maritbet girişmaritbet
Primde son 5 yılın şampiyonu hangi proje oldu?

Primde son 5 yılın şampiyonu hangi proje oldu?

Son 5 yılda kimi projelerin getirişi yüzde 200’e ulaştı, daha 2 ay önce piyasaya çıkan kimi projeler bile yüzde 61 oranında kazandırdı

İstanbul'da son yıllarda en fazla primi depremden sonra inşa edilen markalı konut projeleri yaptı. Son 5 yılda kimi projelerin getirişi yüzde 200'e ulaştı, daha 2 ay önce piyasaya çıkan kimi projeler bile yüzde 61 oranında kazandırdı.
2007'de yapımına başlanan, bin 742 daireli Ataşehir Uphill Court'da daire fiyatları 4 yılda 3 katma çıktı. Başlangıçta 300 bin lira olan 190 metrekare büyüklüğündeki bir konut bugünlerde 855 bin liraya kadar alıcı bulabiliyor. Mayıs 2009'da 325 bin lira olan 140 metrekare bir dairenin bugünkü satış fiyatı ise 460 bin lirayı aşıyor.

Öncelik lokasyonda
Bu konutların zaman içinde değerlenmesini sağlayan birden fazla unsur bulunuyor. Bulunduğu lokasyon, ulaşılabilirlik, sosyal imkanlar bunlar arasında ilk sıralarda. Hemen hemen bütün inşaat şirketleri şehir içindeki ulaşım akslarına yakın bölgelerde projelerini hayata geçiriyor. Gelecek dönemin imar planlan, ulaşım yatırımları titizlikle incelenerek Beykoz, Kartal, Poyrazköy, Çatalca gibi gelecek dönemin en çok prim yapacak bölgelerine yatarım yapılıyor.

Seçimde şirket önemli

Ayrıca markalaşan inşaat şirketlerinin projeleri hızlı değer kazanıyor. Ağaoğlu, Artaş, Sinpaş, Varyap, Teknik Yapı, Dumankaya gibi şirketlerin projelerinde başlangıç ile bitiş fiyatı arasında büyük farklılıklar oluyor. İkinci el konutların yönetiminin yapılması da markalaşmaya katkıda bulunuyor. Şirketler ikinci el konutların kiralaması ve satışı için profesyonel şirketler kuruyorlar, böylece fiyatları tek elden kontrol edebiliyor.

Kaynak: Selma Şenol / Bugün

  • Etiketler:

Yorum Yaz