maritbet girişmaritbet
Selin Yapı Rings İstanbul'da metrekaresi 2 bin 600 TL'ye!

Selin Yapı Rings İstanbul'da metrekaresi 2 bin 600 TL'ye!

Selin Yapı, Sancaktepe'deki arazisine kurduğu Rings İstanbul projesiyle bölgede modern hayatın kapılarını açtı. Ahmet Gülşen, projenin markalı konutla örnek olacağını söyledi

 

Yarım asırlık sanayi ve ilaç tecrübesini Selin Yapı ile konut sektörüne taşıyan Selçuklu Holding, İstanbul Sancaktepe'de kendi arazisi üzerinde yaptığı Rings İstanbul projesiyle konut sektörüne kendine has değişik bir boyut getirdi. Rings İstanbul projesinin ilk etabı, Siesta, Vista ve Rings Office Suites olmak üzere üç ayrı bölümden oluşuyor. 238 bin m2'lik alana sahip projede toplamda 1500 konut, Rings Alışveriş Merkezi, kapsamlı sosyal tesisleri bünyesinde barındıran Rings Club ile Bilfen Anaokulu ve İlköğretim Okulu yer alıyor. Rings'in en büyük özelliği; 3 cephesi açık, 360 derece güneş görüyor. "Perdesiz yaşam" stiliyle hiçbir daire diğer dairenin kapı ve camlarını görmüyor. Ses ve ısı yalıtımı sayesinde dikey alanda villa konforu sağlanıyor.
 
METREKARESİ 2.600 TL
 
Rings İstanbul projesi, konut sektöründeki gelişmeler ve kentsel dönüşümle ilgili konuları Selçuklu Holding bünyesindeki Selin Yapı'nın Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Müdürü Ahmet Gülşen ile konuştuk. Başta mühendis ve avukatlar olmak üzere Rings İstanbul projesinin yüzde 60'ını sattıklarını belirten Gülşen, 2+1 daireleri tamamen bitirdiklerini 3+1'den başlayan konutlarda, satışların sürdüğünü projede metrekare birim fiyatının 2600 - 3200 TL arasında değiştiğini söyledi. Gülşen, "Dairelerimiz bu yıl yüzde 20'ye yalan prim yaptı. Sancaktepe, yeni bir Ataşehir olmaya aday bir bölge. 1+1 daireler hariç tüm dairelere iki kapalı otopark veriyoruz. Geniş alanda kurulmuş, geniş, büyük ve güzel bir proje" dedi.
 
İnşaatına 2011 yılında başlanan, ilk etabının 2013 yılında bitmesi planlanan Rings İstanbul projesinin lokasyon açısından da merkezi bir yerde olduğunu belirten Gülşen, "Projenin tamamı 2015 yılında bitecek. Projenin yüzde 75'i yeşil alandan oluşuyor. Gülşen, Rings İstanbul'da tüketiciye yüzde 1 peşin, 0.79'dan başlayan faiz oranlarıyla 120 aya kadar vadeli ya da yüzde 25 peşin, 50 ay, sıfır faiz oranıyla alternatifli ödeme fırsatları sunulduklarını dile getirdi.
 
DÖNÜŞÜMDE SELİN FARKI
 
Gayrimenkulde KDV düzenlemesinin olumsuzluğunun yanında kentsel dönüşüm amacıyla yapılan binalarda muafiyet getirileceğinin belirtildiğini hatırlatan Ahmet Gülşen, kentsel dönüşümden Katma Değer Vergisi KDV) alınmamasının dönüşümün önünü açacağını belirterek "Kentsel dönüşümden kimsenin mağdur olmaması lazım. Aslında hiçbir şey bilinmiyor. Maliyetler çok yüksek. Bu kentsel dönüşüm kolay kolay çözülebilecek bir olay değil, inşaat sektörü hâlâ mevzuatın sıkıntıları içinde çırpınıp duruyor" şeklinde konuştu.
 
İNŞAAT SEKTÖRÜ ULUSLARARASI STANDARTLARA KAVUŞTURULMALI
 
Gayrimenkul sektöründeki sorunları dile getiren Gülşen, "Bir firmanın batması veya konutları zamanında teslim edememesi herkesi etkiler. Şimdi müteahhitlik belgesi zorunlu hale getirildi ancak bu sektörün uluslararası standartlara ulaştırılması gerekiyor. Mesela İngiltere'de ruhsat aldıktan sonra inşaata başlamak için teminat olarak belli bir meblağın bankaya gösterilmesi gerekiyor. Burada inşaat yüzde 80 seviyesinde tamamlandığında ancak satışlara başlayabiliyorsunuz. Türkiye'de ise ruhsat almadan satışlara başlayan müteahhitler var. Devlet işi sıkı tutarken müteahhitler de uluslararası standartlarda çalışmalı" dedi.
 
BÖLGEYE YENİ GELECEK PROJELERE YOL AÇIYORUZ
 
Konut inşaatında A sınıfı tercih ettiklerini ve 'Selin yaparsa böyle yapar' anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Ahmet Gülşen, "Biz sosyal konut değil, sosyal olanakları geniş konutlar inşa ediyoruz. Sadece bölgeyi proje yaparak da kalkındırmıyoruz ayrıca diğer projelere örnek oluyoruz. Sosyal sorumluluk çerçevesinde belediyemize kültür merkezinin arsasını hediye ettik, inşaatım da biz yapıp tamamlayacağız" diye konuştu. 
 
Sedat Yılmaz/Sözcü

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rings İstanbul örnek daire görüntüleri
  • 24.03.2014 15:59

Rings İstanbul örnek daire görüntüleri

Konutların hemen teslim edildiği ve yaşamın başladığı Rings İstanbul'da çatı dub ...

Rings İstanbul Sancaktepe’nin reklam filmi!
  • 21.09.2012 15:54

Rings İstanbul Sancaktepe’nin reklam filmi!

Selin Yapı tarafından Sancaktepe’de hayata geçirilen Rings İstanbul’un reklam fi ...

Rings İstanbul'da 2+1 örnek daire foto galerisi için tıklayın!
  • 16.10.2012 14:37

Rings İstanbul'da 2+1 örnek daire foto galerisi için tıklayın!

Selin Yapı imzasıyla Sancaktepe'de hayata geçirilen Rings İstanbul projesinin 2+ ...

RINGS ISTANBUL
  • 10.12.2011 18:53

RINGS ISTANBUL

Bin 500 konut ve bir AVM'den oluşan Rings İstanbul projesi Selin Yapı tarafından ...

Rings İstanbul'da fırsat bayramda da devam ediyor
  • 10.07.2015 09:51

Rings İstanbul'da fırsat bayramda da devam ediyor

Rings İstanbul’un sınırlı sayıdaki hemen teslim evlerine sahip olmak için fırsat ...

Rings İstanbul babaları unutmadı!
  • 15.06.2015 13:49

Rings İstanbul babaları unutmadı!

Rings İstanbul, 20 – 22 Haziran tarihlerinde, Babalar Gününe özel 20.000 TL’ye ...