maritbet girişmaritbet
Teknik Yapı Evora’da akıllı değil ‘akılcı ev’ yapıyor

Teknik Yapı Evora’da akıllı değil ‘akılcı ev’ yapıyor

Kartal Uğur Mumcu bölgesi, Teknik Yapı'nın projeleri ile farklı bir kimliğe bürünüyor

Kaynak: Ercan İnan / Vatan

Kartal Aydos Ormanları, İstanbul'un Anadolu yakasının oksijen deposu olarak bilinir. Öylesine oksijen deposudur ki tüberküloz hastalarının tedavi gördüğü bir hastaneye bile ev sahipliği yaptı. Bu ormanların hemen yanıbaşında Fenerbahçe Kulübü'nün antrenman sahaları var. Teknik Yapı da hemen ormanın dibinde Uğur Mumcu'da UpCity Flats ve UpCity Residence projeleriyle bölgenin farkedilmesini sağlamış vaziyette. Uğur Mumcu adeta bir müteahhitlik firmasının elinin değmesi ile keşfedilmenin ve prim yapmanın keyfini yaşıyor.

İstanbul'da farkedilmeyen prim potansiyeli anlaşılmayan yer hemen hemen kalmadı. Kartal Uğur Mumcu bu anlamda istisna teşkil ediyor. Bir müteahhitlik firmasının keşfi olarak kabul edebileceğimiz Uğur Mumcu, Teknik Yapı'nın projeleriyle adeta hayat bulmuş vaziyette. Aslında Uğur Mumcu bölgesinin bugüne kadar farkedilmemiş olması da tuhaf. Hem TEM hem de E5'e bağlantısı olan, Sabiha Gökçen Havalimanı'na yakın, Kartal'dan deniz ve metro bağlantısına da çok kolay ulaşılabilen Uğur Mumcu bölgesi çam ormanlarının arasına kendini o kadar iyi saklamış ki herhalde bukamuflaj sayesinde kimse burayı farkedememiş...

Burada şu an için yaklaşık 50 bin nüfus var ve dikkat ettim çevrede tek bir gecekondu dahi yok.

Teknik Yapı, Uğur Mumcu bölgesindeki potansiyeli iki güzel proje ile harekete geçirmiş vaziyette. UpCity Residence ve UpCity Flats bölgeye ayrı bir hava katıyor.

UpCity Flats, yaklaşık 20 bin metrekare arazi üzerine inşa ediliyor. Ocak 2009'da başlayan proje Aralık 2011'de bitecek. Ekonomik bir yaşam merkezi olan UpCity, çağın gerektirdiği teknoloji ve kaliteyi lükse kaçmadan sunacak.

5 yüksek blok ve üç ayrı bölümden oluşan ticaret birimlerinden oluşan UpCity'de, 149 adet 1+1, 161 adet 2+1 ve 30 adet 3+1 olmak üzere toplam 340 daire bulunuyor. Projeyi tamamlayan UpCity Center'da ise mağazalar yer alacak.

Dışarıdan gelenler nerelerin gelişeceğini çok daha iyi görüyor

Gazete'den çıkıp Uğur Mumcu'ya giderken şoföre kilometre tutmasını rica ettim. Bağcılar'dan Uğur Mumcu tam 55 kilometre. Açık söyliyeyim Uğur Mumcu bölgesine de ilk kez gittim. Hatta projeye varıp otomobilden inerken de “Kim neden buralarda oturur” diye de kendi kendime sordum. Belki biraz patavatsızlık ama bu neden niçini Nazmi Durbakayım'a da sordum. Verdiği yanıt gerçekten ilginçti: Çok uzun süre İstanbul'un içinde oturanlar, başka İstanbul tanımayanlar evet gerçekten buraları çok uzak bulabilir. Dışarıdan gelenler ise şehrin nereye doğru gelişeceğini, geliştiğini daha iyigörüyorlar. Burada pek çok sanayi kuruluşu var.

Burası beyaz ve mavi yakalı üst düzey yöneticilere hitap edecek. Doğa ile başbaşa olmak isteyen yeni emekliler burada oturmak isteyecek. Uygun fiyatları ile genç çiftlere hitap edecek. Ayrıca bölgede yer alan sanayi kuruluşlarının ve holdinglerin misafir evi olarak da kullanılabilecek.”

68 bin liraya rezidans standardında oturun

Uğur Mumcu bölgesinde UpCity Flats'a komşu UpCity Residence projesi ise 281 daireden oluşuyor ve ekonomik fiyatları ile dikkat çekiyor. Nazmi Durbakayım ekonomik fiyatı nasıl ortaya çıkardıklarını da anlattı ona ayrı bir bölüm açtım.

Bu yüzden ‘fiyatlar ucuz herhalde kalitesiz bir yapı' diye düşünmeyin sakın. Uğur Mumcu bölgesinin ilk rezidans yaşamını sunan Upcity Residence projesi Teknik Yapı'ya ait arsa üzerinde yükseliyor ve şu an erişilebilir fiyatları ile ayrıca prim potansiyeli de sunuyor. Kadıköy ve Ataşehir'de lüks olarak tanımlanan hizmetlerin aynısı bu projede var. Projede yer alacak toplam 281 dairenin tipi; stüdyo, 1 + 1 ve 2 + 1 şeklinde olacak. Projede ayrıca büyüklükleri 52,50 ile 232,00 metrekare arasında değişen 6 farklı tipte ticari birim yer alacak. Toplam 11.378 m2 alana sahip Upcity Residence projesindeki toplam inşaat alanı ise 36.000 m2 civarında olacak. Toplam arsanın yüzde 80'i, yani 9.132 m2'lik bölümü yeşil alana ayrılırken rezidans olarak planlanan iki blok sadece 1.617 m2'lik alan üzerinde yükselecek. Söz konusu toplam arsa alanı üzerinde ayrıca 470 m2 ticaret alanı yer alacak. Aydos Ormanı'nın eteğinde yer alacak projenin yeşil alan olarak ayrılacak kısımlarda 159 m2'lik açık havuz ile basket, çocuk oyun alanı, yürüyüş yolları ile birlikte spor alanları olacak.

Fiyatlar erişilebilir

Şimdi gelelim fiyatlara. UpCity Flats'da 1+1'ler'in fiyatını vermeye gerek yok çünkü tamamı satılmış vaziyette. 2+1'ler 89 metrekareden başlıyor ve başlangıç fiyatı da 157 bin TL. 118 metrekarelik 3+1 daireler ise 273 bin TL başlangıç fiyatına sahip.

UpCity Residence'de 33 metrekareden başlayan stüdyo tipi dairelerin başlangıç fiyatı 68 bin TL. 38 metrekarelik stüdyolar da 77 bin TL'ye satılıyor. 51 ile 65 metrekare arasında büyüklüğe sahip 1+1'lerin fiyat aralığı ise 113 bin TL ile 165 bin TL arasında.

2+1 dairelerde ise 87 metrekarelik olanlarının fiyatı 203 bin 700 TL. 98 metrekarelik 2+1'lerin fiyatı da 226 bin 500 TL'yi buluyor.

Akılcı ev konsepti, fiyatları en az yüzde 25 düşürüyor

Nazmi Durbakayım fiyatların bu kadar makul olmasının nedenini akıllı değil akılcı ev yapmaları olarak gösterirken ne demek istediğini şöyle izah etti:

“İnsanlar artık konut alırken sadece fiyata, taksitlere, faiz oranlarına bakmıyor. Artık insanlar, sahip olma maliyetinin ötesinde kullanım maliyetini de dikkatle araştırıyor. Bu kapsamda Teknik yapı olarak biz sağladığımız avantajlı sahip olma seçeneğinin yanı sıra, kullanım maliyetini de minimuma çekecek yapılanmayı ve koşulları sağlıyoruz. Akıllı ev aslında 32 programlı çamaşır makinası alıp 30 programı hiç kullanmamak gibi birşey. Ancak evin maliyetini ekstra yüzde 25-30 yükseltiyor. Bizim tüketicimiz isterse istediği fonksiyonları sonradan ilave edebilir. Kullanım maliyetlerini asgariye indirmek için iki yöntem uyguluyoruz. İlki su, ısı, ses tasarrufu sağlayan malzemeler kullanıyoruz (Betofiber, şebeke suyunun mutfak malzemelerine uyumunu sağlayan donanım vs). Diğer taraftan gerçekleştirdiğimiz sitelerde taahhüt ettiğimiz yaşantı için gerekli hizmetlerin kaliteli ve ekonomik olması için kendi firmamız hizmet ediyor. Böylece mesela aidatları emsallerine göre yüzde 25-30 aşağıya çekebiliyoruz.”



Fanatik Fenerbahçeliler Evora'dan niye ev alıyor?

Teknik Yapı'nın yine Uğur Mumcu bölgesinde Fenerbahçe'nin Samandıra tesislerinin yanıbaşında bir başka projesi daha yükseliyor. Evora projesinde 77 bin TL'ye stüdyo, 120 bin TL'ye 1+1, 193 bin TL'ye 2+1 ev satın almak mümkün. Projenin özel müşterileri ise kuşkusuz Fenerbahçeli fanatikler. Ankaralı bir müşteri Teknik Yapı'yı aramış ve daireyi görmeden sadece ‘Antrenman sahasını en iyi gören daire olsun' diyerek bir ev satın almış.

 

Evora Samandıra iletişim bilgileri

Web: http://www.teknikyapi.com/

E-posta: [email protected]

Tel: 0216 444 10 08

  • Etiketler:

Yorum Yaz