maritbet girişmaritbet
Sinpaş GYO ve Sinpaş Yapı güçlerini birleştirme kararı aldı

Sinpaş GYO ve Sinpaş Yapı güçlerini birleştirme kararı aldı

Türkiye’de nitelikli, markalı konutun lider markası Sinpaş, her geçen yıl konut alıcısının güvenini de kazanarak büyümeye devam ediyor.

Sinpaş Grubunun gayrimenkul alanındaki yatırımları İstanbul'la sınırlı kalmayarak Ankara, Bursa, Denizli, Gaziantep, Marmaris, Frankfurt (Almanya) ve Riyad'a kadar (Suudi Arabistan) uzanmıştır. 2007'de kurularak Borsa İstanbul'da halka arz edilen Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. hisseleri hâlâ borsada işlem görmektedir. Sinpaş Yapı ise, o tarihten bugüne portföyündeki gayrimenkul hisseleri ve Sinpaş GYO'nun ilgi alanına girmeyen alanlarda gayrimenkul geliştirerek büyümüştür.

Grup içinde Sinpaş markalı iki şirket; iki ayrı organizasyon şeması, iki ayrı marka stratejisi, iki ayrı genel gider yükü, ikiye ayrılmış yatırım bütçesi gibi verimlilik adına sorgulanabilecek unsurlar taşıyordu. Gelişen, değişen dünyada daha az genel giderle daha verimli reklam, pazarlama ve satış ortamının sağlanması için Sinpaş markalı iki şirket, daha büyük bir öz kaynakla borsada yer almayı hedefleyerek güçlerini birleştirme kararı almıştır.

Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sn. Ahmet Çelik, yaptığı açıklamada “Grubumuzun Sinpaş markalı iki şirketi olan Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile Sinpaş Yapı Endüstrisi A.Ş.'nin Sinpaş GYO bünyesinde birleştirilmesine, birleşme için SPK'ya başvurulmasına karar verilmiştir. Bu kararımızın ardından borsada hisselerimize yatırım yapan ortaklarımızın kârlı çıkmasını da hedefliyoruz. Bu birleşmenin sektörümüze, hissedarlarımıza, ülkemize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Gayrimenkul sektörünün gelişmesine ve prestij kazanmasına katkı sağlayan öncü firmalardan biri olmaktan gurur duyan Sinpaş, yeni yapılanmasıyla Türkiye'ye değer katacak projeler üretmeye devam edecektir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kepçe operatörü adresi karıştırdı, yanlış binayı yıktı
  • 07.04.2022 11:07

Kepçe operatörü adresi karıştırdı, yanlış binayı yıktı

Samsun’da bir kepçe operatörü yıkım için gideceği adresi karıştırınca yanlış bin ...

Sinpaş Koru Aura Basın Lansmanı
  • 24.01.2022 16:48

Sinpaş Koru Aura Basın Lansmanı

Sinpaş, Çekmeköy'de hayata geçireceği Koru Aura projesinin lansmanını gerçekleşt ...

Seba Gacemer, Sinpaş Koru Aura'yı anlatıyor!
  • 19.01.2022 17:02

Seba Gacemer, Sinpaş Koru Aura'yı anlatıyor!

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, Koru Aura projesini emlaktasondakika.com m ...

Sinpaş’tan her daim kazandıracak yeni proje: Koru Aura
  • 19.01.2022 13:53

Sinpaş’tan her daim kazandıracak yeni proje: Koru Aura

Gayrimenkul sektörünün lideri Sinpaş GYO, yeni projeleriyle 2022’ye hızlı bir gi ...