maritbet girişmaritbet
Soma İnşaat, Spine Tower'dan sonra rotayı Kartal’a çevirdi!

Soma İnşaat, Spine Tower'dan sonra rotayı Kartal’a çevirdi!

Soma İnşaat, Maslak'ta Spine Tower'ı yapıyor. 47 kat olarak planlanan binada 37'inci kata kadar geldiklerini söyleyen CEO Mehmet Özdemir, Kartal'da da benzer bir proje için anlaşmak üzere olduklarını belirtiyor.

Türkiye'nin en büyük 'madenci' gruplarından Soma Holding'in inşaat şirketi Soma İnşaat, Maslak'ta Spine Tower'ı yapıyor. 47 kat olarak planlanan binada 37'inci kata kadar geldiklerini söyleyen CEO Mehmet Özdemir, inşaatın 'giydirme'yle beraber yürüdüğünü ve Türkiye'de ilk kez C80 beton kullanılarak yapıldığını anlatıyor. Mehmet Özdemir, Maslak ekseni ve Kartal ekseni olarak iki alanda taahhüt ve kat karşılığı 'iş merkezi' projelere odaklanacaklarını belirterek, Levent'te bir taahhüt işi Kartal'da da bir kat karşılığı proje için anlaşmak üzere olduklarını ifade ediyor. Mehmet Özdemir şöyle konuşuyor:
 
Madenci iyi inşaatçıdır

Soma Holding büyük kömür madencisidir. Madenciler de herkesin bildiği gibi aslında çok özel inşaatlar yaparlar ve iyi inşaatçılardır. Ancak grupta normal inşaat işi yapma fikri biraz da kendi arazilerini değerlendirme düşüncesinden çıkmış. Çünkü maden ihalelerinde çok büyük teminat mektupları gerekir ve bu nedenle de Soma Holding teminatlarda kullanmak için büyük arazi alımları yapmış. Ancak ilk iş Maslak'ta eski Migros arsasının kat karşılığı geliştirilmesi olarak başladı.
 
120 milyon dolarlık kule
 
Ben 2010'da gruba katıldım. Soma İnşaat A.Ş. kuruldu ve gayrimenkul geliştirme, ayrıca taahhüt işleri bu şirketle yürüyecek. 2011 içinde Maslak Spine Tower projesine başladık. Şu anda 37'inci kattayız. 47 kat olacak. Biz kaba yapıyla birlikte cepheyi de yaparak gidiyoruz. Toplamda 138 bin 500 metrekare kapalı alan çıkacak. 58 bin metrekaresi ofis oluyor. 30 kat ofis, 17 kat rezidans. Arazi 20 dönüm, 10 bin dönüme binamız oturuyor. 120 milyon dolarlık bir iş olacak.
 
Maslak ve çevresi önemli
 
Biz Maslak'ta bölgeye yakın çevrede yeni projeler için görüşüyoruz. Arazi satın alımı ya da kat karşılığı projelere bakıyoruz. Kat karşlığını seviyoruz. Çünkü arazi maliyetleri çok yüksek. Maslak, Ayazağa, Kağıthane, Cendere ekseni çok hızlı gelişiyor. Anadolu yakasında da Maltepe, Kartal, Pendik aksı çok hızlı gelişecek. Çünkü fabrikaların olduğu alanlar geniş arsalar çıkabildiği için çok uygun. Bir fabrika ortalama 10 dönüm kadar arsaya turmuş. Şimdi onun yerine inşaat yapılacaksa ortaya çok değerli ve prestijli yapılar çıkabiliyor.
 
İlk C80 betonu kullanıyoruz
 
Spine Tower'da Türkiye'de ilk kez C80 beton kullanıyoruz. Bu tür yüksek yapıların esnekliği ve dayanıklılığı son derece önemli. Çünkü Türkiye malum depremle ciddi sorunları olan bir ülke. Bu arada taahhüt işi olarak Levent'te bir proje için daha anlaşmak üzereyiz. 90 bin metrekarelik, 34 katlı bir bina yapacağız. Yakında sözleşmesini imzalarız. Anadolu Yakası'nda Kartal aksine bizim ikinci önemli destinasyon. Orada da projelere bakıyoruz. Spine Tower'ı bitirince Kartal'da lansmanını yapacağımız bir projemiz var. O bölgeyi de geleceğin Büyükdere Caddesi olarak görüyoruz.
 
Neden taahhüt firması oluyoruz
 
Soma İnşaat CEO'su Mehmet Özdemir, şirketi neden taahhüt inşaat firması olarak konumlandırdıklarını da şöyle açıklıyor: "Çünkü Türkiye'de proje geliştiriciler için çok iyi taahhüt inşaat firması bulmak büyük sorun. A sınıfı çok büyük marka müteahhitlik firmalarımız var. Onlara gitseler çok yüksek rakamlarla karşılaşıyorlar. Onların dışında da kalite ve garanti birden çöküyor. Çok küçük ve güvenilirliği sorun bir taahhüt inşaat firması kitlesi çıkıyor karşılarına. Biz bu konudaki boşluğu dolduracağız. A sınıfı ile taşeron görüntülü inşaat firmaları arasında sağlam bir taahhüt firması olarak yürüyeceğiz. Konut üretimini pek düşünmüyoruz. Daha çok Spine Tower gibi prestijli iş merkezi projeleriyle yürüyeceğiz."
 
Sadi Özdemir / Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul'da metroları yaz aylarında açmaya başlayacağız"
  • 18.04.2022 16:29

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul'da metroları yaz aylarında açmaya başlayacağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İstanbul'da yaz ayları itibarı ...

Kartal’da yıkılan binaların yerine yeni yapılan binaların yapımı tamamlandı
  • 25.12.2019 11:11

Kartal’da yıkılan binaların yerine yeni yapılan binaların yapımı tamamlandı

Kartal’da çöken Yeşilyurt apartmanı ile çökme riski taşımaları sebebiyle yıkılan ...

Kartal’da yıkılan binaların yerine inşa edilen binalarda sona gelindi
  • 24.08.2019 11:51

Kartal’da yıkılan binaların yerine inşa edilen binalarda sona gelindi

Kartal’da 6 Şubat tarihinde çöken bina ve çevresindeki yıkılan binaların yerine ...

Aydos orman yangını havadan görüntülendi
  • 11.07.2019 10:09

Aydos orman yangını havadan görüntülendi

Kartal Aydos’ta ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın nede ...

Gebze-Halkalı banliyö tren hattı hizmete girdi
  • 12.03.2019 16:21

Gebze-Halkalı banliyö tren hattı hizmete girdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze-Halkalı banliyö tren hatlarının açılış ...

'Kentsel dönüşüme milletçe sahip çıkmamız lazım'
  • 09.02.2019 15:24

'Kentsel dönüşüme milletçe sahip çıkmamız lazım'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kartal'da çöken binanın enkazından kurtarıla ...