maritbet girişmaritbet
Soma Grup Maslak'a Spine Kule'yi inşa ediyor

Soma Grup Maslak'a Spine Kule'yi inşa ediyor

Madenci Soma Grup'un gayrimenkul şirketi Tilaga, 47 katlı, 201 metre yüksekliğe sahip Spine Kule ile inşaat sektörüne adım attı

 

İstanbul'un iş ve ofis merkezi Maslak, yeni bir konut ve ofis kulesine ev sahipliği yapacak. Enerji ve madencilik sektöründe 30 yıldır faaliyet gösteren Soma Grup'un gayrimenkul şirketi Tilaga'nın ilk projesi olan 47 katlı Spine Kule, denizden 300 metre, karadan ise 201 metre yüksekliğiyle İstanbul'un en yüksek yapıları arasındaki yerini alacak. Maslak'ta Büyükdere Caddesi üzerinde Eski Migros arazi üzerine inşa edilecek proje 150 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek ve 2013 yılında tamamlanacak.

Mimar Murat Kader'in imzasını taşıyan Spine Kule'de en üstteki 17 katta 80 rezidans ve diğer 29 katta ise ofisler yer alacak. 30'uncı katta spor salonu, fitness merkezi ve havuzun yer alacağı projede rezidansların metrekare satış fiyatları 8 bin dolar ile 12 bin dolar arasında değişiyor. Ofis bloklarının ise satılmayacağı uzun dönemli olarak kiralanacağı belirtildi. İlk fazda 35 rezidansın satışa çıktığı projede 24 daire sahiplerini bulurken, ikinci fazdaki 35 daire ise kaba inşaatın tamamlanmasıyla satışa sunulacak.

YAŞAM VE İŞ BİR ARADA
Soma Grup Koordinatörü ve Tilaga İnşaat Grup Başkanı Can Gürkan, "İlk projemizi Maslak'ta gerçekleştirmeye karar verdik. İş ve ofis merkezi olan Maslak'ta konut açığını görerek projemizde ofislerin yanı sıra rezidanslara da yer verdik" dedi. Gürkan, 10-20 yıl sonrasında ihtiyaçlara karşılık verebilecek bir proje geliştirdiklerini anlattı.
 
Yüksek yapıların mimarı
SPİNE Kule 2Desing Mimarlık'ın Baş Mimarı Murat Kader imzasını taşıyor. Katar'ın ve Azerbaycan'ın en yüksek binalarına da imza attıklarını söyleyen Kader, kübik ve tek cepheli tasarlanmış yapılar bulunan Maslak'a yumuşak ve çok çepheli, bir soluk getirmeye çalıştıklarını kaydetti.
 

Spine Tower iletişim bilgileri

Web: http://www.spine-tower.com/

  • Etiketler:

Yorum Yaz