maritbet girişmaritbet
Sultan Makamı Konakları görücüye çıktı!

Sultan Makamı Konakları görücüye çıktı!

Delta, Çağdaş ve Emiroğlu İnşaat konsorsiyomu tarafından yapılan ve ARISTA tarafından sunulan Sultan Makamı Konakları ayrıcalıklı bir yaşam vadediyor

Delta, Çağdaş ve Emiroğlu İnşaat konsorsiyomu tarafından yapılan ve ARISTA tarafından sunulan Sultan Makamı Konakları ayrıcalıklı bir yaşam vadediyor. Boğazın en güzel yerlerinden biri olan Çengelköy'de Boğaz'a en hakim tepede projelendirilen Sultan Makamı Konakları 35 blok ve 79 bağımsız bölümden oluşuyor. Muhteşem bir boğaz manzarasına sahip olan projenin en önemli farkı boğazda imarlı, ruhsatlı ve Anıtlar Kurulu onayı alınmış bir konut projesi olması.

Geçmişin izlerini taşıyan farklı mimarisi, Boğaziçi'ne hakim eşsiz konumu, insan hayatına verdiği değer ve çevresel faktörleri içinde barındıran özellikler ile inşa edilen  Sultan Makamı Konakları'nda yaşam Eylül ayında başlıyor. Çengelköy'de projelendirilen Sultan Makamı, 150 milyon USD yatırımla hayata geçirildi. Bahçe ve çatı dubleksleri olarak dizayn edilen Sultan Makamı, 35 blok ve 79 bağımsız bölümden oluşuyor. İstanbul Boğazı'nda bulunduğu mevkide imarlı, ruhsatlı ve Anıtlar Kurulu onayı alınmış bir proje olan Çengelköy Sultan Makamı'nda 8 adet A tipi, 9 adet B tipi ve 18 adet C tipi blok bulunuyor. A tipi bloklarda bir bahçe ve bir çatı dubleksi bulunurken, B tipi bloklarda müstakil havuzlu villalar yer alıyor. C blokların her biri ise bir bahçe dubleksi, bir normal daire ve bir adet çatı dubleksi şeklinde projelendirildi. Metrekare satış fiyatları 3.200 USD'den başlayan projede, bahçe büyüklükleri ile konumlarına gore ortalama metrekare satış fiyatları 5.800 USD olan farklı fiyat alternatifleri de bulunmakta. Sultan Makamı projesinde ayrıca açık ve kapalı olmak üzere 2 adet havuz yer alırken, sauna, masaj odası, fitness merkezi de sosyal yaşamı renklendiriyor.

Sultan Makamı projesi toplam 67 bin 428 m2'lik alan üzerine kuruldu.  4 farklı tip yapıyı barındıran proje, 9 havuzlu müstakil köşk,  26 bahçe dubleksi, 26 çatı dubleksi ve 18 normal daireyi içeriyor.

Müstakil köşk haricindeki bahçe dubleks, çatı dubleks ve normal köşk daireleri farklı tipteki köşklerin bölünmesiyle oluşturulmakta.

Arista Yönetim Kurulu Üyesi Timuçin Yalı : “Projemiz boğazda ruhsatlı, imarlı ve Anıtlar Kurulu onaylı hem daire, hem çatı ve bahçe dubleks hem de müstakil konak olarak yaşama imkanı veren en yeni ve en büyük sitelerden biridir. Bu özellikleriyle projemiz boğaz hattında beklenen projedir. Gerek yurtiçinde  gerekse yurtdışında Boğaz'ın güzelliklerine hakim herkesin hayali Boğaz'da yaşamak. Biz Sultan Makamı ile Boğaz'da yaşamanın en kaliteli ve uygun koşullu yolunu sunuyoruz. Projemizde insanlar evlerini maketten görerek değil manzaralı konutlarımızı bizzat görerek alacaklar ve ister yatırım isterse oturum için değerlendireceklerdir.

 Arista Bomonti projesinde başlattığımız maliyetine lüks kavramında en önemli unsur, projenin yaşam alanlarını oluşturacak her türlü harcamayı maliyetine yapacağımızı ve kar gütmeyeceğimizi taahhüt etmiş olmamızdır. Bu yaklaşımı dünyada ilk biz başlattık ve sektörde oturmasını bekliyoruz. Biz projelerimizde marka değeri yaratarak kazanç sağlamayı hedefliyoruz.” 

Gerek mimari alanda gerekse hizmet anlayışında benzerleri olmayan projelere imza atan Arista, Sultan Makamı'nda da birçok ayrıcalığı sunmakta. Projenin yapımı ve teslimi haricinde tüm site yönetimi, satış ve kiralama hizmetleri de Arista tarafından sağlanacak.

İstanbul'da Avrupa ve Anadolu yakasındaki merkezi noktalara kolayca ulaşım sağlayabilecek bir konumda bulunan Sultan Makamı, aynı zamanda Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne  de çok yakın bir mesafede yer alıyor.  Kadıköy, Altunizade, Üsküdar, Şaşkınbakkal ,Bağdat Caddesi gibi önemli lokasyonlara  ulaşım kolaylığı projeye ayrı bir değer katarken, deniz yolu ulaşımı açısından da bir lokasyonda bulunuyor.

SULTAN MAKAMI'NDA

SULTANLARA LAYIK LÜKS HİZMETLER

Sultan Makamı “ Sultanlara Layık” hizmetleriyle de kendinden söz ettiriyor. Misafirlerini özel Osmanlı kostümleriyle karşılayan görevlilerin yanında güvenlik de yeniçeri kıyafeti giymiş görevliler tarafından sağlanıyor.  4 adet VIP  münibüs ise Sultan Makamı sakinlerini İstanbul'un iki havalanına, Bağdat Caddesi'ne ve iskelede bekleyen Sultan Teknesi'ne transfer ediyor.  2 adet Sultan Teknesi Çengelköy Limanı'ndan İstinye Koyu'na hareket etmek için daima hazır olarak bekliyor.

Sosyal alanları, üst düzey kaliteli, güvenli ve lüks hizmetlerinin yanında Sultan Makamı'nda 1 ambulans sürekli hazır halde bekliyor. 2 doktor, 2 hemşire ve 2 hasta bakıcının günün 24 saati nöbet tuttuğu Sultan Makamı'nda ayrıca organizasyon işleri ve bilgilendirme hizmetleri için kişisel kılavuz hizmetleri veren birim de bulunuyor.

Beylerbeyi ve Kuleli semtleri arasında Boğaziçi'nin en büyük ve en güzel koylarından birinde boylu boyunca uzanan Çengelköy'de hayata geçirilen Sultan Makamı projesi, İstanbul'un eşsiz panoramasıyla da fark yaratıyor. Küçük balıkçı teknelerinin günün ilk ışıklarıyla boğaza açıldığı, vapur düdüklerinin serenat yaptığı huzurlu kıyılarda bir İstanbul rüyasını yaşatan  Çengelköy Sultan Makamı, Boğaziçi Köprüsü ve ihtişamlı İstanbul siluetini de gözler önüne seriyor. 

PROJE TEKNİK BİLGİLERİ ;

Isıtma kombi ,Soğutma Split klimalar ile sağlanıyor

Kullanma Suyu Deposu: 605 m3

Yangın Suyu Deposu: 510m3

Her Blok'ta yangın alarm sistemi

Ayrıca her blok'ta hidrolik tip asansör

Eksiksiz zemin etütleri, üstün mühendislik standartları ve depremden korunma teknikleri ile güvence altına alınmıştır

Sultan Köşklerinin cepheleri TS 825 şartnamesine göre mantolama yapılmıştır.

Dış  cephe Precast ve Hekimboard yapı malzemeleri ile sonlandırılmıştır.

Konakların her biri Trakya formasyonlu zemine oturmaktadır.

Statik projeler 2007 deprem yönetmeliğine, TS 500 ve TS 498 no'lu şartnamelere uygundur.

Temeller radyajeneral olup, sistem kolon perde üzerine oturmaktadır.

Çatılarda Brass marka çatı sistemi uygulanmıştır.

Bir adet 800kw jeneratör bulunmaktadır.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sultan Makamı Konakları Belçin Bilgin Erdoğan’a da yuva olacak!
  • 21.06.2013 16:07

Sultan Makamı Konakları Belçin Bilgin Erdoğan’a da yuva olacak!

Sultan Makamı Konakları, yeni bir ünlüye daha yuva olmaya hazırlanıyor. Yılmaz E ...

Çengelköy Sultan Makamı'nda teslimler Nisan'da!
  • 05.03.2013 09:02

Çengelköy Sultan Makamı'nda teslimler Nisan'da!

Nisan 2013'te yaşamın başlayacağı Sultan Makamı'nda fitness center, spa, sauna, ...

Sultan Makamı Çengelköy Evleri'nde 1 milyon 660 bin dolara!
  • 15.02.2013 11:41

Sultan Makamı Çengelköy Evleri'nde 1 milyon 660 bin dolara!

2013 Mayıs'ta konut teslimlerinin yapılacağı Sultan Makamı'nda 9 adet müstakil k ...

Sultan Makamı Çengelköy’de 5 milyon 300 bin dolara villa!
  • 19.01.2013 11:09

Sultan Makamı Çengelköy’de 5 milyon 300 bin dolara villa!

Yatırım değeri 150 milyon dolar olan Sultan Makamı Çengelköy projesinde teslimle ...

Çengelköy Sultan Makamı spor dünyasının da tercihi oldu!
  • 19.12.2012 09:33

Çengelköy Sultan Makamı spor dünyasının da tercihi oldu!

Spor dünyası Çengelköy’de sırtlarında yükselen, muhteşem Boğaz manzarasına sahip ...

Sultan Makamı, gayrimenkul sektörünün ilk haute couture projesi!
  • 27.11.2012 15:42

Sultan Makamı, gayrimenkul sektörünün ilk haute couture projesi!

İstanbul Boğazı’na nazır muhteşem manzarasıyla Türkiye’nin sayılı konut projeler ...