maritbet girişmaritbet
Nef İki Haliç satışa çıktı! 244 bin TL

Nef İki Haliç satışa çıktı! 244 bin TL

Eylül saldırılarında yıkılan İkiz Kuleler'in yerine yapılan One World Trade Center'ın mimarı SOM, Timur Gayrimenkul'un yeni projesi NEF İki Haliç projesiyle Türkiye'ye geliyor

Kaynak: Dilek Taş / Sabah Emlak

Levent'te genç profesyonelleri hedefleyen NEF 163 projesi ile İstanbul'da ilk markalı konut yatırımını yapan Timur Gayrimenkul, ikinci projesinde New York'ta 11 Eylül saldırıları sonrasında yıkılan İkiz Kulelerin yanına yapılacak One World Trade Center'ın mimarı SOM Mimarlık'ı Türkiye'ye getirdi. Alman altyapı yatırım şirketi Deutsche Infrastruktur Kapital (DIK) ile kurduğu yüzde 50-50 ortaklıkla İstanbul'da yatırıma başlayan şirket, Kağıthane'de yapacağı NEF İki Haliç adını taşıyan ikinci projesi için önce mimari bir yarışma açtı. Türkiye'den Autoban, Mimarist, dünyadan ise RMJM, SOM gibi büyük mimarlık şirketlerinin katıldığı yarışmayı İkiz Kulelerin yanına yapılacak binanın yanı sıra, Dubai'de Burj Khalifa ve ABD'de Time Warner Center gibi dünyaca ünlü binalara imza atan SOM Mimarlık'ın projesi kazandı. Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, dünyaca ünlü bir mimarlık şirketine Haliç'te proje yaptırdıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

METREKARESİ 3 BİN 200 EURO

Timur, Levent'teki NEF 163 projesiyle Türkiye'yi 'katlanabilir ev' (foldhome) kavramıyla tanıştırdıklarını ifade ederek aynı konseptin NEF İki Haliç projesinde de olacağını söyledi. Genç profesyonel ve yeni evlileri hedefleyen katlanabilir ev konsepti, ev sahiplerinin sadece yaşam alanlarının evlerinde bulunmasına, misafir odası ya da hobi odalarının ve projenin ortak kullanım alanlarını ise ihtiyaçları olduğı zaman kiralayarak 24 odalı bir 1+1 ev yaratılması fikrinden hareket ediyor. Projede ev sahipleri misafirlerini projenin misafir odasında ağırlayıp istedikleri özel yemeklerini de projenin restoranında verebiliyor. Timur, patentini aldıkları bu konseptle hedef kitlenin kişi başı 2-3 bin TL maaş alan toplam hane geliri 5-6 bin TL arası çiftler olduğunu söyleyerek projedeki metrekare fiyatlarının 3 bin 200 ile 3 bin 700 TL arasında olacağını ifade etti.

EN UCUZ DAİRE 244 BİN TL

Timur, 351 daire ve ofis kulesinden oluşacak NEF İki Haliç'in değerinin 91 milyon dolar olacağını açıkladı. Mayıs 2013'te dairelerin teslim edileceğini belirten Timur "75 metrekare büyüklüğünde 1+1 ve 2+1dairelirin yer aldığı projede fiyatlar 244 bin ile 449 bin TL aralığında olacak" dedi.

Bebek'teki eski Fransız yetimhanesini devraldı

05.12.2010 Adını 'nefes' sözcüğünden alan NEF markası dışında projeler de yapacaklarını söyleyen Timur, Bebek sırtlarındaki 160 yıllık Eski Fransız yetimhanesinin çoğunluk hissesini Bebek Turizm AŞ'den satın aldıklarını da kaydetti. Timur, "Ne yapacağımıza daha karar vermedik. Konut da olabilir turizm yatırımı da" dedi. Timur, Süryani Kilisesi'ne rahip yetiştirdikten sonra 1942'de kapatılan yetimhanenin aslına uygun olarak restore edileceğini söyledi. Timur, Levent'te Kanyon projesinin arkasında NEF Offices Levent 105 isimli ofis projesine de başlamayı planladıklarını açıkladı.

 

Nef İki Haliç iletişim bilgileri

Web: http://nef.com.tr

Web: http://www.timurgayrimenkul.com/

Tel: 0 212 337 1 333



 

  • Etiketler:

Yorum Yaz