maritbet girişmaritbet
Sarıyer'de villa projeleri yükseliyor!

Sarıyer'de villa projeleri yükseliyor!

Lüks villa projelerinin ağırlıkta olduğu Sarıyer, büyük şirketlerin yatırımlarıyla son birkaç yılda değer artışı yaşadı

İstanbul'un yeşil kalan nadir bölgelerinden Sarıyer, imar durumundan dolayı villa projelerinin geliştirildiği bir bölge. Büyük holdinglerin lüks yatırımlarıyla son birkaç yılda değer artışı yaşayan bölgede fiyatlar 3. Köprü güzergahı söylentileriyle daha da arttı. Emlakçılar bazı projelerdeki yüksek fiyatların gerçek değerleri yansıtmadığı konusunda uyarıyor.
 
Sarıyer, villa projeleriyle büyüyor, sosyal yatırımları bekliyor 
 
İstanbul'da yeşilin en fazla olduğu bölgelerden Sarıyer'de yapılan villa projelerinde metrekare fiyatları bin 500 ile 5 bin dolar arasında değişiyor. Büyük şirketlerin girmesiyle değerlerin arttığı bölgede yatırımcılar Emlak Konut GYO'nun müstakil konutlardan oluşacak dev projesini bekliyor. Altyapı yatırımlarına ihtiyaç duyan bölgede sosyal proje eksikliği de dikkat çekiyor.
 
İstanbul'da doğası nedeniyle tercih edilen sınırlı sayıdaki bölgelerden Sarıyer, son yıllarda lüks villa projeleriyle değeri en çok artan yerler arasında geliyor. Büyük inşaat şirketleri ve holdinglerin yaptığı lüks projelerle birlikte ise son iki yılda bölgedeki değerler daha da arttı. Villa projelerinde metrekaresi bin 500 ile 3 bin 500 dolar arasında değişen metrekare fiyatları büyük holdinglerin yaptığı lüks projelerle birlikte 5 bin doların üstüne çıktı. Bölgedeki imar durumunun 6.5 metreyle sınırlı olması nedeniyle sadece villa projelerine uygun olan Sarıyer, birçok lüks projeye ev sahipliği yapıyor. Ancak Century 21 Açı ofisi brokerı Murat Gülerşen, büyük firmaların bölgeye girmesinin değerleri artırdığının ancak bölgede iş yapmaya başlayan tanınmamış firmaların da aynı fiyatı sunmasıyla birlikte bölgede suni artışlar yaşandığına dikkat çekiyor. 
 
Üçüncü köprü değerleri artırdı 
 
Bölgede değerleri artıran bir başka unsur ise Üçüncü Köprü'nün Sarıyer'e yakın bir yerden geçeceğiyle ilgili söylemler oldu. Gülerşen, "Üçüncü Köprü ile ilgili belirsiz bir durum var. Satıcılar fiyat artırıyor ancak bunlar reel fiyatlar değil" diyor. Bölge, lüks projelerle gelişmesine rağmen altyapı projeleri aynı hızda gelişmiyor. Gülerşen, özelikle çocuklu ailelerin haftasonlarını değerlendirebilecekleri soysal alanlar olmadığını ayrıca bölgenin altyapı yatırımlarına da ihtiyaç duyduğunu söylüyor. Hacıosman'dan Sarıyer'e ulaşımı 2 kilometreye düşüren Hacıosman Tüneli ise yatırımcıların en büyük avantajları arasında geliyor. Merkezden ulaşımı kolaylaşan bölgede lüks projelerin sayısı artıyor. 
 
Emlak Konut'un projesi bekleniyor 
 
Bunun yanı sıra Emlak Konut GYO'nun bölgede 45 dönüm arazi üzerinde yapacağı Uydukent merakla bekleniyor. İhalesi yapılan Uydukent'te proje çalışmalarının devam ettiği projenin müstakil evlerden oluşacağı öğrenildi. Proje bölgedeki en büyük konut projelerinden biri olması açısından yatırımcılar tarafından takip ediliyor. 
 
Reidin.com'un internet üzerinden bölge yatırımları hakkında bilgi verdiği LocationCheck uygulamasına göre Sarıyer'deki konut fiyatları geçen yıla göre artış eğitiminde. Geçen yıl 230 bin TL ortalamasında bulunan bölgedeki ortalama 100 metrekarelik evlerin fiyatı 250-300 bin aralığına ulaştı. Villa projelerinde isi bu değerler milon dolarlarla ifade ediliyor. Bölgedeki ortalama kiralar ise eski yapı stoğunda 1.100 TL civarında bulunuyor. 287 bin kişinin yaşadığı bölgede yeni yapılan konutların tamamlanmasıyla bu sayının hızla artması bekleniyor. 
 
Parkone - Mitaş 
 
Uskumruköy'de 421 bin dolara villa 
 
Mitaş Gayrimenkul tarafından Sarıyer- Uskumruköy'de hayata geçirilen ParkONE projesi 14 tripleks daire, 15 çatı dubleksi, 9 bahçe dubleksi ve 3 bahçe katı olmak üzere 41 konuttan oluşuyor. Projede fiyatlar 421 bin dolar ile 983 bin dolar arasında değişiyor. Projedeki bahçe katları 315 metrekare, bahçe dubleksleri 204 - 217 metrekare, tripleks daireler 279-292 metrekare, çatı dubleksleri ise 226 - 240 metrekare büyüklüğüyle dikkat çekiyor. Projede bahçe katları ve tripleks konutlar, 124- 433 metrekare arasında bahçe alanlarına sahipken, çatı dublekslerinin ise metrekarelik terasları bulunuyor. 
 
Talya Konakları- Başarır İnşaat
 
Uskumruköy'de 340 bin dolara konak hayatı 
 
Başarır İnşaat'ın Sarıyer - Uskumruköy'de hayata geçirdiği Talya Konakları'nda ikiz villa, bahçe dubleksi, çatı dubleksi daire seçeneklerinin yer alıyor. Metrekare fiyatları ise bin 900 ile 2 bin 500 dolar arasında değiştiği projede dairelerin fiyatları ise 340 bin dolar ile 1 milyon 250 bin dolar arasında değişiyor. 8 bin 400 metrekarelik alanda yer alan projede ek olarak, toplamda 7 bin metrekarelik yeşil ve sosyal alanı da bulunuyor. 16 milyon TL yatırımla hayata geçirilen projenin Aralık 2012'de tamamlanması planlanıyor. Haziran 2011'de inşasına başlanan proje villa konseptinde inşa ediliyor. Proje kapsamında iki yüzme havuzu ve geniş peyzaj alanlarına yer veriliyor. İç tasarımda ise ithal beyaz eşya, klima, kompakt lamine ve kompozit kaplama ile birlikte evler teslim ediliyor.
 
Foresta Sarıyer - Turyapı 
 
Öğrencilerden talep var 
 
Turyapı'nın Sarıyer'de hayata geçirdiği Foresta Sarıyer projesi stüdyo, 1 + 1, 2 + 1 ve 3 + 1 seçeneklerinden oluşuyor. Belgrad Ormanı, Rumeli Kavağı, Kilyos, Gümüşdere ve Kısırkaya plajlarına komşu konumuyla dikkat çeken proje ile Çayırbaşı Tüneli ile Maslak'a 10 dakika mesafede bulunuyor. Projede kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sunulurken öğrenci ve öğretim görevlilerinden talep geliyor. 
 
İmaj GreenLife - İmaj inşaat 
 
Zekeriyaköy'de 1 milyon 250 bin dolara villa
 
İmaj İnşaat 46 villadan oluşacak İmaj Garden Zekeriyaköy ve İmaj Greenlife Zekeriyaköy projelerinin inşaatına Haziran 2012'de başlandı. 18 ayda tamamlanacak projeler toplamda 46 adet bağımsız bölümden oluşacak. Müstakil villa, ikiz villa, bahçe dubleksi ve kat bahçeli çatı dubleksi olarak alternatifler bulunduğu projelerde 400 bin -1 milyon 250 bin dolar aralığında 2 + 1'den 5+1'e kadar daire seçenekleri yer alacak. 600 metrekarelik sosyal alanı içinde açık yüzme havuzu, mini aquapark, sauna ve buhar odası, yürüyüş parkuru ve fitness merkezi, karaoke salonunun bulunduğu proje 20 kişilik özel cep sinema, mini golf, mini futbol sahasından oluşacak. 
 
Sabah Emlak 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Özhaseki, "Malatya'da 70 bin civarında konut yapacağız"
  • 27.02.2024 16:30

Bakan Özhaseki, "Malatya'da 70 bin civarında konut yapacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Malatya'da konuştu. ...

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:54

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:20

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 17:31

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi

Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedeler için yapılan konutlar törenle hak sahipleri ...

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 16:13

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Adıy ...

Bakan Özhaseki: "İnşallah sene sonuna kadar 200 bin konut teslimatını tamamlayacağız"
  • 15.02.2024 12:23

Bakan Özhaseki: "İnşallah sene sonuna kadar 200 bin konut teslimatını tamamlayacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...