maritbet girişmaritbet
Saray Grup Güneşli’de Greenist projesini hayata geçirdi!

Saray Grup Güneşli’de Greenist projesini hayata geçirdi!

1980 yılından beri alüminyum profil, panel ve PVC üretimi yapan Saray Grup, konut sektörüne basın Ekspres Yolu’ndan girdi

 

1980 yılından beri alüminyum profil, panel ve PVC üretimi yapan Saray Grup, konut sektörüne basın Ekspres Yolu'ndan girdi. Saray Grup kurucusu Ahmet Saraylı, daha önce Giyimkent'te bir iş merkezi inşa ettiklerini ancak ilk kez konut sektörüne girdiklerini anlatarak, bu kapsamda da Greenist projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Ahmet Saraylı, projenin arsasını 2010 yılında 17 milyon dolara satın aldığını vurgulayarak, “Bizim merkezimiz de yaklaşık 20 yıldır burada ve projenin arsasında Brillant fabrikası vardı. Uzun süredir almak istiyordum. Satın aldıktan sonra da konut projesi geliştirmeye karar verdik” dedi.

Proje hakkında bilgi veren Saray Grup Yönetim Kurulu Üyesi Talin Saraylı, toplam 175 daireden oluşan Greenist'in 1+1'den 5+1 dublekse kadar çok farklı tipte dairelerden oluşacağını söyledi. Talin Saraylı, 75 ile 250 metrekare arasında büyüklüklere sahip dairelerin satışına başladıklarını vurgulayarak, “Bölgeye uygun mimari konsept tasarladık. Semt parkının ortasında yer alan proje sunduğu yeşil alanlarla da dikkat çekiyor” dedi. 20 dönümlük arsada 1.5 emsalle inşa edilen projenin toplam 60 bin metrekarelik inşaat alanından oluştuğunu ifade eden Talin Saraylı, “İnşaat şu anda hızla devam ediyor. Kabanın yarısını tamamladık ve 2014 ortasında konutları teslim etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.    

‘Fiyatlar ikiye katlanacak'

Projenin satış ve pazarlamasını yürüten Neşe Bayatlı ise, 10 gün önce ön Saray Alüminyum'un bayilerine satışı başlattıklarını ve 31 tane konutu sattıklarını anlatarak, belirledikleri fiyatların ise projenin kalitesine göre normal olduğunu söyledi. Konutların metrekare başlangıç fiyatlarının 3 bin 200 liradan başladığını dile getiren Bayatlı, şu bilgileri verdi:

“Arsa Saray Grup'a ait. Konutlardaki birçok ürün de kendi markamızın. Konutları ankastrelerle birlikte mikrodalga fırın, çamaşır odası, çamaşır ve kurutma makinası, yatak odası dahil tüm dolaplarla birlikte teslim ediyoruz. Projede açık ve kapalı yüzme havuzu bulunuyor. Her daireye bir deponun yanı sıra oda sayısına göre kapalı otopark veriyoruz. 1+1 dairelere 1 otopark, 4+1 dairelere ise 4 otopark ayrılacak. Bu unsurlar nedeniyle projenin fiyatı uygun ve bu fiyatların 2 kat artacağını düşünüyorum. Greenist'te konut ödemeleri için Garanti Bankası ile anlaşıldı. Yapılan anlaşmada 60 ay vadeli 0,59 faiz oranıyla oldukça iyi bir ödeme planı sunuyoruz.”

Projenin içinde Hilton olacak

Projeyi geliştiren Atlas Proje Geliştirme Yönetim başkanı Tavit Köletavitoğlu da, projenin sunduğu yeşil alanların yanı sıra tasarrufla da adının hakkını vereceğini söyledi. Köletavitoğlu, Greenist'in en önemli özelliğinin otel olduğunun altını çizerek, “Projenin bir bölümünde Hilton GardenInn İstanbul Airport Otel için anlaşma yapıldı. 220 odalı otel için 20+15 yıllık anlaşma imzalandı. Otel konutlardan bağımsız bir şekilde projenin bir parçası olacak” dedi. Köletavitoğlu, otelin de konutlarla birlikte açılacağını ifade ederek, bölgede emsal artışlarının konuşulduğunu ve böyle bir artış olması durumunda arsanın bir bölümünde yeni bir blok için alan ayırdıklarını söyledi. Tavitoğlu, projenin ruhsatının 2012'de alınması nedeniyle 150 metrekareden küçük konutlarda yüzde 1 KDV uyguladıklarını dile getirdi.

Yeni adres Beylikdüzü

Ahmet Saraylı, Greenist projesinin ardından yeni yatırımlarda bulunacaklarını anlatarak, yeni adreslerinin ise Beylikdüzü olacağını söyledi. Bölgede 24 dönümlük arsa yatırımı yaptıklarını ifade eden Ahmet Saraylı, “Beylikdüzü'nde Hasırcılar İş Merkezi'nin yakınındaki arsanın E-5'e bakan tarafına ofis, iç tarafa ise konut yapacağız. Arsanın altında metro istasyonu olacak. Projeyle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Saraylı, İstanbul'un farklı yerlerinde arsa arayışlarının devam ettiğini de vurguladı.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Greenist Güneşli Evleri'nin şantiyesi ne durumda?
  • 24.07.2013 14:34

Greenist Güneşli Evleri'nin şantiyesi ne durumda?

Saray Grup tarafından hayata geçirilmekte olan Greenist Güneşli projesinde çalış ...

Greenist Güneşli'nin örnek daire videosu yayında!
  • 09.07.2013 14:37

Greenist Güneşli'nin örnek daire videosu yayında!

Saray Grup tarafından hayata geçirilen Greenist Güneşli projesinin örnek daire v ...

Corner Life örnek daire görselleri
  • 13.11.2013 15:52

Corner Life örnek daire görselleri

Güneşli'de inşa edilen Corner Life örnek dairesinden kareler ...

Greenist Saray Grup örnek daire görselleri yayında!
  • 04.07.2013 17:08

Greenist Saray Grup örnek daire görselleri yayında!

Saray Grup tarafından Güneşli'de yükselen Greenist projesinin örnek dairesini Em ...

Greenist projesinin foto galerisi! Güneşli Greenist'in görselleri!
  • 23.01.2013 11:39

Greenist projesinin foto galerisi! Güneşli Greenist'in görselleri!

Greenist, iç avlu ve kat bahçeleri, otopark, zengin sosyal aktivite olanakları v ...

Greenist Güneşli'de yeni yıl kampanyası!
  • 22.12.2016 09:21

Greenist Güneşli'de yeni yıl kampanyası!

Greenist Güneşli'den ev sahibi olmak isteyenler için yeni yıl kampanyası başladı ...