maritbet girişmaritbet
Şua İnşaat, 2 yıl içerisinde 6 bin konut inşa edecek!

Şua İnşaat, 2 yıl içerisinde 6 bin konut inşa edecek!

Atakent ve Pendik’te inşasına devam ettiği Elite markalı projeleriyle markalı konut sektöründe faaliyet gösteren Şua İnşaat, yılın ilk yarısını değerlendirip, önümüzdeki döneme ait projelerini açıkladı

Şua İnşaat, 2 yıl içerisinde 6 bin konut inşa edecek!

Atakent ve Pendik'te inşasına devam ettiği Elite markalı projeleriyle markalı konut sektöründe faaliyet gösteren Şua İnşaat, yılın ilk yarısını değerlendirip, önümüzdeki döneme ait projelerini açıkladı. Şua İnşaat Satış ve Pazarlama Müdürü Ahmet Sarıcalı; “Atakent'te inşasına devam ettiğimiz Elite City projemiz büyük beğeni topladı. Projenin yüzde 80'i sahiplerini buldu. Teslimlerine kasım ayında başlayacağımız Elite City projemizin son dairelerini de satış sunduk. Bunun yanı sıra Pendik‘te konumlandırdığımız Elite Side projemizle de önemli ölçüde bir satış grafiği yakaladık. Mimarisi ve proje özellikleriyle dikkat çrken Elite Side projemize gelen talepten memnunuz” diye konuştu. Yaklaşık 1 milyon metrekare arsa üzerinde karma bir projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını belirten Sarıcalı, “Önümüzdeki dönem hedeflerimiz arasında 3 projemiz yer alıyor. Mimarisi ve konumları itibariyle İstanbul'un en önemli projeleri arasında yer alacak ve sembol niteliği taşıyacak geniş ölçekli Kartal projemiz ile farklı lokasyonlarda yer alacak konut projelerimiz olacak. 2 yıl içinde 6 bin konutu hayata geçirme hedefimiz var. Bu doğrultuda hazırladığımız projelerle “Elite” markamızı daha da ileri taşımayı ve sektördeki payımızı genişletmeyi hedefliyoruz” dedi.

37 bin metrekare arsa üzerinde projelendirilen Elite City açık ve kapalı sosyal tesisleri, alışveriş birimleri, çocuk merkezi, peyzaj mimarisi ve 24 saat güvenliği ile dikkat çekiyor.

CEPHELERİ PORSELEN

Elite City, farklı bir mimari ile tasarlandı ve bütün cepheleri porselenle kaplandı. Aynı uygulama Elite Side projesinde de uygulanacak.

FİYATLAR YÜZDE 5-25 ARASINDA DÜŞÜRÜLDÜ

İnşaat sektörü indirimi eylül sonuna uzatıyor.

Avrupa Konutları, Florya Konutları, Ispartakule, Eston, Maximoon ve Ayığışı evleri, bayram projelerini uzattı. Yüzde 25'e varan indirimler eylüle kadar sürecek.

Her geçen gün yeni konut projelerinin başlatıldığı inşaat sektöründe şirketler, satışları hızlandırmak için kampanyaları artırdı. Firmalar yeni projelere kaynak sağlama amacıyla hızlandırmaya çalıştığı satışlar için kampanyalarını eylül sonuna kadar uzattı. Bazı şirketler peşin indirimi yaparken, peşinatı bölen, banka kredisinde dosya masrafı almayan şirketler de var.

* Artaş İnşaat, Avrupa Konutları Atakent 3 ve Avrupa Konakları Florya'da 263 bin 700 liradan başlayan fiyatlarla sattığı konutlarda 60 aya kadar yüzde 0.94, 120 aya kadar ise yüzde 0.96 faizle vadelendirme yapıyor. Teslim tarihinin 10 ay öne çekilerek ekim ayında teslimlerin başlayacağı Ispartakule'de de peşinat 2'ye bölünüyor. 153 bin liradan başlayan fiyatlarla satış yapılan projede, banka kredisinde dosya masrafı ve komisyon masrafı alınmıyor.

* Eston Yapı ise fiyatlarda yüzde 25 indirim yaptığını açıkladı. İstanbul'da 1.5 kilometre uzunluğunda sahil şeridi, marina ve su sporları merkeziyle deniz kıyısındaki ‘Eston Deniz' Kalyon evleri ve ‘Eston Şehir' 5. Kısım evlerinde 3 Eylül 2012 tarihine kadar peşin alımlarda yüzde 25 indirim yapılıyor.

* Maximoon, İstanbul'un Bahçeşehir bölgesinde hayata geçirilen bir proje. Yalçıntepe Group tarafından başlatılan yüzde 5 indirim kampanyasında konut ve residence'larda 89 bin, iş yerlerinde ise metrekaresi 3 bin liradan başlayan fiyatlar üzerinden yüzde 5 indirim ve kişiye özel ödeme planı yapılacak.

* Demir İnşaat ise Beylikdüzü'nde devam eden projeler için yüzde 11 indirim, peşinatı yüzde 11 erteleme ya da 11 ay içerisinde ödeme seçenekleriyle bir kampanya başlattı. Yüzde 70'i tamamlanan konutlar Mayıs 2013'te sahiplerine teslim edilecek. Şirket yöneticileri, daha önce alanların yüzde 30 ile yüzde 40 kâr elde ettiği projede ankastre beyaz eşyaları da müşterilerine hediye ettiklerini söyledi.

DENİZİN KIYISINDA

Yüzde 25 indirimin yapıldığı Eston Yapı'nın Eston Deniz adlı projesi, Marmara Denizi'nin kıyısında marinası, site içerisinde kişiye özel alanlarıyla dikkat çekiyor.

EN KÜÇÜĞÜ 215 METREKARE

Kampanyalı satışın başladığı Avrupa Konakları Florya'da konutlar 215 metrekare 4+1 bahçe katları, ara katlar ve 405 metrekare 5+2 çatı dublekslerinden oluşuyor.

KİŞİYE ÖZEL ÖDEME

Yalçıntepe Grubu'nun iddialı projelerinden Maximoon evlerinde yüzde 5 indirimin yanı sıra kişiye özel peşinat, vade ve taksit seçenekleri uygulanabiliyor.

Ormanada'ya uluslararası ödül

Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım'ın İstanbul Zekeriyaköy'de geliştirdiği konut projesi Ormanada, Avrupa'nın en önde gelen gayrimenkul projelerinin yarıştığı International Property Awards'da “Gayrimenkul Geliştirme” kategorisinde ödül kazandı. Ormanada projesi ayrıca, şehir planlama ve mimari tasarım alanında uluslararası bilgi ve deneyime sahip mimari çözüm ortakları Torti Gallas and Partners Inc. ile Kreatif Mimarlık'a da “Mimari Tasarım” kategorisinde iki ödül getirdi. Eczacıbaşı Gayrimenkul, Torti Gallas & Partners ve Kreatif Mimarlık, ödüllerini 24 Eylül tarihinde Londra'da düzenlenecek Gayrimenkul Zirvesi'nde alacak ve burada en büyük ödülü alan projeler daha sonra dünyanın en iyisi olabilmek için yarışacak.

Hukukçular Towers'ta komşularınız futbolcu'

İstanbul Kartal'da yapımı devam eden Hukukçular Towers, kira fiyatlarının düşük tutulmasının yanı sıra ‘yıldız futbolcular ve oyuncularla komşu olma fırsatı' diye lanse ediliyor. 1. kat kira bedellerinin metrekare başına 14-20 dolar arasında değiştiği sitede üç aylık peşin ve bir kira bedeli depozito ile kiralanabiliyor. Sitede Uğur Boral, Bekir İrtegün, Özer Hurmacı, Cenk Gönen, Roberto Jan Hilbert, Tanju Kayhan, Giray Kaçar gibi futbolcuların yanı sıra oyuncu Ali Sürmeli de ev ve iş yeri aldı.

Egeyapı Batışehir'e 35 milyon lira yatırıyor

Konut projeleri, son dönemde sosyal alanlarıyla ön plana çıkmaya çabalıyor. Ege Yapı tarafından İstanbul Bağcılar'da inşa edilen Batışehir'de sosyal alanlar için 35.5 milyon lira yatırım yapılacak. Avrupa'nın en büyük karma projesi olarak lanse edilen Batışehir'de bir açık ve bir kapalı basketbol, bir voleybol ve üç tenis sahası ile 4 açık ve 4 kapalı yüzme havuzunun yanı sıra 4 fitness merkezi yer alıyor. Sosyal tesislerle öne çıkan Batışehir'de yeşil alanlara da büyük önem verdiklerini ifade eden Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, “Çünkü yatırımcılar, ailesinin konforunu, çocuklarının eğitimini, iş hayatını bir yere toplayarak arzuladığı hayatı yaşıyor. Çocuklu aileler projelerde daha çok çocuklarının rahatlıkla sosyalleşebilmelerine imkân sağlayacak tesisleri ararken çocuksuz aileler daha çok stüdyo daireler tercih ederek spor yapabilecekleri alanları arıyorlar. Biz de tamamlandığı zaman bütün ihtiyaçlara cevap vermek istiyoruz” dedi.

Costa ultra lüks butik oteliyle geliyor

Türk sermayeli grup şirketi Costa, Rusya'da kazandığı sermaye ile Türkiye'de yatırım kararı aldı. Costa Group Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Çalgüner, “İlk etapta İstanbul'da bir rezidans, Antalya'da ve Bodrum'da ise butik oteller ve villa projesi yapmak için arazi arıyoruz” dedi. Türkiye'deki yatırım alanlarını keşfetme amacını taşıdıklarını söyleyen Çalgüner, inşaat sektörünün ardından enerji üretimi ile ilgileneceklerini, “Güneş, rüzgar ve hidroelektrik enerjisinde olabiliriz. İlk etapta 20 megavatlık kurulu güç hedefliyoruz” dedi. Çalgüner, Türkiye'yi ‘ultra lüks butik otel' konseptiyle tanıştırmayı hedeflediklerini belirterek, “Bu, daha önce İtalya'da Forte Dei Marmi'de inşaatına başladığımız ve 2013'ün mayıs ayında açılacak ultra lüks butik otel, bu konseptte olacak” dedi.

Adil Küçük/Türkiye Gazetesi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Proje Gezer, Elite Concept'in örnek dairesini gezdi
  • 19.04.2019 15:27

Proje Gezer, Elite Concept'in örnek dairesini gezdi

Sektöre alışılmışın dışında yeni bir renk, farklı bir bakış hedefiyle yola çıkan ...

'Avrupa'da ses getirecek bir projemiz olacak'
  • 05.11.2015 12:40

'Avrupa'da ses getirecek bir projemiz olacak'

Şua İnşaat Satış ve Pazarlama Koordinatörü Ahmet Sarıcalı, Emlak Fuarı'nda öneml ...

Ahmet Sarıcalı inşaat sektörünü değerlendirdi!
  • 04.01.2013 16:42

Ahmet Sarıcalı inşaat sektörünü değerlendirdi!

Şua İnşaat Satış ve Pazarlama Koordinatörü Ahmet Sarıcalı, gayrimenkul sektöründ ...

Şua İnşaat’ın şantiyesi geziliyor!
  • 14.11.2012 17:02

Şua İnşaat’ın şantiyesi geziliyor!

Şua İnşaat imzasıyla hayata geçirilen Elite Side projesinde inşaat tüm hızıyla d ...

Avrupa Konutları Atakent 3’ün örnek dairesi geziliyor!
  • 22.08.2012 16:47

Avrupa Konutları Atakent 3’ün örnek dairesi geziliyor!

Artaş İnşaat’ın yoğun ilgi gören projesi Avrupa Konutları Atakent 3 içerisinde 2 ...

Süleyman Çetinsaya, Avrupa Konutları Atakent 3'ü anlattı!
  • 09.07.2012 17:32

Süleyman Çetinsaya, Avrupa Konutları Atakent 3'ü anlattı!

Süleyman Çetinsaya, Halkalı'da inşa ettikleri Avrupa Konutları Atakent 3 projesi ...