maritbet girişmaritbet
Spine Tower’ın Maslak’ta temeli atıldı

Spine Tower’ın Maslak’ta temeli atıldı

Enerji ve madencilikte 40 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Soma Grubu’nun gayrimenkul proje geliştirme şirketi Tilaga A.Ş, Maslak’ta yükselen prestij projesi Spine Tower’ın temelini attı

Enerji ve madencilikte 40 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Soma Grubu'nun gayrimenkul proje geliştirme şirketi Tilaga A.Ş, Maslak'ta yükselen prestij projesi Spine Tower'ın temelini attı. Mimari tasarımından, sosyal donatılarına ve yapı güvenliğine kadar birçok ilk uygulamayı İstanbul'la tanıştıracak olan ve hedeflenen satış oranına şimdiden ulaşan Spine Tower, 2013 yılında tamamlanacak. Spine Tower'ın ana yükleniciliği Soma İnşaat A.Ş tarafından üstlenildi.

İstanbul'un çekim merkezi Maslak'ta yükselecek olan ve şehrin merkezinde, doğayla iç içe, modern bir yaşam ortamı sağlayacak olan Spine Tower'ın temeli atıldı. Tilaga A.Ş.'nin prestij projesi olan Spine Tower, 9'u yer altında, 47'si yer üstünde olmak üzere toplam 56 kattan oluşacak. Gayrimenkul sektörüne yepyeni bir boyut katacak olan Spine Tower, şimdiden yoğun ilgi görerek hedeflenen satış miktarına ulaştı. Ana yükleniciliği Soma İnşaat A.Ş. tarafından üstlenilen Spine Tower'ın 2013 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Yenilikçi dizaynı ve teknolojisiyle Türkiye'nin benzersiz yapılarından biri olacak Spine Tower'ın ayrıcalıkları arasında, İstanbul'un merkezine, çevreyoluna, popüler alışveriş merkezlerine,  metroya ve Maslak'ın iş dünyasına hâkim konumu, 360 derecelik panoramik bakış açısıyla Marmara'dan Karadeniz'e, Levent'ten Pera'ya uzanan eşsiz görüş açısı yer alıyor.

Denizden yüksekliği 300 metre, yerden yüksekliği 191 metreye ulaşan Spine Tower, 9 bin metrekarelik taban üzerinde, 140 bin metrekarelik kapalı, 12 dönümlük yeşil alana sahip. Farklı özellik ve boyutlarda 80 dairenin yer aldığı Spine Tower'da rezidans büyüklükleri 133 – 1200 metrekare aralığında değişen 2 1, 3 1, 4 1, 5 1, 7 1 ve 8 1 seçenekleri bulunuyor.

Spine Tower, şehir merkezinde yemyeşil bir vaha içinde yürüyüş yolları, bisiklet parkuru, tenis kortları ile 30. katta yer alan fitness merkezi, havuz, SPA, sağlık merkezi gibi ayrıcalıklar sunacak. Ayrıca, food court alanları, private banking/vault hizmeti, özel otopark, gurme market, toplantı salonları, temizlik servisi gibi hizmetler de yer alacak.

Tasarımı 2Design tarafından gerçekleştirilen Spine Tower projesi, akademisyenler, saygın üreticiler ve tasarımcıların 3 yıllık çalışmasıyla şekillendi. Türkiye'de ilk kez kullanılan 80 sınıf beton, depreme karşı yüksek güvence sağlıyor. Rüzgar test değerleri mucidi Prof. Ruscheweyh, Spine Tower'a özel kusursuz bir rüzgar optimizasyonu sağladı.

Avrupa'nın en önemli düşey ve yatay sirkülasyon uzmanı Jappsen, saniyede 6 metre hız ve en az bekleme süresine sahip asansör sistemini kurdu. Saygın bina cephesi tasarımcısı Purz ise, her katta açılabilir kanatlar dizayn ederek, bu yükseklikte bir binada ilk kez doğal hava sirkülasyonundan faydalanılmasını mümkün kıldı.

 

Spine Tower iletişim bilgileri

Web: http://www.spine-tower.com/

  • Etiketler:

Yorum Yaz