırdı, GYO olmak için düğmeye bastı!

Topkapı'ya 650 milyon yatırdı, GYO olmak için düğmeye bastı!

Artaş İnşaat, Kale projesini 650 milyon lira yatırımla inşa ediyor. Süleyman Çetinsaya, GYO olmak için hazırlıkların sürdüğünü açıkladı

Gayrimenkul sektörünün büyük oyuncuları arasında yer alan Artaş İnşaat, Topkapı'da Kale Kilit arsasında inşa etmekte olduğu Avrupa Konutları Kale projesini görücüye çıkardı. 599 daire ile birlikte 52 ofis ve 30 dükkanın yer aldığı proje 650 milyon liralık yatırım değerine sahip.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen lansmanda çarpıcı açıklamalarda bulunan Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Kale projesi için uzun zamandır uğraştıklarını, bölgenin tarihi yapısına uygun olarak mimari proje geliştirdiklerini anlattı.

Tarihe uygun tasarladık

Topkapı bölgesinin tarihi yapısına dikkat çektiklerini ve projeyi bu doğrultuda tasarladıklarını anlatan Süleyman Çetinsaya ‘ Avrupa Konutları Kale'ye 1 yıldan beri hazırlanıyoruz. Biz lokasyonu açısından ve tarihi yarımadaya yakın olması nedeniyle, cephe görünümü Türk mimarisine uygun olsun diye uğraştık. Bundan sonra daha az katlı projeler üretmeye çalışacağız' diye konuştu.

Ortalama metrekare fiyatı 7 bin lira

Konut alıcıları tarafından yoğun ilgi gören Avrupa Konutları Kale projesinde ortalama metrekare fiyatı 7 bin lira olarak belirlendi. Konuyla ilgili önemli detaylar veren Çetinsaya ‘Kentsel dönüşümde en önemlisi şehir içinde kalan fabrikaların şehir dışına taşınmasıdır. Böylelikle birçok arazi boşa çıkıyor ve bir anlamda sanayi dönüşümü gerçekleşmiş oluyor. Bu bölgede ortalama metrekare fiyatı 7 bin lira olarak belirlendi. Biz bundan sonra mümkün olduğu kadar çok yüksek olmayan binalar yapmayı düşünüyoruz. Bizim burada 14 kat hakkımız olmasına rağmen 10 katla sınırladık. Tarihi yarımadayı düşünerek, silüeti hesaplayarak tasarladık' açıklamasında bulundu.

Tamamlandığında 10 bin lira olacak

Projenin tamamlandığındaki metrekare fiyatını 10 bin lira olarak öngördüklerini belirten Süleyman Çetinsaya ‘Bugün metrekare fiyatımız 7 bin lira ancak bu rakam, proje tamamlandığında 10 bin lira olacak. Daha önce 3-5 ayda çıkardığımız mimari projeler artık bir yıldan fazla sürüyor. Şahsım adına tamamı cam cephe proje yapmayı burada düşünmem. Çünkü böyle bir yapı, Topkapı'nın tarihine uygun değil. Bizim amacımız İstanbul'un kentsel dönüşümünde daha sağlıklı, nitelikli, depreme dayanıklı konutları inşa etmek' şeklinde konuştu.

GYO olmak için hazırlanıyoruz

Gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) olma konusunda hazırlıkları bulunduğunun altını çizen Çetinsaya ‘2004'ten bugüne kadar birçok teslim gerçekleştirdik. TOKİ ile başlayan konutta kredilendirme hareketiyle inşaat sektörü büyük bir hız kazandı. Bunun doğrultusunda büyük parseller üzerinde siteler oluşmaya başladı' diye konuştu.

7 bin metrekareyi terk ettik

1500'e yakın kapasiteli otoparkın yer aldığı projede yer alacak olan araçların, trafiğe hiçbir olumsuz etsinin bulunmayacağını belirten Süleyman Çetinsaya ‘Buradaki araçlar trafiğe hiçbir şekilde sıkıntı çıkarmayacak. Biz zaten gerekli genişletmeler için projelendirmeleri hazırladık. Bu arsa 44 bin metrekareydi, 7 bin metrekarelik terk ile 37 bin metrekareye düştü' dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Serhan Çetinsaya, Avrupa Konutları Kale'yi anlattı!
  • 31.07.2015 10:56

Serhan Çetinsaya, Avrupa Konutları Kale'yi anlattı!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Çetinsaya, Avrupa Konutları Kale'nin de ...

Varol Tezmen, Kale'nin ticari alanlarını anlattı!
  • 27.05.2015 17:43

Varol Tezmen, Kale'nin ticari alanlarını anlattı!

Avrupa Konutları Satış ve Pazarlama Koordinatörü Varol Tezmen, Avrupa Konutları ...

Süleyman Çetinsaya, Avrupa Konutları Kale'yi anlattı!
  • 26.05.2015 17:58

Süleyman Çetinsaya, Avrupa Konutları Kale'yi anlattı!

Artaş'ın patronu Süleyman Çetinsaya, ofis ve dükkanları satışa açılan Avrupa Kon ...

Varol Tezmen, Avrupa Konutları Kale'yi anlattı
  • 11.11.2014 17:05

Varol Tezmen, Avrupa Konutları Kale'yi anlattı

Avrupa Konutları Satış ve Pazarlama Koordinatörü Varol Tezmen, yeni projeleri Av ...

Süleyman Çetinsaya, Avrupa Konutları Kale'yi anlattı
  • 05.11.2014 14:58

Süleyman Çetinsaya, Avrupa Konutları Kale'yi anlattı

Topkapı'da yer alan ve merakla beklenen Avrupa Konutları Kale projesi görücüye ç ...

Talep rekorları kıran projenin tanıtım filmi yayında!
  • 04.11.2014 11:29

Talep rekorları kıran projenin tanıtım filmi yayında!

Avrupa Konutları Kale projesinin tanıtım filmi emlaktasondakika.com farkıyla yay ...