maritbet girişmaritbet
Park Village Büyükçekmece'de 575 bin dolara!

Park Village Büyükçekmece'de 575 bin dolara!

Villaya bakış değişecek Büyükçekmece Göl Vadisinde 312 dönümlük tek parselde yapılan proje hakkında bilgi veren Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkam Habip Arıkan, "Park Village, tek parselde 144 adet tek katil villadan oluşuyor. Tek katlı villa projesi İstanbul ve Türkiye için bir ilk" dedi

İnşaat sektöründe bir biri ardına başlayan projeler, fiyatlarının yanı sıra farklı noktalarıyla da büyük rekabet içinde. Çeşitli konseptlerle ev almak isteyenlerin karşısına çıkan şirketlerin son aylardaki projelerinin başında büyük şehirde yaşayan ancak kasaba havasını özleyenleri etkileyecek detaylar öne çıkıyor. Projede fiyatlar 575 bin doalrdan başlıyor.

Sahil kasabasında sakin bir hayatı özleyen bir çok İstanbulluyu hedefleyen projelerden biriside Arıkan Yapı'nın zeytin ağaçlarıyla süsledi Park Village projesi.

Villaya bakış değişecek Büyükçekmece Göl Vadisinde 312 dönümlük tek parselde yapılan proje hakkında bilgi veren Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkam Habip Arıkan, "Park Village, tek parselde 144 adet tek katil villadan oluşuyor. Tek katlı villa projesi İstanbul ve Türkiye için bir ilk. Sektörümüz için yeni bir kavramla yola çıktık. Amacımız villa adına bilinen her şeyi unutturmak. Tüm algılan değiştirmek ve müstakil villa yaşamım yeniden tanımlamak istiyoruz. Bu konuda iddialıyız. Tek katlı villa ile insanların özlediği ortak alan konseptini yaratabiliyorsunuz. Böylece mimari kültürümüzde yıllardır yer etmiş ancak unutulmaya yüz tutmuş 'kasaba, meydan, bulvar' olgularım yeniden canlandırabiliyoruz." Zeytin ağacı olacak Kasaba kimliğinin özlenen bir olgu olduğunu söyleyen Arıkan, "Ana kapıdan Park Village'a girildiği andan itibaren Ege'de zeytincilikle uğraşan bir kasabaya gelmiş gibi hissettirecektir. 1200 adet en genci 30 yaşından başlayan olgunlaşmış zeytin ağaçlarımız projemizde dikim için şimdiden hazırdır. Bulvar ve meydan kavramım zeytin ağaçları arasından 50 metreye varan geniş bir yapıyla güçlendireceğiz. Buluşma noktası olan köy meydanında konumlu köy kahvesi, köy kütüphanesinde yeni dostluklar filizlenecek, eskiler daha da kök salacaktır diye düşünüyoruz" diye konuştu.

Projenin mimari özelliklerini anlatan Arıkan, yapının inşaatında alaturka kiremitlerin kullanıldığını belirterek şunları söyledi: "Yaşam alanlarının tümünün bahçe ve toprak ile doğrudan ilişkide olduğu tek katlı villaların, yapı cephelerinde kullanılan taş, ahşap, alaturka kiremitler, ahşap saçaklar, saçak altı mertekler ve eli böğründeler kasaba kimliğinin en belirgin özellikleri olarak yer aldı." Yatırım bedelinin arsa dahil 70 milyon dolar olduğunu anlatan Arıkan, "Projemiz yaşamsal döngü içinde kendi kendine yetebilen, dışarıdan içeriye girecek sirkülasyona ihtiyacı olmayan bir yapıya sahiptir.

Bu doğrultuda ticari aktivitenin ana çıkış noktası günlük ihtiyaca yönelik olması, sportif aktivitenin özelliği ise kasaba kimliği içinde açık alanlarda sportif faaliyetlerdir" dedi.

Tek katlı villa yaşamının özellikleri

YATAY yaşam hakkında bilgi veren Arıkan şunları söyledi: "Tek katlı yatay yaşam konsepti üzerine kurulan Park Village'de tek katlı villaların ve havuzların özellikle maksimum gün ışığı ve güneşten faydalanması için Güney, Doğu yönlenmesinde yer alması sağlanmıştır. Park Village'de örnek villalarımızı gezenler İnsan fizyolojisine en uygun yaşam modelini bulmanın sevincini yaşamaktadırlar.

Çünkü, Park Village'de alışıla gelmiş çok katlı, bitişik nizam ve büyük mekanlar yerine, ortalama 1.5 dönüm bahçe içinde, 50 m21ik havuzlu, optimum büyüklüklere sahip içinde merdiveni olmayan tek katlı tam müstakil yaşam modelini bulmaktadırlar. Park Village'de alışıla gelmiş villa kavramında, katlara yayılmış yerleşimin getirdiği aile içi kopukluklar, katlar arasında geçen günlük yaşam sıkıntıları ve yaşlandıkça asansörlerde aranacak çözümler yoktur, her noktada bahçe keyfi ile her şey tek kat da ve elinizin altındadır.

Projenin özellikleri

31 Aralık 2013 tarihinde teslim edilmesi beklenen Park Village'de hızlı yerleşim ve yaşam döngüsüne katkıda bulmak amacı ile Arıkan Yapı bünyesinde Park Village projesi için kurulan Ekopark ve Decopark, ev dekorasyonu ve bahçelere hizmet veriliyor. 312 bin metrekare alan üzerine 7 farklı tipte 144 adet tek katlı villa olarak kurulan Park Village'da 270 bin metrekare yeşil alan ferahlığı sunulmakta. 7 farklı tek katlı villa Ege bölgesinde zeytin kültürünün tarihi yerleşim alanları Sardes, Thera, Lagina, Claros, Larisa, Alinda ve Trilye adlan ile yer alıyor.

Çilem Kaya/Hürriyet Emlak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Habip Arıkan Park Village projesini anlatıyor!
  • 24.07.2013 13:44

Habip Arıkan Park Village projesini anlatıyor!

Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Habip Arıkan, Park Village projesinin detayla ...

Arıkan Yapı'dan villaya yeni bir boyut
  • 05.12.2011 17:46

Arıkan Yapı'dan villaya yeni bir boyut

Arıkan Yapı müstakil villa projelerine Park Village projesi ile yeni bir boyut k ...

Park Village projesinin örnek dairesi için tıklayın!
  • 18.10.2012 16:21

Park Village projesinin örnek dairesi için tıklayın!

Arıkan yapı tarafından hayata geçirilen Park Village projesi 7 farklı tipte 144 ...

Tek katlı villa yaşamına Avrupa'dan 4. ödül!
  • 30.10.2014 11:37

Tek katlı villa yaşamına Avrupa'dan 4. ödül!

Arıkan Yapı’nın bir eseri olan Tek Katlı Villa yaşam felsefesi ödüle doymuyor ...

Park Village Büyükçekmece'de villalar sahipleriyle buluşuyor
  • 08.01.2014 13:46

Park Village Büyükçekmece'de villalar sahipleriyle buluşuyor

Türkiye’nin ilk ve tek “Tek Katlı Villa” projesi olan Parkvillage’da teslimatlar ...

Park Village'da satılık son 2 villa
  • 28.11.2013 10:57

Park Village'da satılık son 2 villa

Park Village Büyükçekmece'de son 2 villanın satışı sürüyor ...