maritbet girişmaritbet
Ortaklığın üçüncü meyvesini toplayacaklar

Ortaklığın üçüncü meyvesini toplayacaklar

Metroport AVM ve Yasemin Konakları’nı birlikte yapan Gül İnşaat ve Mutlu İnşaat üçüncü projeleri olan Güneşlipark Gardenya’yı satışa çıkardı

Metroport AVM ve Yasemin Konakları'nı birlikte yapan Gül İnşaat ve Mutlu İnşaat üçüncü projeleri olan Güneşlipark Gardenya'yı satışa çıkardı. Proje Güneşli'de son yıllarda yaşanan değişimi göstermesi bakımından da önem taşıyor

Gül İnşaat ve Mutlu İnşaat, birlikte gerçekleştirdikleri üçüncü projeyi de satışa çıkardı. Daha önce Metroport AVM ve Yasemin Konakları'nda ortak hareket eden grup şimdi de Güneşlipark Gardenya projesine başladı. Gül İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Sönmez Aydın, Güneşlipark Gardenya'nın bölgedeki ikinci projeleri olduğunu belirterek, projenin konutların yanı sıra ticari alanlardan oluştuğunu söyledi.

Aydın, geçen yıl satışa çıkardıkları Güneşlipark projesinin de AVM ve konuttan oluştuğunu anlatarak, AVM'yi mayıs ayında, konutları ise yılsonunda teslim edeceklerini vurguladı. Aydın, ilk projedeki başarılı satış grafiğinin ardından yeni projeye başlama kararı aldıklarını belirterek, “Aynı arsa sahibiyle inşaatı yapıyoruz ama bu kez Mutlu İnşaat ile ortağız. İnşaata yeni başladığımız ve 130 milyon liralık yatırımla yapacağımız projemizi 2013 sonunda teslim etmeyi planlıyoruz” dedi.

İlk proje yüzde 25 prim yaptı

Sönmez Aydın, ilk projeleri olan Güneşlipark'ın yüzde 25 prim yaptığını ve yeni projenin de değer kazanmasını beklediklerini ifade ederek, bölgedeki gelişimle ilgili olarak da şunları söyledi: “Güneşli ve Basın Ekspres aksında yeni yapılaşma var. Bölgedeki sanayi alanları da dönüşmeye başladı. Yeni yatırımlarla birlikte bölgenin gelişimi hızlanırken değeri de artıyor. Bölge hem oturmak hem de yatırım yapmak isteyenler için ideal. TEM ve E5 çevreyollarının kesişim noktasında yer alan ve fuar merkezi ile havaalanına yakın konumuyla dikkat çeken bölge her kesimden talep görüyor.”

Sönmez Aydın, Gül İnşaat olarak Otoport, Avcılarpark, Güneşlipark ve İşbatı gibi çok sayıda projenin altında imzalarının olduğunu vurgulayarak, yeni başlamayı planladıkları bir başka proje olan ve AVM ile konuttan oluşan Eyüppark'ın ise ruhsat aşamasında olduğunu açıkladı. Aydın, bir diğer projenin ise Kavaklı Konakları olduğunu ifade ederek, bu projeye ise kısa süre içinde başlamayı planladıklarını dile getirdi.

Güneşli'de ikinci projelerini inşa ettiklerine dikkat çeken Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül ise, “Güneşli, artan nüfusu ve ticari alanlarıyla İstanbul'un en değerli bölgeleri arasında yer alıyor. Gül İnşaat olarak Güneşli'ye değer katacak projeler inşa etmeye devam ediyoruz. Geçen yıl lansmanını gerçekleştirdiğimiz ve büyük ilgi gören Güneşlipark projesinin ardından şimdi de Güneşlipark Gardenya ile kaliteli konut ve ticari alanları bölgeye kazandırıyoruz” diye konuştu.

Büyüme devam eder

Mutlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Hamzaoğlu, Gül İnşaat ile birlikte daha önce de başarılı projeler gerçekleştirdiklerini belirterek, bundan sonra da yeni projelerde ortaklık yapabileceklerini söyledi. Hamzaoğlu, tek başlarına ise Mutlu Konakları ve Flyinn Residence gibi projeleri tamamladıklarını, İkitelli'deki Capital Tower, Bahçelievler'deki Yasemin Konakları 2 ve Ümraniye'de AVM projelerini sürdürdüklerini ifade ederek,  İstanbul'un kentsel dönüşümüne katkı sunduklarını söyledi.  Hamzaoğlu, 2012'de konut firmalarının ekonomideki küçülmeden dolayı hafif oranda azalan bir şekilde de olsa büyümeye devam edeceğini dile getirdi.

17 bin metrekare yeşil alan olacak

Gül İnşaat ve Mutlu İnşaat tarafından 21 bin metrekare arsa üzerine yedi blok ve 263 konuttan oluşan projede yedi tane ticari birim de bulunuyor. Yapımına yeni başlanan ve Aralık 2013 tarihinde teslim edilmesi planlanan Güneşlipark Gardenya'da 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut seçeneklerinin yanı sıra dubleks daire seçenekleri bulunuyor. Metrekare fiyatlarının 2 bin 500 liradan başladığı projede, büyüklükleri 80 metrekareden 380 metrekareye kadar farklı tipte konutlar bulunuyor. Örnek dairelerin hazır olduğunu projede fiyatlarsa 210 bin liradan başlıyor, 1 milyon 78 bin liraya kadar çıkıyor. Peşin alımlarda yüzde 10 indirim yapılıyor. Özel bir peyzaj düzenlemesinin uygulanacağı projede 21 bin metrekarelik arazinin 17 bin metrekaresi yeşil alanlara ayrılacak. Projede spor alanları açık ve kapalı yüzme havuzlu sosyal tesisiyle her türlü sosyal aktivitenin gerçekleştirileceği sosyal alanlar bulunuyor.

Milliyet Emlak

Yavuz Karaman

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Botanica İstanbul tanıtım filmi yayında!
  • 09.04.2015 10:29

Botanica İstanbul tanıtım filmi yayında!

Mutlu İnşaat ve Ak Proje tarafından inşa edilen Botanica İstanbul'un tanıtım fil ...

En yeni proje Güneşli'de görücüye çıktı
  • 18.02.2012 17:39

En yeni proje Güneşli'de görücüye çıktı

Gül İnşaat ve Mutlu İnşaatın Güneşli Park Gardenya projesi satışa çıktı. ...

Gül İnşaat'ın son projeleri
  • 13.02.2012 16:19

Gül İnşaat'ın son projeleri

Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, projelerini anlatıyor ...

Rose Garden Kavaklı foto galerisi yayında.
  • 07.06.2017 15:46

Rose Garden Kavaklı foto galerisi yayında.

Gül İnşaat’ın 4 blokta 126 konuttan meydana gelen projesi Rose Garden Kavaklı’da ...

Pashador Bayrampaşa proje görselleri
  • 06.01.2014 15:37

Pashador Bayrampaşa proje görselleri

Mutlu İnşaat, Mes Turkuaz ve Baumann tarafından inşa edilen Pashador Bayrampaşa ...