maritbet girişmaritbet
Nurol Tower Çağlayan'da metrekaresi 6 bin 200 lira!

Nurol Tower Çağlayan'da metrekaresi 6 bin 200 lira!

Son 2 yıl içinde aldığı arsalarla atağa geçen Nurol GYO, ilk projesini satışa çıkardı. İstanbul’un gelişmiş bölgelerine yatırım yapmayı tercih eden Nurol GYO, bu kapsamda Çağlayan Adliyesi’nin yanında inşa ettiği Nurol Tower projesini satışa sundu. Projede dairelerin ortalama metrekare fiyatı 6 bin 200 dolar olarak belirlendi

 

Son 2 yıl içinde aldığı arsalarla atağa geçen Nurol GYO, ilk projesini satışa çıkardı. İstanbul'un gelişmiş bölgelerine yatırım yapmayı tercih eden Nurol GYO, bu kapsamda Çağlayan Adliyesi'nin yanında inşa ettiği Nurol Tower projesini satışa sundu. Projede dairelerin ortalama metrekare fiyatı 6 bin 200 dolar olarak belirlendi.

Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, arsayı geçtiğimiz yıl TOKİ'den satın aldıklarını belirterek, yüzde 100'ünün kendilerine ait olduğu projede ev-ofis konseptinde konutlar hayata geçirdiklerini vurguladı.

Bu projeye özel olarak ‘Evofisev' konseptini geliştirdiklerini ve bunun patentini de aldıklarını ifade eden Aykaç, “Araziyi alınca ne yapacağımızı düşündük ve ortaya ‘evofisev' çıktı. Küçük metrekareli ev-ofisler yaptık” dedi. Aykaç, bu konsepte göre A sınıfı ofis konseptinde inşa edilen dairelerin hem konut hem de ev-ofis olarak kullanılabileceğini söyledi.

Dairelerin zeminlerini ofislerde olduğu gibi yükseltilmiş olarak yaptıklarını ve bu sayede tüm kabloların buraya gizlendiğini belirten Aykaç, şunları söyledi:

“Nurol Tower'da A sınıfı bir ofiste olan donatıların hepsi mevcut olacak. Daireleri boş olarak teslim edeceğiz. Herkes kullanım amacına ve zevkine göre döşeyebilecek. Zaten yapılan araştırmalara göre yeni alınan her yüz evden 63 tanesinde tadilat yapılıyor. Bunların da yüzde 20'si ağır tadilat geçiriyor. Ayrıca her katta ortak kullanım alanları yaratacağız. Bu sayede ofis olarak kullanmak isteyenler de iç mekanlarını ona göre dizayn edebilecek.”

Altından metro geçecek

Projenin en önemli özelliğinin lokasyonu olduğuna işaret eden Musa Aykaç, “Burası adeta şehrin yeni kalbi. Adliye sarayı açıldı. Yanımızda büyük bir hastane var. E-5 ve metrobüse 15 metre uzaklıktayız. Yakında metro da gelecek” dedi. Kabataş-Bağcılar metrosunun 5 yıl içinde devreye gireceğini ve projenin altından geçerek Adliye durağının olacağını anlatan Aykaç, “Metro havaalanına kadar gidecek. Adliyenin yükü azalacak. Ayrıca arkamızdaki Kuştepe Mahallesi kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. Bölge 5 yıl içinde büyük oranda değişecek” diye konuştu.

Nurol Tower projesini doğaya en az zarar verecek şekilde tasarladıklarını ifade eden Aykaç, binanın çevreye saygılı olduğunu gösteren Leed Gold sertifikasına aday olduklarını ifade etti.

Musa Aykaç, binadaki atıkları yeniden kullanacaklarını ve bu sayede doğaya daha az zarar vereceklerini dile getirerek, bu sertifikanın yüzde 10 fazla maliyet getirmesine rağmen, aidatların ise yüzde 30-40 düşeceğini vurguladı.

Avukat ve doktorlar alıyor

Projede 15 gündür ön satışta olduklarını ifade eden Aykaç, “243 dairenin 100 tanesine talep aldık. Sözleşmeleri imzalayacağız. Adliye ve hastane nedeniyle avukat ve doktorlar büyük ilgi gösteriyor” diye konuştu.

Çatı katına özel lounge

6 bin 842 metrekarelik arazi üzerine inşa edilecek olan Nurol Tower, 142 metre yüksekliğinde ve 30 katlı olacak. 73 ila 193 metrekare arasında değişen, 4 metre tavan yüksekliğine sahip 243 bağımsız bölümün bulunduğu Nurol Tower'ın 133 metre yükseklikteki çatı katında bulunan Sky Lounge'tan İstanbul manzarası izlenebilecek.

140 milyon dolar değerindeki projede 8 tane asansör de bulunacak.

2014'te teslim edilecek

Nurol Tower'da, konut ve ofislerin yanı sıra, bina sakinlerinin günlük ihtiyaçlarına yönelik toplam 6 bin 196 metrekare büyüklüğünde 36 birimden oluşan iki katlı Butik Çarşı bulunuyor.

Turgut Toydemir/Piramit Mimarlık tarafından projesi çizilen Nurol Tower'ın 2014 yılı ilk çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor. Projenin işletmesini ise Alman kökenli RGM firması üstlenecek.

Metrekaresi 5 bin $

Genel Müdür Yardımcısı Tuğba Ensari ise, projede dairelerin ortalama metrekare satış fiyatının 6 bin 200 dolar seviyesinde olduğunu belirterek, “Fiyatlar 5 ile 7 bin 500 dolar arasında değişiyor. Fiyatlar 417 bin dolardan başlıyor, 1 milyon 150 bin dolara kadar çıkıyor. Brüt metrekarenin içine sadece katı ekliyoruz. Diğer alanlar brüte girmiyor” dedi.

Projede İş Bankası'ndan 120 aya kadar yüzde 0.94 faizle konut kredisi kullandırdıklarını vurgulayan Aykaç, yüzde 1 KDV ile sattıkları ev-ofislerin metrekaresi 40 dolardan kiraya verilebileceğini öngördüklerini söyledi.

Yavuz Karaman/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nurol GYO'nun projeleri ne durumda?
  • 23.12.2015 17:22

Nurol GYO'nun projeleri ne durumda?

Nurol GYO; Nurol Park, Nurol Life ve Nurol Tower projelerinin son durumu masaya ...

Nurol Tower projesinin basın toplantısı için tıklayın!
  • 26.03.2013 15:49

Nurol Tower projesinin basın toplantısı için tıklayın!

Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç ev sahipliğinde gerçekleştirilen Nurol Tower l ...

Nurol Tower projesinden ilk görüntüler emlaktasondakika.com'da!
  • 19.09.2012 17:49

Nurol Tower projesinden ilk görüntüler emlaktasondakika.com'da!

Nurol GYO tarafından Çağlayan'da hayata geçirilen Nurol Tower projesinin ilk gör ...

Nurol Tower basına tanıtılıyor
  • 12.04.2016 11:30

Nurol Tower basına tanıtılıyor

İstanbul’un kalbi Mecidiyeköy’de yükselen Nurol Tower, 3 Mayıs 2016 günü basına ...

Nurol GYO, MIPIM'de yatırımcılarla buluştu
  • 18.03.2016 13:51

Nurol GYO, MIPIM'de yatırımcılarla buluştu

Dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan MIPIM Uluslararası Gayrimenkul ...

Nurol Tower yatırımı zirveye taşıyor!
  • 07.03.2016 10:46

Nurol Tower yatırımı zirveye taşıyor!

Çağlayan'da Nurol GYO tarafından hayata geçirilen Nurol Tower, konumu ve konforu ...