maritbet girişmaritbet
Tema İstanbul yurt dışına açıldı, büyük beğeni kazandı

Tema İstanbul yurt dışına açıldı, büyük beğeni kazandı

Gayrimenkul sektörünün 2 milyar dolar yatırım değerine sahip projesi Fransa'da düzenlenen MIPIM 2014 Fuarı'nda görücüye çıktı

Mega karma proje Tema İSTANBUL, MIPIM 2014 ile ilk kez görücüye çıktığı uluslararası arenada büyük ilgi topladı. Tema İSTANBUL'a uluslararası firma temsilcilerinin MIPIM öncesi randevu talepleri ve davetlerle başlayan yoğun ilgi, fuarın başlamasıyla birlikte doruğa ulaştı. Tema İSTANBUL MIPIM 2014'de en çok konuşulan ve ziyaret edilen projeler arasında yer aldı. 

“Türkiye'nin sembol projesinin dünyaya tanıtımı ve gayrimenkul sektörünün geldiği noktanın ortaya konması” odağıyla gerçekleştirilen bu anlamlı katılımda; Erhan Boysanoğlu, Süleyman Çetinsaya, Ali Kantur, Arda Akçalı, Gökhan Çetinsaya ve Mesut Arslan'dan oluşan Tema İSTANBUL üst yönetimi de Fransa'ya gelerek, MIPIM 2014'te projelerini anlattılar. 

Bu uluslararası gayrimenkul buluşmasında Tema İSTANBUL, konut bölgesinin yanı sıra temalı eğlence parkı Tema World ile de öne çıkarken, MIPIM 2014'ün konferans bölümüne de ağırlığını koydu. Tema İSTANBUL Genel Müdürü Mesut Arslan ve konut bölgesinin mimarı Murat Kader, MIPIM 2014'ün konferans bölümünde iki ayrı oturumda bilgi paylaşımında bulundular. 

Bu yıl 25'ncisi gerçekleştirilen, dünyanın en önemli gayrimenkul buluşması MIPIM 2014'te, Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük özel sektör gayrimenkul projesi Tema İSTANBUL, uluslararası arenada ilk kez görücüye çıktı. Tema İSTANBUL, ulusal arenada ilk kez görücüye çıktığı Emlak 2013 fuarında yakaladığı başarıyı, Dünya Lansmanı niteliğindeki MIPIM 2014 katılımında daha da geliştirerek tekrarladı. Türkiye'de birçok ‘ilk'leri ve ‘en'leri gerçekleştiren Tema İSTANBUL; efektif master planı, mega karma yapısındaki güçlü, özgün fonksiyonları ile, ilk defa yer aldığı bu çok önemli uluslararası platformda da ilginin odağına oturdu. 

Yoğun ilgi ilk işaretini MIPIM 2014 öncesi verdi, Tema İSTANBUL fuarda ziyaretçi akınına uğradı

Dünyanın sayılı projeleri arasında yer alan İSTANBUL'un yarattığı bu uluslararası cazibe, 11–14 Mart tarihleri arasında Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPIM 2014 henüz başlamadan ilk işaretini vermişti. Dev projenin MIPIM 2014'e katılımının uluslararası arenada duyulmasıyla birlikte Tema İSTANBUL yönetimine, önemli yabancı firma temsilcilerinden yoğun randevu talepleri ve davetler gelmeye başlamıştı. MIPIM 2014'ün başlamasıyla birlikte Tema İSTANBUL'a gösterilen yoğun ilgi zirveye ulaştı. MIPIM' deki Türk Çadırı'nın dışında, dünyanın birçok önemli projesi ile birlikte uluslararası arenada yer alan Level 01–03.20'deki Tema İSTANBUL standı, fuarın başlamasıyla birlikte yabancı ziyaretçilerin adeta akınına uğradı. 

Uluslararası arenada Tema İSTANBUL ilgisi en çok konut ve Tema World'de yoğunlaştı

Türkiye'nin Brezilya ve Rusya ile birlikte ‘Onur Ülkesi' olduğu MIPIM 2014'te Tema İSTANBUL, en çok konuşulan projeler arasında yer aldı. MIPIM 2014'te mega karma yapısını dünyaya tanıtan Tema İSTANBUL'un sunduğu eşsiz yaşam olanakları ile konut bölgesi ve dünya çapındaki temalı eğlence parkı Tema World, yabancıların en çok ilgi gösterdiği fonksiyonları oldu. 

“Mega karma proje Tema İSTANBUL'un Dünyaya tanıtımı ile birlikte Türkiye gayrimenkul sektörünün geldiği noktanın tanıtımı” amaçlandı

Tema İSTANBUL üst yönetimi de, kalabalık bir kadro ile MIPIM'e katılarak, mega projenin ilk dünya tanıtımında evsahipliği yaptılar. MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, ARTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, KANTUR-AKDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur, Tema İSTANBUL Ortaklar Kurulu Üyeleri Arda Akçalı ve Gökhan Çetinsaya ile Tema İSTANBUL Genel Müdürü Mesut Arslan'dan oluşan Tema İSTANBUL üst yönetimi, MIPIM 2014'e katılarak, Türkiye'nin sembol projesini dünyaya bizzat tanıttılar. MIPIM'e katılımlarında yabancıya satış odağı bulunmadığını açıklayan Tema İSTANBUL üst yönetimi; bu en önemli uluslararası buluşma ile, mega projenin dünyaya anlatılması ve Türkiye gayrimenkul sektörünün gelmiş olduğu noktanın ortaya konmasını hedeflediklerini belirttiler. 

Mesut Arslan, Türkiye'nin vizyonunu Tema İSTANBUL'dan örneklerle anlattı

Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise sayılı projeleri arasında yer alan Tema İSTANBUL, MIPIM 2014'ün “Perspektifi Değiştirmek” ana temalı konferans bölümünde, iki ayrı oturumda ele alındı. Tema İSTANBUL Genel Müdürü Mesut Arslan, 13 Mart'ta düzenlenen “Daha Sürdürülebilir Binalar ve Kentler İçin Türkiye Vizyonu” başlıklı oturumda, Türkiye'nin ilk master planlı özel sektör projesi olan Tema İSTANBUL'un tüm süreçlerinden detaylar vererek, Türkiye gayrimenkul sektörünün geldiği noktayı ortaya koydu. ÇEDBİK sponsorluğunda ve ÇEDBİK Başkanı Dr. Duygu Erten'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen oturumda, Mesut Arslan ile birlikte Amplio Real Estate Investments Kurucu Ortağı ve Başkanı Alaeddin Babaoğlu da konuşmacı olarak yer aldı. 

Tema İSTANBUL eşsiz mimari yaklaşımı ile de sahnede

Güçlü tüm fonksiyonları özel ve özgün planlamalarıyla hayata geçirilecek olan Tema İSTANBUL'un ilk etabı konut bölgesinin tasarımını gerçekleştiren 2 Design Mimarlık Ortağı Murat Kader de, 13 Mart'ta Kalebodur sponsorluğunda gerçekleştirilen “Yaratıcılık ve İşbirliği Fırsatları” başlıklı oturumda konuşmacı olarak yer aldı. Gazeteci Cüneyt Özdemir'in moderatörlüğünü üstlendiği oturumda, konuşmacılar arasında Murat Kader'in yanı sıra Murat Tabanlıoğlu, Prof. Dr. Celal Abdi Güzer, Gökhan Avcıoğlu ve Enis Öncüoğlu gibi Türkiye'nin önemli mimarları yer aldı. 

83 ülkeden 1.863 şirket, 4 bin 130 yatırımcı, 19.402'si ‘çok özel' 50 binden fazla ziyaretçi

Sektörün tüm uluslararası etkili temsilcilerini biraraya getiren MIPIM, dünyanın en önemli gayrimenkul buluşması olarak kabul ediliyor. Tüm dünyadan yoğun ilgi ve katılımcı çeken MIPIM, fuar ile birlikte düzenlenen üst düzey konferanslar, özel projeler, atölyeler, yarışma ve networking uygulamaları ile gayrimenkul sektörü için küresel sahnede eşsiz fırsatlar sunuyor. Bu yıl 25'ncisi düzenlenen MIPIM, toplam 40 bin metrekarelik fuar alanında, 20 bin metrekareye ulaşan stand kurulumu ile gerçekleşti. 83 ülkeden 1.863 firmanın katıldığı MIPIM 2014, sektör profesyonellerinden oluşan 50 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı. MIPIM 2014'ün ziyaretçileri arasında, 3 bine yakın CEO ve Başkan ile birlikte 4 bin 130 yatırımcı da yer aldı. Dünyanın çeşitli ülkelerinden 500'e yakın medya mensubunun da takip ettiği MIPIM 2014'ün ziyaretçilerinin 19.402'ü ise ‘çok özel' statüsündeki yetkililerden oluştu. 

Türkiye gayrimenkul sektörü MIPIM'e yoğun ilgi gösterdi

Türkiye, Brezilya ve Rusya ile birlikte ‘Onur Ülkesi' olduğu MIPIM 2014'te, 1.000 metrekarelik özel ülke çadırı ile yer aldı. Tema İSTANBU ise korunaklı bu çadırın dışında, dünya ölçeğindeki diğer önemli projelerle birlikte uluslararası arenada yer aldı. Tema İSTANBUL ile birlikte Türkiye'den birçok firma ve temsilcilerinin de katıldığı MIPIM 2014'ü, fuar süresince 50 Türk basın mensubu takip etti.

Tema İSTANBUL konutları, yabancıları da etkiledi 

İstanbul'un yükselen semti Atakent'te, 1.5 milyon metrekarenin üzerinde bir arazide hayata geçirilen Tema İSTANBUL'un MIPIM 2014'te en çok ilgi çeken fonksiyonları arasında yer alan konut bölgesi, mega karma projenin aynı zamanda ilk etabı konumunda. Tema İSTANBUL konutları; bölgenin iklim ve coğrafi yapısı da özenle değerlendirilerek seçilen, mega projenin kapladığı dev arazinin güney bölgesinde, sessiz, huzurlu, korunaklı ve özel bir noktasında, yaklaşık 334 bin metrekarelik alan üzerinde inşa ediliyor. %85'i peyzaj ve yeşil alana ayrılmış arazi üzerinde, 3–12 ile 18–30 kat arasında değişen alçak ve yüksek bloklardan projede, toplam 3.614 konut bulunuyor. Tema İSTANBUL'da; 1+1'den 4+1'e kadar değişen, 68 ile 196 metrekare arasındaki büyüklüklerde, 54 farklı tipte ve 80'e yakın alternatifle sunulan zengin konut seçenekleri ile tüm taleplere seçkin yaşam olanakları sunuluyor. Eşsiz birçok özelliğiyle farklılaşan ve 3 bin metrekarelik sosyal tesisi çeşitli spor ve aktivite alanlarıyla da dikkat çeken Tema İSTANBUL konutlarında, 6.400 araçlık kapalı, 800 araçlık açık otopark bulunuyor. 

Tema World, önemli bir coğrafyanın cazibe merkezi olacak

MIPIM 2014'ün cazibe merkezinde yer alan Tema İSTANBUL'un yoğun ilgi çeken bir diğer fonksiyonu ise; dünyanın en güncel, Avrupa'nın ise en büyük temalı eğlence parklarından biri olacak olan Tema World oldu. Tema İSTANBUL'un ikinci etabını oluşturması planlanan Tema World, yaklaşık 400 bin metrekarelik bir alanda hayata geçirilecek. Türkiye'nin dünya çapındaki temalı eğlence parkı olan Tema World, hizmete açılacağı dönemin en güncel projesi olacak. Avrupa'nın en büyükleri arasında yer alacak Tema World, sürprizlerle dolu eşsiz bir tema ile oluşturulacak. Çoğu oyuncak Tema World için özel üretilirken, bazıları ise dünyada ilk kez hizmete girmiş olacak. Eşsiz teması, zengin oyuncak çeşitliliği ile önemli bir coğrafyanın cazibe merkezi olacağı öngörülen Tema World'ün, yılda yaklaşık 3 milyon yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.

Tema İSTANBUL, konut bölgesindeki ‘en'lerle dahi dikkat çekiyor

Türkiye'de birçok ‘ilk' ve ‘en'leri hayata geçiren ve geçirecek olan Tema İSTANBUL, ilk etabı olan konut bölgesinde dahi çok çarpıcı özellikler sergiliyor. Mega karma projenin boyutlarını daha bugünden ortaya koyan Tema İSTANBUL konut bölgesinin bazı ‘en'leri şunlar: 

Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük özel sektör gayrimenkul projesi olan Tema İSTANBUL'un sadece konut bölgesinde kullanılan 50 bin ton demir ile 7 Eyfel Kulesi yapılabiliyor.

Tema İSTANBUL'un devasa arazisi, Taksim Meydanı'nın yaklaşık 50 katı büyüklüğünde bir alanı kaplıyor. 

Türkiye'nin en hızlı şantiyesine sahip olan Tema İSTANBUL konut bölgesinde, günde 14 dairenin kaba inşaatı tamamlanıyor.

Tema İstanbul'un sadece konut bölgesi ise; 50 futbol sahası ya da 800 basketbol sahası büyüklüğünde bir alan üzerine inşa ediliyor.

Doğanın ve peyzajın çok yüksek oranlarda tutulduğu Tema İSTANBUL'un sadece konut bölgesinde dahi Gülhane Parkı'nın iki katı büyüklüğünde yeşil alan bulunuyor. 

Tema İSTANBUL'un sadece konut bölgesinde kullanılan 550 bin metreküplük beton ile İstanbul'dan Kars'a 1.450 kilometre gidiş-geliş, çift şeritli yol yapılabiliyor. 

Türkiye'nin en büyük şantiyesine sahip olan Tema İSTANBUL'da, toplam 4.000 işçi çalışıyor. 

Mega karma proje Tema İstanbul'un konut bölgesinde 20.000 kişilik devasa bir meydan bulunuyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Süleyman Çetinsaya ''Tema İstanbul yüzde 592 prim yaptı''
  • 16.12.2021 11:59

Süleyman Çetinsaya ''Tema İstanbul yüzde 592 prim yaptı''

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Tema İstanbul 2 ve Tema ...

Aydın Ayçenk, Enerji Kimlik Belgesi'ni anlattı
  • 05.05.2017 11:20

Aydın Ayçenk, Enerji Kimlik Belgesi'ni anlattı

Tema İstanbul Genel Müdürü Aydın Ayçenk, "Türkiye Geleceğini Yeniden Tasarlıyor" ...

Aydın Ayçenk, Expo Turkey by Qatar'da ESD'ye konuştu
  • 19.04.2017 18:33

Aydın Ayçenk, Expo Turkey by Qatar'da ESD'ye konuştu

Tema İstanbul Genel Müdürü Aydın Ayçenk, Expo Turkey by Qatar'da Emlaktasondakik ...

Tema İstanbul'dan TEM trafiğini rahatlatacak proje!
  • 08.10.2016 15:35

Tema İstanbul'dan TEM trafiğini rahatlatacak proje!

Tema İstanbul Genel Müdürü Aydın Ayçenk, bölgede yaptıkları yol yatırımlarının 1 ...

Aydın Ayçenk, Dubai’de Tema İstanbul’u anlattı
  • 06.09.2016 15:40

Aydın Ayçenk, Dubai’de Tema İstanbul’u anlattı

Tema İstanbul Genel Müdürü Aydın Ayçenk, Dubai Cityscape Global 2016’da Emlaktas ...

Toprak Sergen, Tema İstanbul'u gezdi!
  • 17.05.2016 14:21

Toprak Sergen, Tema İstanbul'u gezdi!

Dizi, tiyarto ve seslendirme sanatçısı Toprak Sergen, yaşamın başladığı Tema İst ...