maritbet girişmaritbet
Seyrantepe'nin iddialı 3 projesi birbirine değer katıyor

Seyrantepe'nin iddialı 3 projesi birbirine değer katıyor

Seyrantepe bölgesinde hayata geçirilmekte olan Vadi İstanbul, Skyland İstanbul ve Nurol Life projeleri, yakın konumlarıyla birbirine değer katıyor

İstanbul Avrupa Yakası'nın hızla gelişen bölgelerinden olan Seyrantepe yeni yatırımlarla değerini artırmaya devam ediyor. Türk Telekom Arena Stadyumu'nun hayata geçirilmesiyle büyük bir prim yapan lokasyon Vadi İstanbul, Skyland İstanbul ve yeni görücüye çıkan Nurol Life ile yatırımcıların gözdesi haline geldi. Peki gayrimenkulün devlerini bu 1 milyon 168 bin 167 metrekare yüzölçümüne sahip bu bölgeye çeken detay ne? İşte bu bölgenin değerine değer katan konut projelerini sizler için derledik.

Yaklaşık 2 milyar dolarlık 3 proje

Seyrantepe bölgesinde hayata geçirilen Vadi İstanbul, Nurol Life ve Skyland İstanbul projesinin yatırım değeri 1 milyar 950 milyon dolar. Tamamlandığında 280 metre uzunluğa sahip olacak olan Skyland İstanbul projesi 700 milyon dolar, yaklaşık 35 bin kişinin yaşayacağı Vadi İstanbul 2 milyar lira, ve 252 metrelik kule uzunluğuyla şehrin en yüksek binaları arasına girecek olan Nurol Life ise 250 milyon dolarlık yatırımla hayat buluyor.

Ne kadar prim yaptılar

Mimari tasarımlarıyla dikkat çeken 3 projede yatırımcılar tarafından yoğun ilgi görüyor. Her geçen gün prim yapan projelerde fiyatlar konut seçeneklerine göre değişiyor. Satışlarına metrekaresi 3 bin 500 dolardan başlayan Skyland İstanbul'da ortalama metrekare satış fiyatı bugün 7 bin 400 lira. Vadi İstanbul projesinde ise konutların metrekare satış fiyatı ortalama 6 bin lira. Vadi İstanbul Teras bölümü satışa sunulduğu günden bu yana yüzde 25 prim yaptı. Satışların yeni başladığı Nurol Life projesinde ise metrekare birim fiyatları 2 bin 800 dolardan başlıyor.

Fiyatlar ne durumda

Eroğlu Gayrimenkul'ün projesi Skyland'da fiyatlar 410 bin liradan başlıyor. Proje içerisinde 1+0, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konutlar bulunuyor. Artaş İnşaat- Keleşoğlu ve Aydınlı ortaklığında yükselen Vadi İstanbul projesi Teras, Bulvar ve Bahçe olmak üzere 3 etaptan meydana geliyor. Projede konutların yer aldığı Teras bölümünde fiyatlar 507 bin liradan başlarken ofislerin yer aldığı Bulvar'da metrekare fiyatları 3 bin 400 dolardan başlıyor. Nurol Life Seyrantepe'de ise 1+0, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 ev tipleri yer almakta. Satışların yeni başladığı projede fiyatların başlangıç seviyesi 244 bin dolar.

2 milyon metrekarenin üzerinde inşaat alanı

Üç projeyle birlikte Seyrantepe'ye 4 binin üzerinde yeni konut, 300 bin metrekarenin üzerinde ofis alanı, iki yeni otel, iki yeni alışveriş merkezi, ticari birimler ve toplamda 2 milyon metrekarenin üzerinde inşaat alanı eklenmiş olacak.

Süleyman Çetinsaya ‘Vadi İstanbul 35 bin kişilik nüfusa sahip olacak'

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Vadistanbul ile ilgili özel açıklamalarda bulundu. Türk inşaat sektörünün geldiği noktayı temsil eden ve sembol bir proje olduğunu vurgulayan Süleyman Çetinsaya ‘2 milyar liralık yatırım değerine sahip olan projemizin ilk etabı yüzde 25 prim yaptı. Burası tamamlandığında her gün 35 bin kişilik nüfusa sahip olacak' dedi.

Musa Aykaç ‘Nurol Life'ı TEM'e sıfır noktada inşa ediyoruz'

Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç Nurol Life projesinin basın lansmanında detaylı bilgiler verdi. Nurol Life için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ve proje açıklamak için proje açıklamadıklarını söyleyen Aykaç ‘Biz sürdürülebilir bir GYO olmak için çalışıyoruz. Nurol Life'ı TEM'e sıfır bir noktada inşa ediyoruz. Komşumuz TT Arena, Skyland İstanbul ve Vadi İstanbul yer alıyor. Projemizde kule konutlar, teras evler, ofisler ve  30 asansör bulunuyor' dedi. Tavan yüksekliğinin 4 metre olduğunu vurgulayan Aykaç ofislerin de 4.25 tavan yüksekliğine sahip olduğunu belirtti.

Nurettin Eroğlu ‘Skyland İstanbul yatırım için büyük bir fırsat'

2 Nisan 2013 günü görücüye çıkan Skyland İstanbul projesiyle ilgili Nurettin Eroğlu konutların teknolojiye ayak uydurduğunu, projenin lokasyon ve özellikleri ile çok iyi bir yatırım fırsatı olduğunu belirtti. Eroğlu ‘Skyland İstanbul şehrin merkezi, yatırım fırsatı, en değerli yatırım gibi ifadelerin tam olarak karşılık bulduğu bir proje' açıklamalarında bulundu.

Editörün Yorumu

2000'li yıllardan itibaren gelişen gayrimenkul sektöründen nasibini alan şehir kuşkusuz İstanbul oldu. İş hayatının merkezi olan bölgeler ve aynı lokasyon içerisinde yer alan fabrikalar yerlerini konut projelerine bırakmaya başladı. Bunun en büyük örneklerinden birisi de Seyrantepe ve Kağıthane aksı oldu. Kağıthane bir çok ofis ve konut projesine ev sahipliği yaparken Seyrantepe'de karma projeler yükseliyor. TT Arena'nın yanı başında inşa edilmekte olan Seyrantepe'deki Şişli Etfal Hastanesi de Skyland İstanbul, Vadistanbul ve Nurol Life projelerine değer katacak. Şişli Etfal Seyrantepe'nin 2015 yılında açılması bekleniyor.

Uğurcan TOKAY/emlaktasondakika.com

 

 

 

 

 

Yorum Yaz