maritbet girişmaritbet
Tema İstanbul’da bir hafta içinde 1.057 daire satıldı!

Tema İstanbul’da bir hafta içinde 1.057 daire satıldı!

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul projesi olarak öne çıkan ve uzun süredir merakla beklenen Tema İstanbul’a lansman döneminde rekor bir talep geldi. Satışa sunulduğu ilk bir hafta içinde 1.057 dairenin sahiplerini bulduğu projeye yoğun ilgi sürüyor

Mesa, Avrupa Konutları, Öztaş ve Kantur-Akdaş Ortak Girişim Grubu tarafından İstanbul'un en hızlı değer kazanan bölgelerinden Atakent'te projelendirilen Tema İstanbul, kısa sürede yoğun ilgi gördü.

Gayrimenkul sektörü açısından durgun bir dönem olarak bilinen yaz aylarında lanse edilmesine rağmen büyük bir talep toplayan Tema İstanbul, başarılı bir satış grafiği yakaladı.  Uluslararası alanda yatırımcıların ilgisini gören projede 1.057 daire lanse edildiği haftada sahiplerini buldu.

İnşaat sektörünün öncü firmalarının ortak girişimiyle hayata geçirilen Tema İstanbul 1,5 milyon metrekare alan üzerinde 2 milyar Dolarlık bir yatırım ile geliştiriliyor.

Geçtiğimiz haftalarda proje ortaklarından; Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, Artaş Grubu ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Kantur & Akdaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur ve Tema İstanbul Genel Müdürü Mesut Arslan, konut projesini tasarlayan ve hazırlayan Mimari Grup İki Design Kurucu Ortağı Mimar Murat Kader, Temalı park alanı tasarımcısı Hollandalı Joravision ve tüm projenin master planını hazırlayan Amerikalı mimari grup Gensler'in katılımıyla gerçekleştirilen toplantı ile tanıtıldı.

TÜRKİYE'NİN MASTER PLANA SAHİP İLK ÖZEL SEKTÖR PROJESİ

1.5 milyon metrekare arsa üzerinde konumlandırılan proje, geliştirildiği bölgenin tüm çehresini değiştirecek donatılara sahip. Bu özelliğiyle bölgenin ve şehrin gelişimine doğrudan katkısı bulunan proje kapsamlı bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkarıldı.

Hazırlanan master planlar neticesinde oluşturulan Tema İstanbul, Türkiye'nin master plana sahip ilk özel sektör projesi olma özelliğini de elde etti.

Tema İstanbul'da yer alan 3.614 konut, Türkiye'nin en büyük temalı eğlence parkı, ticari alanlar, oteller, residanslar, sosyal yaşam ve etkinlik alanları ile İstanbul'a yeni bir yaşam merkezi oluşturuluyor.

16 BİN KİŞİLİK DEV BİR ŞEHİR

2 milyar Dolar yatırım yapılması hedeflenen Tema İstanbul'da proje bitimine kadar 4 bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. Yaklaşık 11 – 12 bin kişinin sadece konut bölgesinde yaşayacağı Tema İstanbul'un tüm proje alanında ise 16 bin kişinin yaşayacağı ve istihdam edileceği düşünülüyor.

Kentsel tasarım planı çerçevesinde oluşturularak hayata geçirilen proje, bu anlamda da sembol niteliğinde bir özelliğe kavuşuyor.

YÜZDE 40 PRİM VAAD EDİYOR

Konutlara yapılan yatırımın 600 milyon Dolar'ı bulacağı Tema İstanbul'da daireler 24 ay içerisinde teslim edilecek.

Ortalama metrekare fiyatının 3.400 TL olduğu projede konutların teslimine kadar yüzde 35 – 40 değer artışı da öngörülüyor. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerinin bulunduğu konut bölgesinde alçak katlı bloklar 3 – 12 kat arasında, yüksek katlı bloklar ise 18-30 kat arasında değişiyor. Sosyal olanakların da düşünüldüğü projede beş açık ve bir kapalı yüzme havuzu, fitness center, kapalı ve açık spor ve aktivite alanları, multi spor sahası ve tenis kortları da yer alıyor. Yaklaşık 6.000 araçlık kapalı ve 650 araçlık açık otopark alanının bulunduğu Tema İstanbul'da konut alanı toplamda 330 bin metrekare alan üzerine kurulu.

EĞLENCE PARKI YILDA 3 MİLYON ZİYARETÇİ AĞIRLAYACAK

Proje bünyesinde bulunan ve 400 milyon Dolar'lık yatırımla hayata geçirilen eğlence parkının ise yılda 3 milyon ziyaretçiyi ağırlayacağı belirtiliyor.

Standart bir lunapark mantığının çok ötesinde, Türkiye'nin en gözde temalı eğlence parkı olacak Tema World, yaklaşık 400 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek. Kurgulanmış hikâyeleri, birbirinden farklı ve renkli temaları, hayal ile gerçeği buluşturan kahramanları ve heyecanlı aktiviteleri ile bir ilke imza atacak.

Tema İstanbul İletişim Bilgileri;

Web: http://temaistanbul.com/tr

Telefon: 0212 970 00 00

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Artaş Holding, 6 projesini 2024'de teslim ediyor
  • 14.03.2024 14:10

Artaş Holding, 6 projesini 2024'de teslim ediyor

Kurulduğu günden itibaren kalite odaklı projeler üreten ve faaliyet gösterdiği s ...

Avrupa Konutları Kartal Esentepe projesi işte böyle olacak!
  • 20.10.2022 15:32

Avrupa Konutları Kartal Esentepe projesi işte böyle olacak!

Konum, fiyat listesi, örnek daire, ödeme planı, satış ofisi gibi detayların mera ...

Avrupa Konutları Esentepe reklam filmi yayında!
  • 19.10.2022 11:06

Avrupa Konutları Esentepe reklam filmi yayında!

Artaş İnşaat tarafından hayata geçirilen Avrupa Konutları Esentepe projesinin re ...

Süleyman Çetinsaya, sosyal konut kampanyasını değerlendirdi!
  • 14.09.2022 10:23

Süleyman Çetinsaya, sosyal konut kampanyasını değerlendirdi!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ...

Artaş İnşaat, yeni reklam filmiyle iki projesini tanıttı!
  • 01.07.2022 10:30

Artaş İnşaat, yeni reklam filmiyle iki projesini tanıttı!

1977’den beri tamamlanan ve yapımı devam eden projeleriyle 35 bin konuta imzasın ...

Tema İstanbul 2 dev maketiyle dikkat çekiyor!
  • 13.04.2022 17:55

Tema İstanbul 2 dev maketiyle dikkat çekiyor!

Artaş-Mesa-Kantur&Akdaş ortaklığıyla hayata geçirilen Tema İstanbul 2 projes ...