maritbet girişmaritbet
Nish Adalar’da 4+1 daire 549 bin TL

Nish Adalar’da 4+1 daire 549 bin TL

Özyazıcı İnşaat’ın Maltepe’de hayata geçirdiği 2 bin 200 konutluk Nish Adalar projesi adı gibi iyi bir manzara sunuyor. Konutların yüzde 70’inin manzarası bulunan projede 160 bin metrekarelik yeşil ve sosyal alan yer alıyor

Özyazıcı İnşaat'ın Maltepe'de hayata geçirdiği 2 bin 200 konutluk Nish Adalar projesi adı gibi iyi bir manzara sunuyor. Konutların yüzde 70'inin manzarası bulunan projede 160 bin metrekarelik yeşil ve sosyal alan yer alıyor

Son yıllarda dev projelerin yapıldığı İstanbul adeta bir şantiye görünümünde. Kentin her yerinden kule vinçler yükseliyor. Birbirinden farklı tasarımları olan projeler kentin siluetindeki yerini alıyor. Yıllarca gayrimenkul sektörünün nabzını tutan Milliyet olarak yeni başlattığımız ‘Şantiye Turu' yazı dizisi ile de İstanbul'un önemli projelerini mercek altına alıyoruz.

Konut ya da ticari bir gayrimenkul almak isteyen vatandaşların merak edeceği soruların cevaplarını bulmak için şantiyelere ve satış ofislerine girip projeyi detaylı olarak inceliyoruz.

Şantiye Turu için ilk durağımız ise İstanbul'un nish projelerinden biri olan ve Maltepe Süreyyapaşa'da yapılan Nish Adalar…

Projeyi yapımcı firma olan Özyazıcı İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özyazıcı ile birlikte gezdim. Nish Adalar, temiz hava ve manzara arayanlar için iyi bir seçenek olarak duruyor. İnşaat kalitesi ve bu özelliklere rağmen uygun fiyatları projeyi oturmak için ideal hale getiriyor. Şimdi Nish Adalar'ın detaylarına ve neden bu projenin ideal bir yaşam alanı sunduğuna bakalım…

Geniş yaşam alanı

Nish Adalar toplam olarak 202 bin 500 metrekarelik bir arazi üzerinde yapılıyor. Bu anlamda İstanbul'un en büyük projelerinden biri. Fakat önemli nokta ise bu kadar büyük bir alanda sadece 2 bin 200 konutun bulunması. İşte bu tablo projeyi düşük yoğunluklu ve yaşanılabilir kılıyor. Projede yeşil alanlara 160 bin metrekare ayrılmış. Bu şu anlama geliyor. Nish Adalar'ın içinde gezmeye başladığınız zaman epeyce yorulabilirsiniz. Çünkü az sayıda yapı ve çok fazla alan sizi bekliyor olacak.

Manzara büyülüyor

Bu kadar ferah bir alan sunan Nish Adalar'ın aslında en çekici yanı ise manzarası diyebiliriz. Manzaranın paha biçilemediği İstanbul'daki bu proje yüzde 35'lik eğimiyle doğal bir seyir terası gibi duruyor. Projenin denizden ortalama yüksekliği 200 metre ama 300 metreye çıkan konutlar bulunuyor. Bu yükseklik ona büyük bir İstanbul hakimiyeti veriyor. Zaten bölge İstanbul'un balkonu olarak nitelendirilirken, bir yamacın eteklerinde yapılan proje de bu manzaraya göre konumlandırılmış. Projedeki 2 bin 200 dairenin büyük bölümünü ya İstanbul ya deniz ya Adalar ya da orman manzarası bulunuyor. Öyle ki kapalı ve açık sosyal tesislerde manzaraya nazır bir şekilde konumlandırılmış. Yüzme havuzunda yüzerken Adalar'ı seyredebilir ya da çocuğunuzu parkta oynatırken deniz manzarasının keyfini çıkartabilirsiniz.

Rekabetçi fiyatlar

Nish Adalar'ı gezdikten sonra fiyatları inceliyorum. Bu manzaraya göre oldukça yüksek fiyatlar bekliyorum ama hiç de öyle olmuyor. Projede fiyatlar 178 bin liradan başlıyor, 751 bin liraya kadar çıkıyor. Metrekareye vurduğumuzda ise seviye 2 bin 500 liralara denk geliyor. Projenin kalitesi ve konumu düşünüldüğünde bu fiyatların çok uygun olduğunu söylemek mümkün. Zaten Ahmet Bey de, iddialı bir şekilde projede fiyatların 1.5-2yıl içinde rahatlıkla 4 bin lira seviyesine çıkacağını ifade ediyor. Projede 135 bin liradan satışa çıkan 83 metrekarelik 1+1 dairenin bugünkü fiyatı 180 bin lirayı bulmuş durumda.

Kredi kullanan fazla

Projede 6 banka ile anlaşmalı şekilde konut satılıyor. 60 aya yüzde 0.95, 120 aya ise yüzde 0.98 faiz uygulanıyor. Firma ise yüzde 25'li peşinatın yüzde 1'ini hemen alıyor, kalan yüzde 24'ü ise teslime erteliyor. Öğrendiğim kadarıyla projeden konut alanların yüzde 70'den fazlası konut kredisi kullanıyor. Bu da konut alırken faizlerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.

Yüzde 70'İ satıldı

Projede satış oranları ise yüzde 70'e ulaşmış. Birinci etabın yüzde 99'u, ikinci etabın yüzde 75'i ve panorama adındaki son etabın ise yüzde 0'i alıcısına kavuşmuş. Satılan konutların dağılımı ise eşit görünüyor. Yani herkes ihtiyacına göre konut almış. Satış ofisinden aldığım bilgilere göre oturmak isteyenler ağırlıkta. Konut nalanlar arasında bekarlar da var aileler de; doktorlar da var avukatlar da… Ayrıca ünlü futbolcu ve basketbolcular dan buradan ev almışlar ama isimlerini açıklamak istemiyorlar. Bir de satışların yüzde 8'i yabancı ülkelere yapılmış. Fransa, Çin, Endonezya, Avustralya ve İngiltere'den alanlar olurken, yüzde 18'i ise İstanbul dışındaki illere yapılmış. Projeye İstanbul Anadolu yakasından olduğu kadar Avrupa'dan da talep gelmiş.

Metro ve adliye sarayı etkisi

Maltepe'de yer alan Nish Adalar projesi en büyük handikabı olan ulaşımı çömüş gibi görünüyor. Çünkü yeni yol bağlantısının açıldığı proje E-5'e yaklaşık 3 kilometre mesafede bulunuyor. Her 15 dakikada siteye özel ve belediyeye ait toplu taşıma araçlarının hizmet verdiği proje bu yıl içinde açılması planlanan metro kartal-Kadıköy metro hattına yakın bir güzergahta bulunuyor. Yine açılması gündemde olan Adliye sarayı ve çevredeki üniversiteler projeyi tercih edilebilir kılıyor.

Tüm evlere balkon

Projede bloklar 10, 12, 13 ve 16 katlın olarak planlanırken, tüm evlerin balkonu bulunuyor. 1+1'den 4+1'e kadar 9 farklı konut tipinin bulunduğu projede metrekareler ise 83 ile 208 arasında değişiyor. Projede büyük bir hipermarketin yanı sıra 10 ticari ünite daha bulunuyor. Pastane, eczane ve kuaför gibi alanlardan oluşan bu ticari üniteler satılmış durumda. 4 adet açık yüzme havuzu ve 1 adet kapalı yüzme havuzundan oluşan projede tenis kortları, voleybol ve basketbol sahalarına yer veriliyor.

En güzel manzaralı satış ofisi

Projenin satış ofisinin denizden yüksekliği 193 metre. Ofisin panoramik Adalar ve İstanbul manzarası bulunuyor. Şimdiye kadar tam tamına 18 bin 870 kişinin ziyaret ettiği bu ofis gelenleri etkilemiş olsa gerek iyi bir satış grafiği yakalanmış. Neredeyse ofise gelen her 10 kişiden biri konutunu satın almış ve gitmiş. 1700 metrekare büyüklüğündeki ofiste 10 uzman personel müşterilerine hizmet veriyor.

Her daireye örnek daire

Projede her daire için örnek daire hazırlanmış durumda. Konut satın alanlar bu daireleri görebildiği gibi satın aldıkları konutu da gerekli güvenlik önlemleri sağlandıktan sonra gezebiliyor. Örnek dairelerin tasarımının İç Mimar Tuğba Bizel tarafından yapıldığı projede gösterilen her ürün dairelerde standart olarak veriliyor. Mutfak dolaplarından banyo dolaplarına vestiyerden yer döşemelerine kadar anahtar teslimi verilen dairelerin kaba temizliği de yapımcı firma tarafından yapılıyor. Geriye ise proje tamamlandığında sadece eşyaları taşımak kalıyor.

 ‘Ben de burada oturacağım'

Projenin yapımcısı Ahmet Özyazıcı, projeyle ilgili tüm beklentilerinin karşılandığını ifade ederken, yaklaşık 2 bin kişinin çalıştığı inşaatı çok büyük emek ve zaman harcayarak yaptıklarını söylüyor. Projede hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarının altını çizen Özyazıcı, şunları söyledi:

“Dört dörtlük bir proje yaptık ve gerçekten de içime sindi. Orta sınıf ve üstü için ideal bir proje ve ben de bir ev aldım. Taşınmayı düşünüyorum. Buranın değeri daha sonra çok daha iyi anlaşılacak ve bu fiyatlar daha da yukarı çıkacak. Ayrıca projede 751 milyon lira gelir bekliyorduk ve öyle de oluyor.”

Nasıl gidilir?

Nish Adalar, Anadolu yakasında E-5'e yakın bir konumda bulunuyor. Arabayla gidecekler Maltepe'deki İdealtepe-Başıbüyük- Sancaktepe kavşağından saparak birkaç dakika içinde projeye ulaşabiliyor. Zaten tabelalar da projeyi kolayca bulmaya olanak tanıyor.

Hangi daire kaç lira?

Tipi        Brüt m2               Fiyat

1+1        83-113                  178.000-377.000

2+1        114-166                257.000-569.000

3+1        141-195                349.000-676.000              

4+1        208                       549.000-751.000

YAKIN PLAN

Proje adı: Nish Adalar

Firma: Özyazıcı İnşaat

Arsa sahibi: Kiptaş

Konut sayısı: 2.200

Etap sayısı: 3

Blok sayısı: 61

Arsa Alanı: 202.500 m2

Konut Alanı: 327.000 m2

Sosyal Tesis: 2.500 m2 kapalı sosyal tesis

Yeşil Alan: 160.000 m2

İnşaat başlama tarihi: 2010 Nisan

Teslim tarihi: 1. Etap Haziran 2012, 2. Etap Temmuz 2012, 3. Etap Aralık 2012

Yüzme Havuzu: 4 Açık, 1 Kapalı yüzme havuzu

Blok Sayısı: 61

Mimar: İsmet Köseoğlu

Yavuz Karaman-Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nish Adalar yeni reklam filmi yayında
  • 18.11.2013 10:04

Nish Adalar yeni reklam filmi yayında

Nish Adalar projesinin yeni reklam filmi emlaktasondakika.com farkıyla yayında ...

Ahmet Özyazıcı'dan Nish Adalar projesini dinleyin!
  • 13.08.2012 16:04

Ahmet Özyazıcı'dan Nish Adalar projesini dinleyin!

Özyazıcı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özyazıcı, Nish Adalar projesinin s ...

Nish Adalar projesinde son durum ne?
  • 26.07.2012 15:28

Nish Adalar projesinde son durum ne?

Özyazıcı İnşaat tarafından hayata geçirilen Nish Adalar projesindeki son durumu ...

Nish Adalar'da yüzde bir peşinatla haziranda teslim!
  • 26.05.2012 15:19

Nish Adalar'da yüzde bir peşinatla haziranda teslim!

Maltepe Süreyyapaşa'da Özyazıcı İnşaat ve KİPTAŞ ortaklığıyla hayata geçirilen N ...

Nish Adalar’a pilotun gözünden bakın
  • 27.04.2012 12:04

Nish Adalar’a pilotun gözünden bakın

Deniz manzaralı Nish Adalar’ın inşaatı tüm hızıyla devam ediyor ...

Nish Adalar projesini havadan gördünüz mü?
  • 07.03.2012 18:44

Nish Adalar projesini havadan gördünüz mü?

Maltepe'de Özyazıcı İnşaat tarafından hayata geçirilen Nish Adalar'ın görüntüsün ...