maritbet girişmaritbet
Onaltı Dokuz İstanbul'da 3 milyon 100 bin TL'ye 3+2!

Onaltı Dokuz İstanbul'da 3 milyon 100 bin TL'ye 3+2!

Marmara Denizi her dairede evin içinde. Onaltı Dokuz İstanbul, manzaraya olan hâkimiyetini ismine taşımış kulelerden oluşuyor

Yaklaşık 150 milyon dolar yatırım, toplam 27.791 metrekare arazi üzerinde 25.000 metrekare açık alan, 3 kule, farklı boyutlarda 496 daire, havuzlu 13 dubleks, 3 kule tepesinde penthouse daireler, 25.000 metrekare kapalı alana sahip 400 otoparklı alışveriş merkezi, 3.000 metrekare kapalı sosyal tesis, 3+1 ve 4+1 daireler için 3, 2+1 ve 1+1 daireler için 2 araçlık kapalı otopark. 
 
Onaltı İstanbul'da 2+1 121-184 metrekare 1.026-2.200 TL, 3+1'ler 161-177 metrekare 1.354-2.456 bin TL, 4+1'ler 246 metrekare 2.060-2.561 bin TL, 3+2'ler 246 metrekare 3.100 bin TL. (1+1 dairelerin tamamı satılmış durumda, havuzlu dubleksler, bahçe kat daireleri, penthouse ise az sayıda...)
 
DEPREM VE YANGIN GÜVENLİĞİ KULE YAŞAMINDA ÖNCELİKLİ 
 
Projeyi zemin ve deprem yönetmelikleri çerçevesinde güvenilir kılan özelliklerden biri arazi genelinde 8 metre aralıklarla, kuleler temelinde ise 4 metrede bir kullanılan 40 metre derinlikte 1 metre çapındaki fore kazık sistemi. 
 
Konvansiyonel sistem ile inşa edilen kulelerin her birinde 4 adet asansör yanı sıra yangın kaçış asansör-merdiven çekirdeği ve otomatik devreye giren 'Spring' sistem mevcut. Dış cephede açılır pencere kanatları doğal havalandırmaya yönelik kullanılmakta, temizlik dışarıdan mekanik sistemler ile çözülmekte. 
 
Bu zenginlikte bir proje için örnek daire mutfağının ölçeği küçük olmakla birlikte yemek bölümü ile ilişkisindeki manzaraya açılan kayar paravan detayı çarpıcı. 
 
Çalışma masası bronz kakmalı antika Fransız bir mobilya ve iki adet tekli koltukların biri ipekli diğeri ise Çintemani desenli kumaşla kaplanmış. 
 
manzarayı kucaklayan üç kulenin her dairesinden Marmara Denizi'ne açık manzaraya hâkim olmak projenin temel kararlarından biri Bakırköy sahil yolu Zeytinburnu mevkiinde; 36, 32 ve 27 katlı 3 kuleden oluşan Onaltı Dokuz İstanbul, "kent siluetf'nin anlamı üzerine bazı tartışmaları gündeme getirmişti. 
 
İstanbul için siluet tartışmasının proje bazında değil, şehir planlama ölçeğinde tartışılabileceği bilinci ile Astay Gayrimenkul'ün bölgeye getirdiği değişimin yanı sıra projeye olan talebin yoğunluğu dikkat çekici. 
 
Yaklaşık 28 bin metrekare arazi üzerinde yükselen 3 Residence blokundaki daireler yoğun olarak çocuklu aileler tarafından talep görmekte. Bu da gösteriyor ki residence'larda, home-ofis tarzı küçük metrekareleri içeren yaşam tarzı yerini çocuklu ailelerin yaşam biçimine bırakıyor. Proje başlangıcında tasarlanan stüdyo dairelerin pek çoğu gelen talepler üzerine modüler yapılanmanın da Salonun üç tarafını çepeçevre saran sedirler güncel yaşama uyarlanmış. Duvarları, merkezlerine oval aynalar yerleştirilmiş Osmanlı desenli panolar süslüyor. 
 
İç mekân tasarımında Osmanlı geleneği Osmanlı sanatı uzmanı ve tasarımcı Serdar Gülgün tarafından tasarlanan örnek dairede verilmek istenen mesaj, Osmanlı motif ve gelenekleriyle bir tüm günü satın alacağınız dairede geçirebilmeniz. Marmara Denizi ve İstanbul Boğazı'ndan yansıyan mavi ve beyaz renkler evin genelinde bilinçli tercih nedeni. Duvarlarda kullanılan İznik panoları renk ve tema uyumu ile yemek odasını zenginleştiriyor. 
 
Yüksekte yaşam aydınlık ve manzara açısından tercih sebebi iken, topraktan uzaklaştıkça sosyalleşmenin azalması bir sorun olarak karşımıza çıkmakta. 
 
Bloklara kapanan özel hayatları dışarı çıkaran unsur ise şüphesiz açık ve kapalı yaşam alanları. Özellikle residence tarzı her şey dahil sistemler içe dönük yaşamı desteklemekte üstelik böylesi manzaraya hâkim bir eviniz var ise. 
 
Onaltı Dokuz İstanbul projesinde alışveriş merkezi olarak ayrılan alan; bir teknolojik market, bir büyük gıda marketi hatta büyük bir yapı merkezi sığabilecek büyüklükte. Arazi kotunun üç kat altına inen projenin birinci bodrum katı tamamen alışveriş fonksiyonuna ayrılmış. Alışveriş merkezinin konut bölgesine girmeden kottan yararlanılarak dışarıdan ulaşımı da olanaklı. 
 
Onaltı Dokuz istanbul projesinde; açık alanlarda süs havuzları, koşu parkuru, havuz, çocuk oyun alanı ve spor alanları, peyzaj; kapalı alanlarda, yüzme havuzu, fitness ve SPA merkezi, otopark alanlarının kullanımı yanı sıra çevre temizlik güvenlik, kulelerde residence hizmetleri, teknik hizmetleri içeren bakımlar metrekare bazında 5 TL olmak üzere aidata dahil hizmetler. 
 
Habertürk/Esin Tümer

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cemalettin Akgül'den MIPIM 2013'te özel açıklamalar!
  • 13.03.2013 15:13

Cemalettin Akgül'den MIPIM 2013'te özel açıklamalar!

MIPIM 2013 Fuarı'na 5 kişilik dev bir kadroyla katılan Emlaktasondakika.com, Ona ...

Pilotun gözünden proje manzaraları
  • 14.02.2012 17:52

Pilotun gözünden proje manzaraları

Akasya Acıbadem, Onaltı dokuz, Kuyumcukent Vizyon Park, Nef Offices 05 ve Başakş ...

Onaltı Dokuz İstanbul’da büyük fırsat!
  • 02.08.2016 14:24

Onaltı Dokuz İstanbul’da büyük fırsat!

Astay'ın Zeytinburnu'nda inşa ettiği Onaltı Dokuz İstanbul projesi, GYODER kampa ...

Güllüce'den Emirgan, 16:9, İztuzu ve 3. havalimanı açıklamaları
  • 04.02.2015 16:22

Güllüce'den Emirgan, 16:9, İztuzu ve 3. havalimanı açıklamaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Habertürk Televizyonu'nun canlı yayını ...

Onaltı Dokuz için 'niye tıraşlamadın' soruşturması
  • 21.11.2014 09:04

Onaltı Dokuz için 'niye tıraşlamadın' soruşturması

Yapıldığı günden bu yana siluet tartışmalarıyla sürekli gündemde olan Onaltı Dok ...

Depremlerde toplanma alanı olarak ayrılan arsalar AVM, otopark ve yol olmuş!
  • 16.08.2013 11:05

Depremlerde toplanma alanı olarak ayrılan arsalar AVM, otopark ve yol olmuş!

Beklenen İstanbul depremi için belediye tarafından toplanma alanı olarak ilan ed ...