maritbet girişmaritbet
Soyak Soho ve Mavişehir Optimus projelerine LEED sertifikası!

Soyak Soho ve Mavişehir Optimus projelerine LEED sertifikası!

Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen ve gönüllü başvuru yapılarak sahip olunan LEED sertifikası, tasarım sürecinden başlayarak binanın tamamlanmasına kadar devam eden uzun bir süreci kapsıyor

 

Amerikan Yeşil Binalar Konseyi  (USGBC) tarafından geliştirilen ve gönüllü başvuru yapılarak sahip olunan LEED sertifikası, tasarım sürecinden başlayarak binanın tamamlanmasına kadar devam eden uzun bir süreci kapsıyor. Var olan binalar kategorisinde LEED (Leadership in Energy and Environmental Design-Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) EBOM sertifikasını Soyak Merkez Binası'na alarak Türkiye'de var olan binalara yeşil bina sertifikasını ilk alan kurum olan Soyak, şimdi de Soyak Mavişehir Optimus ve Soyak Soho projelerinde yeni binalar kategorisinde LEED (NC) sertifikası almaya aday. Mevcut ya da yeni yapılacak yapılarda, yeşil bina olmak için belli kriterlerin sağlanmasına yönelik en önemli sertifikasyon sistemlerinden biri olan LEED, yeşil dönüşüm için global ölçekte önemli bir araç görevi görüyor.

Yağmur suyu toplanıyor Bu bağlamda, Soyak Mavişehir Optimus ve Soyak Soho projelerinde inşaat esnasında ve sonrasında kaynakların sürdürülebilirliğine azami ölçüde dikkat ediliyor.

Bitkilendirme çalışmaları esnasında, yerel ve adapte olmuş bitkiler seçilerek, su tüketiminin ve kimyasal gübre kullanımının en aza indirgenmesi hedefleniyor. Tasarruflu su armatürleri ve yağmur, yoğuşma suyunun toplanarak sulamada kullanılması gibi geri kazanım sistemleri ile de su kaynaklarının verimli kullanılması sağlanıyor.

Işık kirliliğine dikkat Dış armatürler gökyüzünü aydınlatmayacak dolayısıyla ışık kirliliği yaratmayacak modellerden seçiliyor. İnşaat esnasında şantiye kirliliğinin çevreye yayılmamasına (su, hava vb. yollarla) yönelik önlemler almıyor.

Üretimi biten kısımların ve havalandırma sistemlerinin izole edilerek kirlenmesi engelleniyor. Şantiyelerdeki tüm atıklarsa, türlerine göre ayrıştırılarak konteynırlarla anlaşmalı kuruluşlara geri dönüşüm ve tekrar kullanım için gönderiliyor.

Enerji verimliliği analizi

 BU projeler; yüksek verimliliğe sahip ısıtma-soğutma ekipmanları ve gün ışığından ve manzaradan azami seviyede faydalanmayı mümkün kılan mimari tasarımları sayesinde hem enerji verimli, hem de düşük karbon ayak izine sahip olacaklar. Bu verimliliğin ölçülebilir ve sürdürülebilir kılınması için de, her türlü sistemin enerji sarfiyatları gözlemlenecek ve bu sayede enerji verimliliği analizleri sürekli yapılabilecek. Dolayısıyla, inşaat sırasında kullanılan ürünlerin sürdürülebilir şekilde tüketilmesi için yüksek oranda geri dönüştürülmüş içeriğe sahip malzemeler tercih ediliyor.

Hürriyet Emlak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Soyak SOHO görücüye çıktı
  • 28.03.2012 13:09

Soyak SOHO görücüye çıktı

Soyak İnşaat imzasıyla Zincirlikuyu'da hayata geçirilen Soyak SOHO özel davetle ...

Zincirlikuyu Soyak Soho'dan proje görselleri
  • 01.01.2014 11:38

Zincirlikuyu Soyak Soho'dan proje görselleri

Soyak tarafından Zincirlikuyu'da inşa edilen Soho projesinden kareler ...

Zincirlikuyu Soyak Soho'da satılık şirket merkezi!
  • 16.01.2015 12:31

Zincirlikuyu Soyak Soho'da satılık şirket merkezi!

Soyak Soho Business Shell&Core teslim şekli ile şirket merkezi olabilecek 3 bin ...

Soho’da sadece siz istediğinizde kalabalığa gidiyorsunuz
  • 07.10.2014 10:25

Soho’da sadece siz istediğinizde kalabalığa gidiyorsunuz

Soyak tarafından hayata geçirilen Soyak Soho projesi Zincirlikuyu’da yükseliyor ...

En yeşil rezidansta flaş gelişme!
  • 02.09.2014 13:29

En yeşil rezidansta flaş gelişme!

En yeşil rezidans ve ofis karma projesi Soyak Soho, ‘LEED Gold’ sertifikalı oldu ...

Soyak Soho’da daireler sahiplerine teslim ediliyor
  • 03.04.2014 13:42

Soyak Soho’da daireler sahiplerine teslim ediliyor

Soyak’ın İstanbul’un en merkezi noktası Zincirlikuyu’da yer alan rezidans projes ...