maritbet girişmaritbet
One Tower, Leed Gold sertifikası alarak bir ilke imza atacak!

One Tower, Leed Gold sertifikası alarak bir ilke imza atacak!

Leed ve Breeam gibi çevreci sertifika kuruluşlarından sonra TSE’nin de vermeye başladığı yeşil bina sertifikalarının, yaşam kalitesini artırması, genel giderleri düşürmesi nedeniyle 3-5 yıl sonra konut ve işyeri alımlarında en fazla aranan kriter olacağı belirtildi

Leed ve Breeam gibi çevreci sertifika kuruluşlarından sonra TSE'nin de vermeye başladığı yeşil bina sertifikalarının, yaşam kalitesini artırması, genel giderleri düşürmesi nedeniyle 3-5 yıl sonra konut ve işyeri alımlarında en fazla aranan kriter olacağı belirtildi.

Ankara'nın Oran semtinde yükselen ve Başkent'in ilk leed gold sertifikalı projesi olmaya aday One Tower kule konut ve AVM projesini hayata geçiren İTO Yatırım'ın ortaklarından Özkan Özçelik, konutta 3-5 yıl sonra en fazla aranan kriterin yeşil bina sertifikası olacağını bildirdi.

Dünya günden güne kirlenirken, her sektör kendi açısından çevreyi korumak için yeni arayışlara girdi. Değişen ve gelişen teknoloji ile yol alan inşaat sektöründe de artık çevre dostu yeşil binalara doğru yönelim başladı. Hem üretim aşamasında hem de yaşam süresince daha az enerji tüketen ve doğaya zarar vermeyen malzemelerin kullanıldığı yeşil binalar geleceğin yapıları olacak.

Çevreye olumsuz etkisi en aza indirilmiş, enerji verimliliği ve geri dönüşümün yanı sıra ev sahiplerinin konforunun da maksimum oranda düşünüldüğü yapılar olan yeşil binaların şu anda çok fazla kişi tarafından bilinmese de önümüzdeki yıllarda konut alımının olmazsa olmaz kriterlerinden biri olması öngörülüyor.

Leed ve Breeam gibi yurt dışındaki çevreci sertifika kuruluşlarından sonra Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından da verilmeye başlanan yeşil bina sertifikası yaşam kalitesini arttırırken genel giderleri düşürüyor. Güneş enerjisinin kullanımı ile aydınlatma ve ısınma gibi ihtiyaçlar konut sahiplerinin bütçesini rahatlatırken yeşil binalarda kullanılan malzemeler hem konut sahiplerinin sağlığını hem de çevreyi düşünecek. Küresel ısınmaya neden olan karbonun yüzde 40'ı konutlardan çıkarken yeşil binalar sayesinde karbon salınımı yüzde 33 ila 39 arasında düşüş gösteriyor.

Ankara'nın Oran semtinde yükselen One Tower kule konut ve AVM projesi de çevreci özelliği ile Başkent'te bir ilk olmak için harekete geçti. Ankara'nın ilk Leed Gold Sertifikalı kule konutu olmak amacıyla çalışmalarını sürdüren One Tower, yeşil bina kriterlerine uygun olarak inşa ediliyor.

-Örnek olacak-

One Tower projesini hayata geçiren İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik One Tower projesi ile Ankara'da bir ilki başlattıklarını anımsatarak, şunları söyledi:

“5 milyon nüfuslu Başkent'te ilk Leed Gold sertifikalı konut projesini gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Ankara'daki inşaat sektöründe ilk örnek olmamız nedeniyle göstermemiz gereken özenin farkındayız ve bu nedenle oldukça titiz çalışıyoruz. Sektördeki diğer firmalar, bunun farkındalığına varıp artılarını görmeleri durumunda çevreye duyarlı birçok konut inşa edilecek. İnsanlar görerek ve yaşayarak bunun önemini kavrıyorlar.”

Özçelik, yeşil bina sertifikası ile gelecek yıllarda daha konforlu ve yaşanabilir alanların artacağına işaret ederek “3-5 yıl sonra konut alımında en fazla aranan kriter yeşil bina sertifikası olacak. İnsanlar artık ev alırken otoparkı, balkonu, ısı yalıtımı, dekorasyonu gibi detaylardan öte yeşil bina sertifikası olup olmadığına dikkat edecek. Bu nedenle şu an sektörde yeşil binaya yatırımın tam zamanı diyebiliriz” dedi.

TSE'nin yeşil bina sertifikası vermesinin oldukça önemli olduğunun altını çizen Özçelik, “Leed ve Breeam gibi yabancı kuruluşların dışında TSE'nin de bu tarz bir hizmet veriyor olması ülkemiz açısından son derece önemli” diye konuştu.

One Tower İletişim Bilgileri;

Web: http://onetower.com.tr/

Telefon: 0312 483 03 03

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ankara One Tower proje galerisi
  • 04.02.2014 15:35

Ankara One Tower proje galerisi

İTO Yatırım Enerji İnşaat şirketi tarafından Ankara'da inşa edilen One Tower'dan ...

One Tower’da 40 ay sıfır faizle, 1 yıl sonra ödeme imkanı!
  • 04.12.2018 10:21

One Tower’da 40 ay sıfır faizle, 1 yıl sonra ödeme imkanı!

Ankara Oran'da hayata geçirilen One Tower projesinde 40 ay vade farksız taksit v ...

Modern konutlarda Ankara bir adım önde!
  • 24.04.2017 10:09

Modern konutlarda Ankara bir adım önde!

İTO Yatırım Ortaklarından Özkan Özçelik, Ankaralı müteahhitlerin modern konut a ...

Konutta 2+1+AVM dönemi başlıyor!
  • 23.08.2016 10:34

Konutta 2+1+AVM dönemi başlıyor!

‘Konut’ kelimesinin anlamı özellikle son birkaç yıldan bu yana artan marka konut ...

One Tower Diplomatique'de kiralamalar başladı
  • 11.08.2016 12:28

One Tower Diplomatique'de kiralamalar başladı

Üstlendiği ‘diplomatik’ rolle yabancıların en fazla tercih ettiği projelerin baş ...

Tabanlıoğlu Mimarlık, AVM anlayışını değiştiriyor
  • 23.02.2016 11:35

Tabanlıoğlu Mimarlık, AVM anlayışını değiştiriyor

Ankara’da One Tower Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ni tasarlayan Tabanlıoğlu Mimarlı ...