Sarphan Finanspark'ta metrekaresi 4500 lira!

Sarphan Finanspark'ta metrekaresi 4500 lira!

Ataşehir Finans Merkezi’ndeki ilk proje olan Sarphan Finanspark, 6 ayda yatırımcısına yüzde 40 kazandırdı

 

Ataşehir Finans Merkezi'ndeki ilk proje olan Sarphan Finanspark, 6 ayda yatırımcısına yüzde 40 kazandırdı. Metrekaresi 4 bin 500 liradan satışa çıkan projede ortalama fiyat 7 bin lirayı buldu. Hedef ise en az yüzde 100 getiri sağlamak
 
Finans merkezi seçilmesiyle yıldızı iyice parlayan Ataşehir'deki Sarphan Finanspark projesi ilk olmasının avantajını kullanarak alıcılarına en çok kazandıran proje olmayı hedefliyor. İlk satışa çıktığında konutların metrekare fiyatlarının 4 bin 500 lira seviyesinde olduğu proje 6 ay içinde alıcılarına yüzde 40 oranında kazandırırken, şu andaki metrekare satış fiyatları ise ortalama 7 bin lira civarında seyrediyor.
 
Sarp Group'un İnşaat Genel Koordinatörü Vekalet Kaba, projenin tamamlanma tarihi olan 2014 Nisan'da fiyatların en az yüzde 100 artmasını beklediklerini ifade ederek, “Bölge hızla gelişiyor. Master planları hazırlandı ve bittiğinde burası bambaşka bir yer olacak. Fiyatlar da o ölçüde artacak. Yüzde 100 diyoruz ama belki çok daha fazla artacak” dedi. Kaba, projenin bölgedeki ilk olmasının da avantajını kullanacağını belirterek, “Bizden başka bir inşaat başlamadı. Bu nedenle Sarphan'dan konut sahibi olanlar, çok daha uygun fiyatlardan aldığı için bölgenin en çok kazandıran projesine yatırım yapmış olacaklar“ diye konuştu.
 
1.7 milyon liraya daire
21 bin metrekarelik arsada yükselen Sarphan Finanspark'ın 180 bin metrekare toplam inşaat alanı bulunuyor. 517 bağımsız ünitenin bulunduğu projede 340 konut, 53 mağaza, 5 yıldızlı 1 otel ile 123 ofis yer alıyor. Projeden toplam hasılat beklentisi ise 500 milyon lira civarında. Proje tüm unsurlarıyla, tamamlandığında on binlerce kişinin yaşayacağı Finans merkezi'ne hitap etmek üzerine tasarlanıyor. 43 katlı tasarlanan projede 10 kat bodrum da bulunuyor. Denizden 263 metre yüksekliğe sahip olan Sarphan Finanspark'ta 11. Kattan sonra İstanbul ve deniz manzarası başlıyor.
 
Sarp Group'un TOKİ iştirakleri Emlak Konut GYO ve Emlak Pazarlama İnşaat (EPP) işbirliğiyle inşa ettiği Sarphan Finans Park Residence'da stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 tipindeki dairelerde en küçük ayrıntısına kadar eksiksiz olarak her şey verilecek. Projede konut alanları stüdyo dairelerde 40 m2, 1+1 dairelerde 62-65  m2, 2+1 dairelerde 98-140 m2, 3+1 dairelerde ise 118-173 m2 arasında değişiyor. Projede en pahalı dairenin fiyatı ise 1.7 milyon lira. 180 metrekarelik 3+1 tipindeki bu dairenin çok iyi bir manzarası bulunuyor.
Yavuz Karaman / Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ, 49 İlde 737 arsayı açık artırmayla satacak
  • 28.07.2026 10:03

TOKİ, 49 İlde 737 arsayı açık artırmayla satacak

TOKİ, Ağustos ayında 737 arsayı açık artırma yöntemiyle satacak. ...

TOKİ Başkanı Sungur Malatya’da
  • 22.07.2026 12:25

TOKİ Başkanı Sungur Malatya’da

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mustafa Levent Sungur, şehirlerin yalnızca de ...

TOKİ'den kamuoyuna duyuru!
  • 13.07.2026 16:39

TOKİ'den kamuoyuna duyuru!

TOKİ afet bölgelerinde çıkarılan iddialar için açıklama yaptı. ...

TOKİ Açık Satış Kampanyası bugün başlıyor
  • 15.06.2026 10:00

TOKİ Açık Satış Kampanyası bugün başlıyor

TOKİ Açık Satış bugün başlıyor. 64 şehirde 20 bin konut, uygun ödeme koşulları i ...

TOKİ’nin 64 ilde satacağı konutların örnek daire görselleri yayında!
  • 08.06.2026 10:56

TOKİ’nin 64 ilde satacağı konutların örnek daire görselleri yayında!

TOKİ 64 ilde 20 bin daireyi satışa çıkarıyor. Satışa çıkarılacak konutların örne ...

10 soru ve cevapta TOKİ açık satış kampanyası
  • 05.06.2026 17:02

10 soru ve cevapta TOKİ açık satış kampanyası

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ’nin 64 ili kapsa ...