maritbet girişmaritbet
Sultan Makamı’nda metrekaresi 3200 dolar!

Sultan Makamı’nda metrekaresi 3200 dolar!

Özellikle kuru bakliyat sektöründe önemli bir pazar payına sahip olan Arista Holding, Bomonti'de yaptığı ilk inşaat projesinin ardından Sultan Makamı ile Boğaz'da yerini aldı

Özellikle kuru bakliyat sektöründe önemli bir pazar payına sahip olan Arista Holding, Bomonti'de yaptığı ilk inşaat projesinin ardından Sultan Makamı ile Boğaz'da yerini aldı. Arista Yönetim Kurulu Üyesi Timuçin Yalı, Osmanlı izlerini taşıyan projenin, imarlı ve ruhsatlı olmasıyla büyük avantaj sağladığını söyledi.

Delta, Çağdaş ve Emiroğlu İnşaat konsorsiyomu tarafından yapılan ve Arista tarafından sunulan Sultan Makamı Konakları'nın Çengelköy'de başlayan inşaatının önümüzdeki eylül ayında tamamlanması planlanıyor. Son dönemde dizilerden, takılara, tekstilden eğlence sektörüne birçok alanda trend olan Osmanlı stili konut projelerinde de yerini alıyor.

Kentsel dönüşüm Boğaz'ın çehresini değiştirir

Arista Yönetim Kurulu Üyesi Timuçin Yalı, herkesin Boğaz'da oturmayı hayal ettiğini belirterek, kentsel dönüşümle birlikte Boğaz'ın da çehresinin değişeceğini söyledi. Yalı, "Boğaz'da az bulunur bir proje hazırladık. Boğaz'daki konutların yaklaşık bin 500'ü için yıkım kararı var. Kentsel dönüşüm Boğaz'ın çehresini yenileyecek diye düşünüyorum. Şehirden kaçanların yeniden şehre dönmek istiyor" diye konuştu.

İmarlı ve ruhsatlı

Yalı, Sultan Makamı projesiyle ilgili şu bilgileri verdi: "Projemiz boğazda ruhsatlı, imarlı ve Anıtlar Kurulu onaylı hem daire hem çatı ve bahçe dubleks hem de müstakil konak olarak yaşama imkanı veren en yeni ve en büyük sitelerden biridir. Bu özellikleriyle projemiz boğaz hattında beklenen projedir. Gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında herkesin hayali Boğaz'da yaşamak. Biz Sultan Makamı ile Boğaz'da yaşamanın en kaliteli ve uygun koşullu yolunu sunuyoruz. Projemizde insanlar evlerini maketten görerek değil manzaralı konutlarımızı bizzat görerek alacaklar. Burada konutları ister yatırım isterlerse oturum için iki şekilde de değerlendirebilirler."

Maliyetine lüks sunacağız

Yalı, proje için iddialı konuşarak, "Buradan ev alanlar ve kuracakları komşuluklarla Türkiye ekonomisine katkıda bulunacaklar" yorumunu yaptı. Sultan Makamı için dört adet VIP minibüs ve iki adet tekne satın alarak projeye tahsis ettiklerini anlatan Yalı, şöyle konuştu: "Yakıt maliyetine ulaşım bedeli belirleyeceğiz. Böylece ev sahipleri maliyetine lüks kavramıyla istedikleri noktalara hızlı ve konforlu bir şekilde ulaşabilecekler. Arista Bomonti projesinde başlattığımız maliyetine lüks kavramında en önemli unsur, projenin yaşam alanlarını oluşturacak her türlü harcamayı maliyetine yapacağımız ve kâr gütmeyeceğimizi taahhüt etmiş olmamızdır. Bu yaklaşımı başlattık ve oturmasını bekliyoruz. Projelerimizde marka değeri yaratarak kazanç sağlamayı hedefliyoruz. Projenin yapımı ve teslimi haricinde tüm site yönetimi, satış ve kiralama hizmetleri de Arista tarafından sağlanacak."

Yeni projeler Ataköy ve Maslak'ta

Arista Bomonti ile başladıkları inşaat sektöründe Sultan Makamı ile devam ettiklerini anlatan Timuçin Yalı, önümüzdeki dönem için projelerini ise şöyle anlattı: "Bomonti'deki projemizin ardından, Ataköy 10. kısımda içinde AVM'nin de olduğu bir konut projemiz var. Yine Arista olarak Maslak'ın ilk sırasında yer alan değerli bir arazimiz için de bir proje hazırlıyoruz."

79 bağımsız bölüm

Sultan Makamı Konakları 35 blok ve 4 farklı tip yapıyı barındırıyor. 9 havuzlu 79 bağımsız bölümden oluşuyor.Metrekare 3 bin 200 dolardan başlayan projede bahçe büyüklükleri ile konumlarına göre ortalama metrekare satış fiyatları fiyatlan 5 bin 800 dolar olan farklı fiyat alternatifleri sunuluyor. Proje toplam 67 bin 428 metrekarelik alana kurulurken 4 farklı tip yalıyı barındırıyor. 9 havuzlu müstakil köşk, 26 bahçe dubleksi, 26 çatı dubleksi ve 18 normal daire bulunuyor.

Sultan Makamı projesinde ayrıca açık ve kapalı olmak üzere 2 adet havuz yer alırken, sauna, masaj odası, fitness merkezi de sosyal yaşam alanları arasında yer alıyor.

Çilem Kaya/Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ayşegül Peker, Sultan Makamı'ndaki evinin kapılarını açtı
  • 02.02.2015 14:39

Ayşegül Peker, Sultan Makamı'ndaki evinin kapılarını açtı

Peker Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayşegül Peker'in, Çengelköy'deki Sul ...

Sultan Makamı'nda sizinde eviniz olsun
  • 25.09.2014 14:51

Sultan Makamı'nda sizinde eviniz olsun

Yaşamın başladığı Sultan Makamı projesinde 9 adet havuzlu müstakil villa, 26 bah ...

Beren Saat ve Kenan Doğulu, sultanlara layık villada yaşayacak
  • 16.08.2014 10:34

Beren Saat ve Kenan Doğulu, sultanlara layık villada yaşayacak

Los Angeles’ta evlenen Kenan Doğulu ve Beren Saat, Sultan Makamı projesindeki 7 ...

Sultan Makamı’nda hayat başladı
  • 30.04.2014 10:59

Sultan Makamı’nda hayat başladı

2012 Mayıs ayında satışa sunulan Sultan Makamı, sanayici ve iş adamlarının terci ...

Sultan Makamı Sitesi Çengelköy’de 1.6 milyon dolara
  • 18.01.2014 16:09

Sultan Makamı Sitesi Çengelköy’de 1.6 milyon dolara

Çengelköy Sultan Makamı Evleri'nde fiyat listesi 1 milyon 600 bin dolardan başlı ...

Sultan Makamı Konakları fiyatları
  • 05.11.2013 15:40

Sultan Makamı Konakları fiyatları

Çengelköy sultan Makamı Konakları'nda fiyatlar 1 milyon 600 bin dolardan başlıyo ...