maritbet girişmaritbet
Sancaktepe Ege Boyu’na yoğun ilgi...

Sancaktepe Ege Boyu’na yoğun ilgi...

Eviya Gayrimenkul, sektördeki ilk projesi olan Ege Boyu’nda konutların yarısından fazlasını kısa sürede sattı

Eviya Gayrimenkul, sektördeki ilk projesi olan Ege Boyu'nda konutların yarısından fazlasını kısa sürede sattı. Ege kasabası gibi tasarlanan projeye Ege aşıkları büyük ilgi gösterirken, firma aynı konsepti Avrupa yakasına da taşıyacak

Sinpaş GYO'nun orta sınıfa yönelik konut üretmesi için kurduğu Eviya Gayrimenkul satışa çıkardığı projeyle yeni bir hikaye yazıyor. Eviya Gayrimenkul Genel Müdürü Seba Gacemer, İstanbul Sancaktepe'de inşa ettikleri projenin konseptini Ege kasabası üzerine kurduklarını belirterek, projenin tüketiciler tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi. 600'e yakın konuttan oluşan projede 342 dairenin satıldığını açıklayan Gacemer, “Satışlar çok iyi gidiyor. Satışa çıktığımızdan beri yaklaşık 3 ay geçti ve konutların yarısından fazlası satıldı. Gelenlerin birçoğu da dairelerini alıp gittiler. Mimarlara konut satmak zordur ama 3-4 mimar buradan daire aldı” diye konuştu.

Hazırladıkları reklamların da konsepti çok iyi yansıttığını ifade eden Gacemer, “Aklı Ege'de kalanlar gelip bu projeden daire aldı. Projenin hikayesinin ne kadar gerçeğe dönüşebildiğini gördüler” dedi. Gacemer, denizin dışında Ege'ye ait olan ne varsa projede hayata geçirmek için gayret gösterdiklerini belirterek, “Taş evleri ve sokakları tasarladık. Peyzaja büyük önem verdik. Konutların içini de Ege evleri gibi tasarladık” diye konuştu.

Alaçatı seyahati ilham verdi

Seba Gacemer, projeyi hayata geçirmeye iki yıl önce gidip uzunca bir süre kaldığı Alaçatı seyahatinden sonra karar verdiğini anlatarak, şunları dile getirdi:

“Proje olabilir mi diye düşündük ve lokasyonun önemli olduğuna karar verdik. Projeyi İstanbul'un merkezinde yapamazdık. Bu nedenle Sancaktepe'de karar kıldık. Oradaki büyük arsa da bize istediğimiz projeyi yapma şansı sundu. Arsanın yanındaki binicilik tesisi de projeye değer katacak.”

Seba Gacemer, şu anda projeyi yansıtan en önemli göstergenin satış ofisi olduğunun altını çizerek, “satış ofisinin de aynı konseptte tasarladık. Gelenlerin Ege havasını burada hissetmesini sağladık. Örnek daireleri de yapıyoruz ve konutların gerçek kimliği o zaman ortaya çıkacak” dedi. Projede konutların yı sıra 20 ticari ünitenin de bulunacağını ifade eden Gacemer, projenin avlusunda yer alacak bu çarşıda kasap, manav, market gibi Ege mahallelerinde sıkça rastlanılan dükkânların yer alacağını kaydetti.

3,25 metre tavan yüksekliği

Sancaktepe'de, 40 bin 500 metrekare alan üzerinde toplam 17 bloktan oluşan Ege Boyu'nda büyüklükleri 49 ile 210 metrekare arasında değişen 592 daire yer alıyor.  Stüdyodan 4+1'e kadar uzanan farklı konut tiplerinin yanı sıra 24 ticari ünite bulunan proje, brüt 3,25 metre tavan yüksekliğine sahip daireleri ile ferah alanlar sağlıyor. 88 farklı ev seçeneği sunulan proje Alaçatı, Foça, Cunda, Asos, Bitez ve Dalyan olmak üzere 6 meydandan oluşuyor. Site içi ulaşımının bisiklete sağlandığı Ege Boyu'nda 1.020 metre uzunluğunda bir bisiklet yolu bulunuyor ve bu yol projenin etrafını dolaşıyor.

 

Avrupa'da yer bakıyor

Ege Boyu'nun ilk projeleri olması nedeniyle kendileri için referans taşıyacağına vurgu yapan Gacemer, gündemlerinde yeni projelerin de olduğunu söyledi. Bu projede özgün bir şekilde kurguladıkları yaşam tarzını bundan sonraki projelerine de yansıtacaklarını ifade eden Gacemer,  şunları söyledi:

“Ege Boyu projemizde ulaştığımız satış rakamı yıllık hedefti ama bunu şimdiden tutturduk. Bu nedenle yeni proje için çalışmalara başladık. Avrupa'da da benzer bir proje yapmak istiyoruz. Bu proje için Halkalı ve Başakşehir bölgelerine bakıyoruz. Burada da az yoğunluklu proje yapıp Ege'yi farklı bir şekilde kurgulayacağız. Yeni projede orta gelirliye hitap edebiliriz ama arazi önemli.”

Hayal kurmadan olmaz

Seba Gacemer, Sinpaş GYO'nun kültüründe hayal kurmak olduğunu ve bu nedenle fikirlere önem verdiklerini belirterek, “Biz fikirlere çok önem veririz ve hayal kurmadan bir yere varamazsınız.  Bize hayal kurmayı Avni Bey (Avni Çelik) öğretti. Önce hayal kurarız, sonra fizibilitesini yaparız ve sonra da gerçekleştiririz.”

Çatıyı bahçe yaptı

Seba Gacemer, projenin çok farklı özellikler barındırdığını belirterek, bunlardan birinin bir bloğun üstünde kurguladıkları bahçe olduğunu dile getirdi. Bu alanın kat maliklerinin eşit kullanımına açılacağına vurgu yapan Gacemer, “Binanın tepesinde teras bahçe yaptık. Herkes ne isterse onu ekip biçecek” dedi.

Hangi daire kaç lira?

Tipi        Alanı(m2)           Fiyatı

Stüdyo  50          150.000              

1+1        66          215.700              

2+1        116        341.000              

3+1        128        415.000              

4+1        207        740.000              

Milliyet

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Medcezir, EgeBoyu örnek dairesinde!
  • 13.12.2014 11:50

Medcezir, EgeBoyu örnek dairesinde!

Serenay Sarıkaya ve Çağatay Ulusoy'un başrollerini paylaştığı Medcezir dizisinde ...

Egeboyu Görücüye çıktı
  • 24.02.2012 14:05

Egeboyu Görücüye çıktı

Sinpaş Grubu'nun yeni iştiraki Eviya Gayrimenkul'un ilk projesi Ege Boyu Sancakt ...

Sinpaş GYO, Ege Boyu'ndaki gayrimenkullerinin değerini açıkladı
  • 21.12.2016 10:36

Sinpaş GYO, Ege Boyu'ndaki gayrimenkullerinin değerini açıkladı

Sinpaş GYO, Sancaktepe'de yer alan Ege Boyu projesindeki 12 adet mesken ve 7 ade ...

Sinpaş, Ege yaşam konseptini bu kez Ankara'ya taşıdı
  • 21.10.2016 11:46

Sinpaş, Ege yaşam konseptini bu kez Ankara'ya taşıdı

EgeBoyu ve EgeYakası projeleri ile adından söz ettiren ve yatırımcısına yaklaşık ...

Sinpaş, Ankara'ya Ege konseptini taşıyor
  • 31.08.2015 15:51

Sinpaş, Ankara'ya Ege konseptini taşıyor

EgeBoyu ve EgeYakası projeleriyle Ege yaşamının özelliklerini İstanbul’da yoruml ...

Medcezir dizisi EgeBoyu'nda çekiliyor!
  • 13.12.2014 11:27

Medcezir dizisi EgeBoyu'nda çekiliyor!

Medcezir dizisinin seti, Sancaktepe'de hayata geçirilen ve bir Ege kasabası tadı ...