maritbet girişmaritbet
Nish Adalar'ın, Uludağ bile kapsama alanında! 207 bin TL!

Nish Adalar'ın, Uludağ bile kapsama alanında! 207 bin TL!

Anadolu Yakası'nın en ilgi çeken projelerinden biri Nish Adalar, manzara terası gibi...

Önce reklam sloganı dikkatimi çekmişti: 5 ada 1 salon. Projeyi görünce ne demek istediklerini daha iyi anladım. Hatta az bile söylemişler. Ufkun açık olduğu günlerde Uludağ rahatlıkla seçilebiliyor. Projenin sahibi Hakan Özyazıcı “Dürbünle baktığımda rüzgar gülleri gördüm. Araştırdım Kapıdağ Yarımadası'ndan önce rüzgar gülleri yok. İmralı da görüş mesafemizde” dedi.

Havası muhteşem. Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne komşu sayılır ancak daha yüksek bir rakımda. Bazı noktalarında denizden 300 metre yüksekte.
 
Konumu da çok avantajlı. Başıbüyük bölgesinde, Nish Adalar'ın yükseldiği lokasyonda daha önce Kiptaş'ın evleri ve Narcity projesi hayata geçirilmişti. Ancak Nish Adalar'ı görünce ‘Narcity'de evi olanlar ne kadar da kızgındır' dedim kendi kendime.
Zira Narcity'nin projesi hem Kiptaş evlerinin hem de Nish Adalar konutlarının gölgesinde kalmış vaziyette. Manzarası epey kapanmış. Zaten bu yüzden projeyi değiştirip bir bloğu enine değil, dikine yapmaya başlamışlar. Aynı tehdit Nish Adalar için yok. Arazinin konumu önünün kapanmasını imkansız hale getirmiş.
 
Gelelim Nish Adalar'ın arazisine. Arazi düz değil. Oldukça zor bir arazi. En alt ile en üst kot arasında 150-160 metreye varan fark var. Ancak bu kot farkı çok zevkli evlerin ortaya çıkmasına da neden olmuş. 15 numaralı blokta bir bahçe dairesi gezdim. İnsan kendini bahçede değil de çok katlı bir evin terasında zannediyor. Öylesine muhteşem, kapanmayacak bir manzaraya sahip. Bahçede oturup Adalar'a karşı bir çay içmek herhalde çok keyifli olacaktır. Kot farkından dolayı bu projede ‘Elmas yüzük' tabir edilen pek çok daire var. Tabii bu dairelerin şerefiyesi de diğerlerine göre oldukça yüksek. Projede tüm bloklardan denizin görülmesi sağlanmış. Arkaya bakan daire yok. Sadece arkaya bakan odalar var ancak denizi görmeyen, deniz tarafına bakmayan daire yok. Tabii ki tüm evlerin deniz görmesi imkansız ancak Mimar İsmet Köseoğlu o kadar hoş bir proje çizmiş ki evlerin yüzde 75'inden denizi görmek mümkün.
 
Rakım yüksek olunca haliyle rüzgarı düşünmek lazım. ‘Ne tedbir aldınız?' diye soruyorum. Özyazıcı, “Isı izolasyonuna büyük önem verdik. 6 cm kalınlığında mantolama yapıyoruz. Ayrıca rüzgarla birlikte dairelerde ıslık olmaması için tüm tedbirlerimizi aldık, ölçümlerimizi yaptık. Çünkü biliyorum ki bunu yapmasak sonrasında her daireye ayrı ayrı girmek gerekecek ve maliyet çok daha fazla olacak. Ayrıca konut alanları da üzmüş olacağız” diye yanıt verdi.
 
Ortalama metrekare satış fiyatı 2.150 TL seviyesinde
Nish Adalar'da 1+1'den başlayıp 4+1'e kadar 9 farklı seçenekte daire tipi mevcut. Gelelim en önemli meselelerden birine yani fiyatlara. Proje ilk satışa çıktığında ortalama metrekare satış fiyatı 1.900 TL seviyesindeymiş. Bugün geldiğimiz noktada ortalama metrekare satış fiyatı 2 bin 150 TL seviyesinde. Kot farkından sözetmiş, bunun şerefiyesi yüksek bazı daireler ortaya çıkardığını vurgulamıştım. Dolayısıyla 3 bin 544 TL metrekare satış fiyatı olan daire var. Ancak bunlar parmakla gösterilen daireler. Onun dışında 2 bin 700 TL ile 1.900 TL arasında metrekare fiyatı olan evler mevcut. Şu an geçerli olan fiyat listesine göre 83 metrekare brüt kullanım alanına sahip 1+1'ler 142 bin TL ile 215 bin TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor.
 
123 metrekarelik A tipi 2+1 dairelerin satış fiyatı 207 bin TL ile 320 bin TL arasında. B tipi 114 metrekarelik 2+1 daireler 205 bin lira ile 309 bin lira arası fiyatlarla satışta. 208 metrekarelik 4+1 dairelerin satış fiyatı ise 445 bin TL ile 551 bin TL arasında.
 
Hakan Özyazıcı, projeyi gezerken fiyatlama ile ilgili olarak şunları söyledi:
“Burada bizi ‘çok rahatlıkla 2.500 TL ortalama fiyatla ev satarsınız' diye gaza getirmeye çalışanlar oldu. Evet belki öyle de yapabilirdik, ancak bizden ev alanların da kazanmasını istedik. İddia ediyorum, bu proje bittiğinde ortalama metrekare satış fiyatı, ilk çıkış fiyatımız olan 1.900 TL'ye göre iki katına çıkmış olacak. Burası hem İstanbul'un içinde ancak hem de dışında bir yer. Ulaşım sorunu yok. Büyükşehir Belediyesi de bu projeyi sahiplendiği için özel önem veriyor ve yollar konusunda güzel projeleri hayata geçiriyor. Buradan hemen TEM'e bir bağlantı yolu yapılıyor. Öyle tahmin ediyorum ki bizim konutları teslim etmemizden daha önce yol bağlantısı bitmiş olur. E5'e bağlanmak zaten çok kolay. Ayrıca sahile rahatlıkla ulaşıp deniz yolunu da kullanabilirsiniz.
Bostancı IDO iskelesi 7 kilometre mesafede. Sahile 4 kilometre, E5'e 2.5 kilometre uzaklıktayız. Burası bir uydukent projesi. Kiralama avantajı var. “
 
Başıbüyük'te ama adres Adakent olarak değişecek
Proje Maltepe Başıbüyük mevkiinde yer alıyor. Ancak büyük bir ihtimalle Büyükşehir Belediyesi'nin alacağı kararla projenin de yer aldığı bölgenin adı Adakent olacak.
 
Arazinin dörtte üçü yeşil alana ayrılmış
Nish Adalar'da 61 blokta 2 bin 189 daire olacak. Proje toplam 202 bin metrekarelik bir alanda yükseliyor. Blokların oturma alanı sadece 50 bin metrekarede sınırlı.
Yani 150 bin metrekareden fazla bir alan yeşile terkedilmiş vaziyette. Üstelik kot farkından dolayı kazanılan ekstra yeşil alanlar da var. Örneğin , projenin içinde yer alan 9 katlı rezidans projesinin çatısı kot farkından dolayı yanından geçen yolla hemen hemen aynı seviyede. Bu çatıda başta açık bir yüzme havuzu olmak üzere çeşitli aktiviteler yer alacak. Dolayısıyla yeşil alan hesabı daha farklı da yapılabilir. Projede 4 açık 1 kapalı yüzme havuzu yer alıyor. Şu an satış ofisi olarak kullanılan bölüm kreşe dönüşecek. Ayrıca 48 derslikli bir okul da yapılıyor. Her evin kendine özel açık ve kapalı otoparkları olacak.
 
Elektrik işi ile başladı inşaatçı olup, 6 bin konuta imza attı
 
Projenin arkasındaki grup elbette çok önemli. O yüzden daha önce neler yaptığına bakmamız lazım. 1987 yılında bina içi elektrik işleri yapan Özyazıcı, Türkiye'nin en büyük orta gerilim yüklenicilerinden. Bina içi elektrik işlerini yapan firma Başakşehir'de de pek çok etabın orta gerilim işlerini yaparken, haliyle inşaatların içinde deneyim kazanıyor. 1997'de ilk konut projesini hayata geçiriyor. Bu arada Hakan Özyazıcı, Türkiye çapında 2 bin 500'ün üzerinde trafo yaptıklarını söylüyor. Kiptaş'tan Ünalan'da aldıkları 96 konutluk proje, inşaat alanında aldıkları ilk iş olarak kayıtlara geçiyor. Projeyi 12 ayda bitirerek hızlarıyla ve titizlikleriyle dikkati çekiyorlar.
 
Özyazıcı, “Bizim prensibimiz aldığımız işi bir an önce bitirmektir. İşin başında durarak en kısa sürede işi bitirmeye odaklanırız. Bu yüzden de elimizin uzanamayacağı yoğunlukta iş almayız. İşin başında durmazsanız, takvime uymanız riske girebilir” diye konuşuyor.
 
Ünalan'daki projeyi Başakşehir'de yaptıkları Ulaştırma Daire Başkanlığı binası izliyor. O bina bugünlerde Başakşehir Devlet Hastanesi olarak kullanılan bina. Burada da iyi iş çıkarınca Başakşehir'de 4. etapta 116 konutluk bir başka proje daha alıyorlar.
 
Sonuç itibarıyla 1997 yılında girdikleri inşaat alanında bugüne kadar 6 binin üzerinde konut yapmayı başarıyorlar. Ukrayna'da bir kömür fabrikası yapmışlar. Hep zamanından önce, Hakan Özyazıcı, “2 yıl süremiz vardı biz 8 ayda bitirip teslim ettik“ diyor.
 
Sadece Kiptaş'tan değil TOKİ'den de ihaleler almışlar. Halkalı'daki 360 daireli Ihlamur Evleri bunlardan biri. Hakan Özyazıcı, “Evler çok güzel oldu. Hatta ben bile Ihlamur Evleri'nde oturuyorum” derken bir başka noktaya dikkat çekiyor: Biz bir işi yapıp çekilmeyiz. Ünalan'da yaptığımız evleri teslim edeli 12 yıldan fazla oldu. Ancak hala elimiz üzerinde. Bir sorun yaşandığı zaman gideriz çözeriz” şeklinde konuşuyor.
 
Ataköylü endişe etmesin
Özyazıcı Grubu'nun prestij projelerinden biri ise Torunlar ile birlikte yaptıkları Çobançeşme'deki Nish İstanbul projesi. Ofis, rezidans daireler ve alışveriş merkezinden oluşan bu proje şık tasarımı ve gece aydınlatması ile dikkati çekiyor. TOKİ'nin 90 dönümlük Ataköy ihalesini de 447 milyon TL karşılığında kazanan Özyazıcı Grup, burası ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Hakan Özyazıcı, “Ataköylüler hiç merak etmesin. Sahili halkın kullanımına açık tutacak, son derece özel bir proje hazırlığı içindeyiz” diye konuştu.
 

Nish Adalar iletişim bilgileri

Web: www.nishadalar.com
E-posta: [email protected]
Tel: 0216 444 5 232

  • Etiketler:

Yorum Yaz